אין איך להגיד

קואנטום

New member
אין איך להגיד

אוקי דוקי, אפילו שאמא אדמה אחראית לפיאסקו הזה של בריאת המריחואנה, הרי היא בראה עוד כל כך הרבה סוגים של צמחי רעל, מרפא ותבלין. צמחים עם ריח בלי ריח, עם פרחים ועם עלים בצורות רבות ושונות. למה דווקא מריחואנה, כאילו שזה דגן, או אחד מאבות המזון. והטענה שזה טבעי, הרי הצמח הזה עובר כל כך הרבה עיבוד, שהקשר בינו ובין טבעי, זה כמו הקשר בין אורגני וים המלח. ובכללל הרעיון הזה שירוק זה לא רק צבע.. מה שהסם הזה עושה, זה בניגוד לאנושיות. רק לך תגיד את זה למי שנוטל סם, אתה רק תצחיק אותו. הוא רואה רק את עצמו, ולא רואה אחרים, כל המחשבה, כל הכוונה, כל דיבור מכוון לעניין שבגראס, כי זו הדרך שלו לתקשר, ואין דרך אחרת. בלי זה לא יהיה לו כוח, חברים, השפעה, אפילו שכל. רק חבל שלא שכל ישר. איך בני אדם מוכנים לתת לצמח להיות אדון להם? בסדר, תגידו שזה כמו שנותנים לבני אדם אחרים תפקיד של שולט. אבל הטענה הזו באמת נמאסה, ורק מראה כמה, אנשים יכולים להיות מטומטמים, כשזה בא לויכוח על מה שלא אמור להיות מרכז החיים והתודעה. שלא יתבלבל לנו סדר העדיפויות, וכשאתם נכנסים לחנות קטנה ומטריפה, מייק שור, שאתם לא קונים שם משהו בצבע ירוק.

shaya

New member
בוא נלך צעד אחרי צעד

1. איזה נזק גורמת מריחואנה? 2. כמה אנשים אתה מכיר שמכורים למריחואנה? 3. האם אתה יכול להצביע על נזק שגורם המכור למריחואנה לסביבה או לחברה? אמרת שמי שנוטל סם מסוג מריחואנה רואה רק את עצמו, כל הדיבור שלו מכוון לעניין של גראס, שאין לו דרך אחרת לתקשר חוץ מהעניין שבגראס. שבלי זה אין לו כח, חברים, השפעה אפילו שכל (ישר). אני נוטל סם מסוג מריחואנה. אתה מוכן להגיד לי איפה בדיוק אתה רואה את כל הדברים האלו עלי? אני מנהל אתר בשם "אמץ חבר כנסת" שמטרתו היא לעודד את הציבור לתקשר עם חברי הכנסת שלהם ולדאוג שחברי הכנסת שלהם יעמדו בהבטחות שלהם מלפני הבחירות גם אחרי הבחירות. בוא תסביר לי איך זה מסתדר עם "רואה רק את עצמו" "כל הדיבור שלו מכוון לעניין של גראס". אני גם עורך של עיתון אינטרנט בנושא איכות הסביבה ואיכות השלטון. אני המקים של העיתון וכותב המאמרים הראשי. דוגמה לחלק מהנושאים של המאמרים שכתבתי - דמות המנהיג בישראל, משבר המים, אסון ורסאי ואחריות ציבורית, השחתת האדמה במסווה של מאבק עליה. טוב הבנת את הרעיון. עכשיו תסביר לי איפה אתה רואה בזה שהדרך היחידה שלי לתקשר היא בנושא הגראס. שאין לי כח או השפעה. בוא באמת ותסביר לי איך אתה יכול להגיד על עורך עיתון אלקטרוני עם תפוצה של מעל 300 איש שיכולים להפסיק לקבל את העלון בלחיצת כפתור ועדיין בוחרים לקבל אותו כל חודש, שהוא חסר השפעה.

