אין אלוהים. נקודה.

ב ה junior

New member
קצת ארוך... אז תקרא טוב

בקשר לנקודתך הראשונה-נכון, לא רואים את האלוהים וכנראה גם לא שומעים ממנו בזמן האחרון אבל זה מה שנקרא "דת מונותאיסטית". פרט לזה שבמונותאיזם האמונה היא באל אחד, עוד דבר חשוב זה שאין לו צורה ממשית. על הנקודה הזאת אני אענה לך שהפתרון לבעיה הזו היא להיות בעל אמונה פאגאנית (אני לא מתייחס בתשובה שלי לזה שאתה אתאיסט כי אני רוצה לקחת כל נקודה בפני עצמה). שם המאמינים בונים פסלים ולהם הם סוגדים כי הם מאמינים שכך נראה האל או שהפסל הוא האל עצמו. בצורה הזאת (עוד פעם, במידה ואנו לוקחים את הנקודה בפני עצמה) אתה יכול לומר גם כן שהאל הזה, הסת\איזיס\זאוס הזה הוא לא עושה כלום חוץ מליפות לי את הסלון אבל יש כאלה או לפחות היו כאלו שהאמינו שהוא כן עושה משהו והם ראו אותו בצורה מוחשית, אפילו יכלו לגעת בו ולכן היה להם יותר קל להאמין בקיומו. המונותאיזם בכלל והיהדות בפרט זוהי דת יותר "מתוחכמת" כי צריך יותר שכל ואמונה בשביל להאמין במשהו שאינך יכול לראות או להרגיש. בקיצור, הרגע הפרחתי את הנקודה הראשונה כי אם אתה מעוניין במשהו שמתרחש לך מול העיניים, תשים בבית פסל של אל. אני הייתי מחלק את הפרק הראשון בהודעה שלך לשני חלקים והנה התשובה לשני: נכון. להוכיח לך שהאל קיים זה בלתי אפשרי. בגלל שגם אם אנחנו יודעים שזה נכון, אין דרך להוכיח כי כפי שאמרתי, אנחנו מונותאיסטים והאל אינו לובש צורה שנוכל להצביע ולהגיד לך "הנה!". אם אתה אולי תחשוב על זה קצת זמן אתה תיווכח שגם הטענה שאין אלוהים היא "מיתוס" שכן אין גם הוכחה שהוא לא קיים. האל המונותאיסטי, אין אפשרות להוכיח שהוא קיים אך גם אין אפשרות להוכיח שהוא לא. ולכן כאן כל אחד יחליט באיזה "מיתוס\אגדה" להאמין. והרעיון שלך עם החייזרים היה יכול להיות גם כן אמונה אם החייזרים היו בלתי נראים, מורגשים וכלי הנגינה שלהם היו נשמעים רק להם ואז לא הייתה שום דרך לסתור אותך עם הוכחות. בקשר לנקודה השנייה-כמובן. כל עם או קבוצה עברה סבל בחייה מי קטן ומי גדול אך הייתי רוצה להבהיר כמה דברים. הטענה שלך שאלוהים היה יכול למנוע ממך לחטוא אינה נכונה. האדם לא נשלט ע"י אלוהים כלל וכלל. האדם אחראי שלם למעשיו. יש אפילו דעה שכל הנשמות טהורות אך הגוף האנושי עצמו, מלכלך אותן ביצרים ודברים שכאלה. אלוהים אף פעם לא שלט במעשה האדם. הוא דיבר אליו לעיתים כמו בעקדת יצחק אך ההחלטה היא בסופו של דבר בידי האדם. ולמה אנו מקבלים עונשים כל כך חמורים וקולקטיביים? אלוהים תמיד היה נותן עונשים קולקטיביים. הדעה שיש להאמין באלוהים ולקיים את המצוות היא שאם קבוצה גדולה של אנשים יעשו כן, או אפילו כל העם, אז נקבל תמיכה מאלוהים במקום עונשים. זה ברור שאף פעם לא יהיו מאה אחוז שומרי מצוות וצדיקים אך אם כל אחד היה אומר "אני לא אלך להצביע, גם ככה מה קול אחד יעשה?" אז ביחד אלה היו כבר הרבה קולות. ולך תדע אם אלוהים מתערב בכל דבר שקורה בעולם. לדעתי הנקודה השנייה שלך היא קצת מתחכמת, כמו לשאול אם הקב"ה יכול ליצור אבן שהוא לא יוכל להרים... בנוגע לנקודתך השלישית-שטויות. כבר כתבו לך שגם לעבוד או להכין שיעורי בית או עבודה להגשה זה פחות מהנה מלשבת בבית ולהתבטל. מי שבוערת בו אמונה גדולה לקב"ה, יעשה ויקריב הרבה למען אמונתו ולמען הקב"ה. והנקודה האחרונה-האל עצמו נברא מהכלום. אף אחד לא ברא אותו. הוא נוצר לבד. אותה שאלה אני יכול לשאול לגבי תורת המפץ הגדול והאבולוציה. אם במפץ הגדול לא היו חיים אבל כל החומר שביקום נוצר ממנו אז איך התפתחו היצורים הראשונים בכדוה"א, הבקטריות? מי יצר אותן? ואם אתה מאמין באבולוציה אז אתה צריך לדעת שלפי התורה הזו, אף אחד לא יצר את הבקטריות אלא הן נוצרו מעצמן, בתהליכים כימיים שונים בתוך המים שהיו על פני הכדור. ותזכור, גם בבראשית מוזכר שהיו מים ("ורוח אלוהים מרחפת על פני המים"). כל אחד יכול ליצור סיפור על ההתחלה של העולם והיקום וגם התאוריות ה"מדעיות" הן בקרב השערה בלבד. אף אחד לא היה עד מבלעדי הקב"ה לבריאה. ולסיכום, עניתי תשובות די הגיוניות לכ-כ-כ-כ-כ-ל הנקודות שלך. לילה טוב

