אין אלוהים חילוני

ג נ ו ב

New member
תשובה מהמקורות...

שמח בחור בילדותך ויטיבך לבך בימי בחורותיך ודע כי על כל אלה יביאך אלוהים במשפט. סתכל במפרשים שם, על כל אלה, על כל מה שלא נהנת מן העולם....

mister xy

New member
אבל אם יהיו לך ילדים (ואולי כבר יש לך)

כשהם יגדלו הם ישפטו אותך ועוד איך... גם אני כועס על אבי מורי ששלח אותי לישיבה במקום לעשות בגרויות וללמוד מקצוע. ובאופן כללי אני כועס על כך שלא היה לו את האומץ ללכת נגד הזרם ולחיות כפי שהוא מאמין.

מי גילה לך

שגם אביך הוא אנוס. אולי הוא באמת האמין בדרך שהוא חינך אותך. ואפילו אם הוא ן עשה אחרת ממה שהוא האמין, האם אתה תחנך את ילדיך לפי איך שאתה רוצה??? אם כ ן אני מצדיע לך. אני גם היתי רוצה לגדול אחרת, ושאוכל לחנך את הילדים בצורה אחרת. הלואי שאוכל.

mister xy

New member
אני לא חושב שהוא נחשב לאנוס

והוא באמת גידל אותנו כפי שהוא מאמין, רק שהאמונה שלו מסתכמת ב- מה יגידו השכנים, החברים וקרובי משפחה. הוא לא מאמין ברבנים וגם לא בדרך של הציבור החרדי רק שלא היה לו את האומץ לקום ולעזוב את בני ברק (ואולי אמא שלי לא הסכימה) וכמובן שטיפוס כזה נגרר אחרי כולם ושלח את ילדיו ללמוד בישיבות. ועלי אני יכול לומר דבר אחד, שעל ההשכלה של ילדי אני לא אתפשר. אם שמת לב אני לא כועס על כך שאילצו אותי לשמור שבת או להתפלל וכו' כי אני חושב שילד צריך לנהוג כפי שההורים מכתיבים אפילו אם הם לא מאמינים בזה. הטענה שלי היא שהדרך הזו פגעה בעתיד שלי כי חסרה לי השכלה.

למעלה