אני מתייחסת להדרדרות עם הגיל -
לא משנה מאיזו סיבה היא, כי, כאמור, מה שמשנה הוא מה הסיכוי שהגבר הבא שהיא תמצא יהיה עם בעיות כאלה.
החישוב שאתה עושה לא מבוסס על כלום. מי אמר שיש עלייה של 10% מגיל 20 עד 30? מי אמר שיש חצי אחוז בגיל 20? כל הדברים האלה מגיעים משום מקום. הנתונים שיש לנו הם שבגיל 35 מתחילות בעיות, בגיל 40 היה 40%, ואת המטא-אנליזה שלך משנת 2003, שמבוססת, מן הסתם על מאמרים עוד יותר ישנים, ושאומרת שבשנת 2003 לפי המחקרים מתחת לגיל 40 זה 2% - שאפשר לעשות ממנה כל מיני אקסטרפולציות שלא מבוססות על כלום, כמו שהדגמת יפה - אבל מה שאי אפשר הוא להגיע מהמטא-אנליזה לנתון ממשי של איזה אחוז זה בגיל 40, לא בשנת 2003 ולא עכשיו. יכול להיות שהנתון של 40% נכון ל-2015, ולא ל-2003, ויכול להיות שהוא היה נכון גם אז - שוב, מהנתון של כמה מתחת לגיל 40 פשוט אי אפשר לדעת, וקשקושים לא מבוססים לא ממש עוזרים.
אני חושבת שמאחר שהדיון הזה לא ממש חשוב לא לי ולא לך (כלומר, אלא אם כן המטרה שלך היא לגרום לנשים באופן כללי לא לחשוש שיש לך בעיות בתחום בגלל הגיל המתקדם שלך - שאז אתה מוזמן להמשיך להביא נתונים כרצונך - אבל רק תשתדל שהם גם יכללו מידע רלבנטי שאפשר להגיע ממנו למסקנות כלשהן), אלא לה - שהיא תיקח את הנתונים האלה ותמשיך איתם הלאה (לגגל או לא, כרצונה), ותחליט בהתאם למה שנראה לה נכון, איך היא רוצה להמשיך.