vizini

New member
פספסת בגדול, ידידי

למשל, בנקודה הראשונה. הנקודה היא שלא מרגישים בהשפעה מוחשית כלשהי של האל. אינני מבין מה עניין פסל לכאן. פשוט, אין כל סימן, עדות או דרך כלשהי שבה נראית איזה השפעה של איזה אל על התרחשות כלשהי, לא בעבר ולא בהווה.

tamarhp

New member
מי שמסרב להאמין

לא רואה. מי שפותח את העיניים - רואה, ובגדול. לצרף עוד כמה מסיפורי "נפלאותיו לבני אדם"? בדיוק מקודם קראתי שוב כמה סיפורים. אני חולה על הספר הזה.

ב ה junior

New member
דווקא לא נראה לי

שפיספסתי. אתה אומר שאתה צריך אל שתוכל לראות ולהגיד שהוא קיים אז אני מציע לך פתרון פשוט... ואני חושב שהיית אמור להבין מהתגובה שלי שלא אמור להיות סימן לקיומו של האל וגם אם הוא השפיע על איזושהי התרחשות, אתה וכמוך כל אדם לא יוכל לדעת שהוא השפיע וכיצד כי אתה לא יודע איך הייתה נראית ההתרחשות ללא התערבות האל. ואם אתה חושב שאני טועה, הבא לי גם דוגמאות מהנקודות האחרות שלי.

vizini

New member
צריך אכן לראות

אם האל קיים, צריך להיות לקיומו איזו השפעה שאפשר לראות אותה. אגב, פסל לא עונה על דרישה זו. פסל איננו אלה הדמיה מוחשית של מושג האל. שניהם חסרי כל השפעה אמיתית... אתה רוצה לראות איך היתה נראית התרחשות ללא השפעת אל? קח כדור ושמוט אותו מידך. הוא נפל למטה? ואיך ידעתי? אולי אני נביא שמדבר עם האל?