cleanlove

New member
לפני שמתחילים לצעוד

חלק קטן ממעשני המריחואנה למשל חולים במחלת ההתמכרות ואינם יודעים זאת. התוצאות של מחלת ההתמכרות הן בתי-סוהר מוסדות שונים ומוות. את הנזק החברתי והמשפחתי אין שום אפשרות לאמוד. השאלה העיקרית היא האם מי שמעשן קצת מודע לסיכון שהוא לוקח ולהימור על חייו. רוב אלו שחוצים את הכביש באור אדום מצליחים אבל, מידי פעם מישהו נדרס אבל, מי שעובר באור אדום יודע את הסיכון. ומה איתך? האם אתה יודע?

shaya

New member
אני מניח שהשאלה מופנה אלי

כן אני יודע מה הסיכונים. אני נורא לא רוצה להחזיר את השאלה אליך, אבל זה פשוט עומד לי על קצה הלשון - כשאתה מדבר על זה שחלק ממעשני המריחואנה חולים במחלת ההתמכרות. האם אתה מתכוון שההתמכרות גורמת לעישון מריחואנה, או שהמריחואנה גורמת להתמכרות? כי אני בהחלט מאמין שההתמכרות גורמת לעישון מריחואנה בדפוסים של מכור (כלומר לפתוח את היום בג´וינט ולהעביר אותו מג´וינט לג´וינט) תוך פגיעה קשה בתפקוד. לעומת זאת אני מאוד לא מסכים שעישון מריחואנה עצמו יכול לגרום לאדם ללא מאפייני התמכרות להפוך למכור. הביקורת שלי נגד מדיניות החוק נגד המריחואנה היא שהמדיניות היא זו שמכניסה אנשים למעצר וגורמת להם להתחכך באוכלוסיה שלילית. אם המריחואנה הייתה חוקית חלק גדול ממשתמשי המריחואנה ונפגעי המדיניות לא היו צריכים להתחכך עם פושעים כדי לקנות את הסם או בגלל שהם השתמשו בו. הסם עצמו לא גורם לנזק לחברה. וכמו שאדם יכול להגיע ל-abuse של מריחואנה הוא יכול להגיע ל-abuse של סיגריות או אלכוהול או להתמכר לחדשות או קפה והרשימה ארוכה ארוכה. ביקורת נוספת שיש לי היא על מערכת החינוך. שאלת אם אני מודע לסכנה ואכן אני מודע. לצערי כתוצאה מקריאה ומחקר עצמאי ולא בגלל שמישהו טרח להסביר לי את הנושא כשהייתי תלמיד. אני חושב שאחת התוצאות הנוראיות של מדיניות ההסברה השגויה בנושא סמים מתבטאת דווקא בשימוש בסם כמו אקסטזי. כולם יודעים שרוב המשתמשים בסם הם בגילאי תיכון. ועדיין אף אחד לא טורח להסביר לנוער כמו שצריך איך להשתמש בסם ומה הסכנות שלו. הגישה הרווחת היא "בוא לא נדבר על זה כאילו שזה לא קיים". אז אני לא חושב שהבעיה היא בזה שאני לא יודע. אני חושב שהבעיה היא שהרבה אחרים לא יודעים. דווקא בגיל שהם רצים להתנסויות חדשות. דווקא בגיל שבו הכי חשוב שהם ידעו. מאוד נפגעתי מההודעה הראשונה בגלל שהיא ממשיכה קו של משרד החינות והרשות למלחמה בסמים שאומרת "התחלת במריחואנה כערב שישי עם החברים וגמרת עם מזרק הרואין תקוע בווריד" ואז הילדים האלו מסתכלים מסביב ורואים כל מיני אנשים שמשתמשים במריחואנה ושום דבר לא קורה להם. יש להם חברים, והחיים שלהם לא מסתובבים סביב מריחואנה, והם יכולים לתקשר בצורה טובה והם מצליחים. ואז הנוער אומר לעצמו "שיקרו לי, אז אולי שיקרו לי גם לגבי סמים אחרים" ואז הם מתחילים עם אקסטות ובולים והופכים להיות שפני נסיונות אנושיים של כל חומר שמסתובב ברחוב. אני מבין את היחס שלך לסמים ומקווה שהיא תמנע ממך להתנסות בסמים, הבעיה היא שאותו חינוך שגרם לך לפתח את הגישה הזו גורם לאחרים לפתח גישה הפוכה לחלוטין. גישה שלא מאמינה ל"ממסד" ולמסרים ה"שקריים" שהוא מנסה להעביר. הכל עניין של להגיד את הדברים בצורה פתוחה וברורה. יש נזקים במריחואנה כמו שיש נזקים באלכוהול ובסיגריות. במקרים רבים הנזקים בסיגריות ואלכוהול (שהם חוקיים) גדולים מהנזקים שיש במריחואנה, אבל זה לא עושה את המריחואנה נקייה מנזקים. מריחואנה היא לא הרואין. מריחואנה לא תגרום לך לאבד צלם אנוש. מריחואנה לא תגרום לך למכור את אמא שלך. אם אתה שואל את דעתי האישית, אני לא מעודד אף אחד לנסות מריחואנה. אני לא מכיר אף אחד שמת בגלל שהוא לא ניסה מריחואנה (ואני לא מדבר על מריחואנה מטעמים רפואיים) ואני מכיר הרבה אנשים שחיים טוב מאוד בלי שניסו אפילו פעם אחת בחיים שלהם מריחואנה. אז בהחלט אפשר גם בלי. לעומת זאת אני לא אמנע מאף בוגר להשתמש במריחואנה אם הוא רוצה. בדיוק כמו שאני לא אמנע מאף בוגר לשתות אלכוהול או להרוס לעצמו את הבריאות עם סיגריות.