ב ה junior

New member
וזו הטעות שלך...

לא צריכה להיות לקיומו השפעה שאפשר לראות אותה... ואדוני הנכבד, אני לא טיפש. הכדור נופל למטה בגלל כוח המשיכה. לפי הידוע לי, אין שום סתירה בין קיומו של הקב"ה לבין קיומם של חוקי הפיזיקה. עדיין לא סתרת את הטענה שלי כי אולי הקב"ה לא מתערב בדברים פעוטים כמו עזיבת כדור באוויר או שאולי הקב"ה בעצמו ברא את חוקי הפיזיקה ובניהם כוח המשיכה. ואולי הוא לא מתערב בזה בגלל שזה לא מפריע לו שהכדור יפול למטה... כל טענה שתציג אינה יכולה לבטל בביטחון את האפשרות לקיומו של האל כי אתה בחיים לא יכול לדעת אם הוא מתערב במה שקורה מולך או שהוא לא.

vizini

New member
לא, זו הטעות שלך.

אולי אני לא יכול לדעת אם הוא מתערב במה שקורה או לא, אבל אני יכול לדעת אם התערבותו היא סיבתית. ואני יכול לומר שאם יש סיבתיות, היא לא קשורה לדת.

ב ה junior

New member
והקשר הוא...?

גם אם ההתערבות היא סיבתית וגם אם לא זו עדיין התערבות-דבר המצביע על קיומו של האל (בהנחה שהסכמנו שיש התערבות אלוהית בנעשה בעולם). כלומר לפי ההודעה שלך, אני יכול להסיק שאתה כן מאמין שיש אלוהים, רק שהוא מתערב בדברים ללא סיבה דתית. טוב. אז עברנו חצי דרך...

vizini

New member
לא הבנת את דברי.

אני מבדיל בין שתי אפשרויות: 1. מה שנעשה בעולם הוא דטרמינסטי. במקרה הזה אין כלל התערבות אלוהית, הכל מתנהל לפי אוסף של חוקים ותנאים. 2. מה שנעשה בעולם אינו דרמיניסטי. במקרה כזה אפשרית לכאורא התערבות אלוהית, אבל אין כל קורלציה מדידה בין התערבות זאת לבין איזה שהם תנאים השוררים בעולם. כלומר, אם יש אלוהים המתערב בנעשה, לא ניתן לייחס לו לא תודעה ולא רצון.

masorti

New member
לא הבנתי את ויזיני...

"סיבתית" אינו מדבר על סיבה דתית, אלא על סיבה ותוצאה. מה שויזיני טוען הוא שאפילו אם יש התערבות של האל, התצפית לא מראה שום הגיון בהפעלתה. חוקי הטבע פועלים ב"אוטומט", ושום התערבות בנוסח שכר ועונש או הכוונת המאורעות בצורה רצונית לא נצפתה.

ב ה junior

New member
סילחו לי

אך בשלב מסויים זה הפסקתי להבין את כוונתך וקצת התבלבלתי
לכן אני חושב שעדיף שנסגור את השיחה ונסכם: חלקינו חושבים שאין אלוהים וחלקינו כן. מי שמאמין בקב"ה באמונת אמת, בשבילו הקב"ה קיים, והוא לעולם לא ישוכנע שאין הוא קיים כי הרי כמו שאי אפשר להוכיח את קיומו, גם אי אפשר להוכיח את אי-קיומו שכן לפי המאמינים, אי אפשר לראות אותו או להיות מודעים למעשיו. ולכן, בואו נשאיר את ההחלטה האם קיים האלוהים בידי כל איש ואישה לפי אמונתם האישית. שמחתי מאוד לשוחח איתך (ויזיני)

התולעת 1

New member
הוכחה למציאותו המחייבת של אלוהים.

ניכר מדבריך שעדיין צעיר לימים אתה. נסיון עוד לא רכשת בחיים , גם בויכוח רעיוני. להוכיח שיש אלוהים זה הדבר הכי קל שבעולם. שהוא רוצה מאתנו לעשות משהוא , עוד יותר קל להוכיח. אין לי כרגע זמן . אבל אני מזמין אותך לפתוח שרשור בימים הקרובים, אם אתה רציני ומעוניין לנהל דיאלוג מכובד וחושב. קצת התעייפתי מרוב כתיבה..

masorti

New member
ניכר שאתה מנוסה מאוד...

אז הייתי רוצה להעלות תמיהה קלה על דבריך... אתה כתבת "להוכיח שיש אלוהים זה הדבר הכי קל שבעולם". אם זה כל כך קל, איך זה שההוכחה לא הוצגה עד עכשיו בטלויזיה ובעיתון -וכל העולם כולו עדיין לא חזרו בתשובה? הרי ברור שמרגע שתוצג ההוכחה (שהיא קלה וברורה) כל הכופרים יכירו בטעותם. לא?

התולעת 1

New member
מצויין

אני מסכים עם הבנתך אשמור את קושיותיך, המובנ ות בהחלט .. ואתיחס להם בהמשך. מעריך אותך על שאלותיך המחכימות להשתמע בהמשך תקרא מה שכתבתי למעלה

ב ה junior

New member
אכן צעיר אני

רק בן 13 אך אין זה אומר שלהוכיח שיש אלוהים זה קל. בטח שלא "הדבר הכי קל שבעולם" ואם זה כן, למה לא השתתפת בשיחה?

התולעת 1

New member
מולקולה הנקראת ד.נ.א ((D.N.A..

מדענים גילו פלאים רבים בתהליך התפתחותו של עובר לתינוק מושלם. יצור אנושי, כמו כל בעל חיים, מתפתח מתא אחד- ביצית מופרית. התא הזעיר ממנו מתחילה ההתפתחות, גודלו בסה``כ כעשירית המילימטר. למרות זעירותו, הוא יותר מסובך ויותר מתוחכם ממחשב מודרני הגדול והמתוחכם ביותר. אמנם אנו משווים את התא למחשב, אבל התא פועל לא רק כמחשב אלא גם יוצר ובונה. הוא יוצר תינוק- אדם מושלם בהדרכת תוכנית המאוחסנת בגרעין התא. תוכנית זו מסודרת בכרומוזומים בתוך מולקולה הנקראת ד.נ.א ((D.N.A.. כל תהליך ההתפתחות התחיל מתא אחד שהתפתח לתינוק מושלם. כל צעד תוכנת בד.נ.א. של כל תא. בתהליך זה של צעד אחר צעד, כשכל תא מגיב לאותות הכימיים שהוא יצר ולאותות שהוא מקבל משכניו הקרובים, כל האיברים הנחוצים נבנים. כל אחד במקום הנכון ובזמן המדויק. כמה מתוחכם התכנון של מערכת מורכבת ומופלאה זו הפועלת בצורה כה מושלמת, וכמה אנו חייבים תודה על היכולת להבין זאת. כיום אנו מודעים הרבה יותר לתבונה המופלאה הטמונה בכל פרט זעיר בעולמנו. פלאים רבים עוד יותר ממתינים עדיין לגילויים... בואו לרגע נתרחק מעט מ`עצמנו` וננסה לראות באור אחר דברים המצויים סביבנו הנראים כה פשוטים ומובנים מאליהם. (ובכל זאת…) הבטתם פעם בטיפות הגשם היורדות מהשמים: מדוע הן יורדות אחת- אחת, מבלי שטיפה אחת תיגע בחברתה? התשובה ברורה: הרי שאילולא זאת היו הגשמים זורעים הרס וחורבן, עוקרים שתילים, שוברים עצים. כשהם יורדים טיפות- טיפות, מבטיח הדבר פיזור שווה ועדין, תוך השקיית האדמה מבלי לפגוע אפילו בצמחים הרכים

הראית שיש תיחכום מדהים בעולם

ובתא אחד קטן שממנו מתפתח יצור אנושי. והקשר לנושא הפורום הוא...?