cleanlove

New member
סיכונים

שמוש בסמים או באלכוהול או באוכל או בהימורים או בסקס או בעבודה (ויש עוד) הם רק תוצאות של מחלת ההתמכרות. אבל, רובם הגדול של המכורים לסמים קשים החלו את דרכם ב"נסיבות חברתיות" של עשון חשיש (בזמנו) או מריחואנה כיום. מחלת ההתמכרות היא מחלה חשוכת מרפא אשר אי אפשר להבריא ממנה אלא רק לעצור אותה בנקודה מסוימת. אכן, קיים כשל הסברתי בכל הנוגע לשמוש בסמים "קלים" ולכן, רוב הצעירים אינם מודעים לסיכון שהם לוקחים על עצמם. אין לי אישית בעיה עם מי שרוצה לעשן מריחואנה אבל הוא חייב לדעת מראש את כל הסיכונים ואז להחליט. זה בהחלט עדיף על האפשרות השנייה שהיא לא ידעתי... לצערי, אני ועוד אלפים מחברי בארץ ובעולם התחלנו לעשן קצת חשיש בימי ששי. רבים מאיתנו מתו באופן ישיר או עקיף עקב היותנו חולים במחלת ההתמכרות. הגענו לשמוש בסמים קשים ועברנו סבל והשפלות שאין זה המקום להעלות אותם. רובנו הגדול הגיעו לבתי סוהר ולמוסדות פסיכיאטרים, כל המשפחות שלנו נהרסו וסבלו בגלל מה שעבר עלינו והפכנו לנטל על החברה. ברי המזל ביננו הבינו בזמן מסוים מה קורה לנו ומצאנו לנו דרך חיים חדשה ללא שמוש בשום חומר המשנה את מצב הרוח. חלק עדיין בדרך אלינו וחלק לצערי הרב לא יגיעו.

chocker

New member
אתה יודע היכן אתה מתחיל אבל לעולם

לא תהיה בטוח היכן תגמור. אף אחד לא טוען שמי שמתחיל במריחואנה סופו שיגמור עם הרואין, אבל אף חכם לא יתקע לידך התחייבות שזה גם לגמרי לא נכון. חבל לעסוק בספקולציות. נכון שצריך חינוך והסברה. אין לי בעיה עם מי שרוצה להשתמש בסמים, במיוחד אם הוא בוגר ויודע איזה סיכונים הוא נוטל על עצמו. צריך לעזוב את כל העסק שנקרא "מלחמה בסמים" ולהתחיל להשקיע היכן שזה נדרש. תמיד יהיו אלה שחיים בשוליים, שאם לא כן לא יהיה לנו מרכז ולא יהיו נורמות.