ב ה junior

New member
../images/Emo124.gifהלווו!!!

בבקשה. תגובות, שיהיו קשורות לנושא שבשרשור.

התולעת 1

New member
התגובה

יהודי יקר. מסתמן שהנך בדרך הנכונה להגיע אל יעד חקירתך ולכל המשמעויות הנלוות מכך. יישר כוח. קח נא מעט אויר לנשימה והתכונן לצלילה העמוקה... אצייד אותך בזוג סנפירים ובבלון חמצן חדש ומרענן, ומכאן מובטח (בעהי``ת) שתגיע בשלום למעוז חפצך האמיתי... דרך צלחה. כעת, נא אחוז מהשאלה לקמן לעניין כל ההתעסקות הלוגית בנוגע לתפיסת היסוד (או להפיכין, מעניין אי היכולת האנושית לתפוס) מציאות של בורא לעולם: נשאל: האם ייתכן שבורא עולם הוא מוגבל? יהיה זה שיאמר: כמובן שאינו מוגבל! הרי הוא כל יכול, בורא עולם ומלואו! נענה לאותו האחד: האינך חושב שאתה מגביל במחשבתך את בורא-העולם בכך שקבעת שאינו יכול להיות מוגבל? משמע: בתור הכל-יכול, הקב``ה מוגבל ואינו מוגבל גם יחד... אינו מוגבל במוגבלותו, ומוגבל באי מוגבלותו. אינו מוגבל באי מוגבלותו, ומוגבל במוגבלותו. הקב``ה הוא הכל והכל הוא, ואין עוד מלבדו בכל הרבדים של היקום, והכל עומד כלא חשוב בהשוואה אליו יתברך: אחד! אלופו של עולם בכל ח` הרקיעים, הארץ וארבע רוחות שבעולם. ``אל עולם``: שהוא העולם והעולם זה הוא!, ואין שום דבר נפרד ממנו; שגם הנבראים הם אחד עמו. ולא חלילה וחס, ``אל העולם``, לאמור: שיש עולם וישנו הקב``ה, ושהוא האל (מלכו) של העולם המופרד כביכול ממנו... ורק הוא להחליט האם לחשוף את הדרו בפני יצירי כפיו או להיות נמצא ואך בהסתר מהם! נבין: א.למי שיש סוֹף -- יש לו התחלה •התחלה שהייתה מאז ומעולם -- לא הִתחילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהתחלתה •התחלה שמעולם לא הייתה-- לא התחילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להתחִיל את עצמה 1 אין התחלה שהתחילה את עצמה 2 כל התחלה החלה ע``י מתחִיל (שקדם לה) 3 למתחיל אין התחלה -- שאם לא כן, יהיו מוּתחלִים בלי מתחיל 4 למי שאין התחלה -- אין לו סוף ב.למי שהוא נִברא -- יש לו בּרִיאה •בריאה שהייתה מאז ומעולם -- לא בּראה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּברִיאתה •בריאה שמעולם לא הייתה -- לא בראה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי לִברוא את עצמה 1 אין בריאה שבראה את עצמה 2 כל בריאה החלה ע``י בּוֹרא (שקדם לה) 3 לבורא אין בריאה -- שאם לא כן, יהיו בּרוּאים בלי בורא 4 למי שאין בריאה -- אינו נברא ג.למי שהוא מוּגבל -- יש לו מוּגבלוּת •מוגבלות שהייתה מאז ומעולם -- לא הִגבילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהגבלתה •מוגבלות שמעולם לא הייתה -- לא הגבילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להגבִּיל את עצמה 1 אין מוגבלות שהגבילה את עצמה 2 כל מוגבלות החלה ע``י מגבּיל (שקדם לה) 3 למגביל אין מוגבלות -- שאם לא כן, יהיו מוּגבלים בלי מגביל 4 למי שאין מוגבלות -- אינו מוגבל כל טוב...

למעלה