Choopie

New member
תשמע

מריחואנה זה לא קוקאין לא מתים ממריחואנה וגם לא מגיעים למזרה ממריחואנה סה"כ נעשים קצת יותר דפוקים ופחות זוכרים דברים

Choopie

New member
ילדון תשמע תחשוב ותתחיל לרענן

נראה לי שאתה מהאנשים האלה שלא יודעים מה הם מדברים ושמעו יותר מדי הרצאות בנוגע לעניין הסמים רואים ישר שאין לך שום מושג על מה אתה מדבר ראית פעם מישהו שמעשן גראס ? ראית ? אני יכול להגיד לך שאתה רואה מלא אנשים שמעשנים ואין לך מושג שהם מעשנים מה אתם מדברים על אנשים נרקומנים כמו על איזה נכים אף אחד אפילו לא מבדיל אותם רק אלה שמכירים אותם תבין שהם מתנהגים בדיוק אותו דבר ויש להם חברים והכל טוב ויפה זה פשוט לך נראה שזה לא ככה

chocker

New member
אני באמת מרגיש כמו ילד

אבל הייתי נרקומן יותר שנים משאתה חי. אחרי 30 שנה בזבל אני שומע אנשים שנדברים כמוך ורואה עד כמה רבה העבודה שעוד לפנינו.

Choopie

New member
לא לא נראה לי

תשמע בכל מקרה ממריחואנה לא קורה מה שאמרת ואל תגיד לי עכשיו שאתה משלים את גיל הילדות שלך ראית יותר מדי סרטים

chocker

New member
אני תקווה שתראה רק טוב בחיים

אין לי מלחמה אתך, אני כבר הייתי שם.

chocker

New member
ועוד משהו

אני לא טוען שמשהו קורה ממריחואנה או מכל סם אחר, אתה ועוד צעירים כמוך צריכים להבין שאדם מתמכר, אין לו בעיית סמים אלא בעיית חיים קשה. הסם הוא רק הסימפטום אליו הוא בורח כתוצאה מקשיים רגשיים. נוסף לכך אני עוזר רק לאלה שמבקשים זאת כי ממילא אלה שאינם באים בבקשת עזרה, עדיין לא הגיעו למסקנה שיש להם בעיה. הלוואי שתשאר עם הגראס כל החיים ולא תרצה שום דבר אחר. אבל אם, אולי, במקרה ו..... תזכור איך חשבת פעם.

Choopie

New member
עוד טעות

מספיק מספיק כבר עם החשיבה הזאת שכל הנרקומנים הם נרקומנים בגלל שהם במצוקה אני למשל מכיר מליון נרקומנים והם שמחים וצוהלים וטוב להם הם פשוט רוצים יותר טוב

יאיר5

New member
אני עוד לא ראיתי אף נרקומן שמח

באמת מענין איפה ראית נרקומן שמח? אני משתמש יותר משש עשרה שנה ורק סבל וכאב ראיתי ראית פעם מישהו בבית סוהר שמח למה אני לא ראיתי. ראית פעם מישהו קם בקריז בבקר והוא שמח אני עוד לא ראיתי. ועוד יותר מזה ראית מישהו מסטול מחומר ושמח אני לא ראיתי ראיתי רק אנשים סובלים ומתפללים או להפסיק או למות למה סבל יום יומי כזה שובר גם אחלה אחד אל תחשוב שבסמים יש שמחה חוץ מסבל וכאב אין שם כלום אבל כלום. הלואי וכל החיים יהיה לך טוב ולא תראה בתי סוהר ולא קריז שנה טובה ואינשלה נקיה

למעלה