אימריאליזם

אורוש16

New member
אימריאליזם

טוב אנשושים, אני צריכה מישהו שיסביר לי את הסכסוכים- קונגו, הבורים, פשודה ומצרים במילים שלו ולא להעתיק מסיכום או משהו, כי את זה כבר יש לי. אבל משון מה הכי קשה לי לזכור את האימפריליזם ואת כל מה שקשור אליו
 
נראה לי שצריך רק שני גורמי סכסוך

פשודה והבורים... אבל אני לא יכולה לכתוב לך עליהם עכשיו.
 

soferman

New member
פאשודה

סכסוך פאשודה: פאשודה - כפר קטן בסודן. כוח צרפתי קטן בראשות הקצין מארשן מגיע לפאשודה. האיזור חשוב מאד לצרפת בגלל שזה יעזור לה גיאוגרפית לכבוש שטחים במעלה הנילוס וגם לעצור את זרימת הרוסים דרומה. בריטנה בעלת המקום ומפחדת שצרפת תכבוש את המקום וכך גם תכבוש שטחים ששייכים לה במעלה הנילוס ולכן מגיעה למקום ודורשת מצרפת לזוז, צרפת מסרבת ובריטניה מתפלאת מחוצפתה. לבסוף צרפת עוזבת את המקום מפני שהיא רואה שאין לה סיכוי מול הבריטים אך היא מקבלת בתמורה לעזיבתה שטחים במרוקו. סכסוך זה מראה שמערכת היחסים האימפריאליסטי מתוח מאד. (ממש לא בטוח אז אל תסמכי רק על זה.)
 

soferman

New member
אה כן, עוד משהו....

*צרפת גם עזבה כי לא יכלה לספוג עוד הפסד לאחר שהפסידה לגרמניה. *הסכסוך כמעט גרר מלחמה. *צרפת קיבלה גם שטחים בסהרה.
 

אורוש16

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

קודם כל
דבר שני..תראו בבצפר שלנו יש מורה ממש טובה..שאני, כמו רוב התלמידים שלא לומדים אצלה, מצלמים את החומר שהיא מכתיבה/מחלת לתלמידים שלה. היא לא כתבה בסיכום שלה על סכסוך מרוקו. היא כתבה רק על פשודה, קונגו, הבורים ומצרים. אל תבנו על זה. אבל אני סומכת על זה, שאם היא לא הביאה או לא ציינה את סכסוך מרוקו אז כנראה לא יהיה. בכל מקרה, אל תילחצו אם לא למדתם משהו. תנסו לברר אצל החברים, אולי פספסתם את החומר או משהו. אם לא תנסו להעזר פה.
 

soferman

New member
אני חושב שיש לי את משבר מרוקו בדפים

בדפים שהמורה שלנו חילקה לנו.... לא בטוח. אני יבדוק מחר בבוקר ואם יש את זה אז אני יעתיק.
 
תלמדו רק את...

סכסוך פאשודה ומלחמת הבורים, כי באפריקה אלו הסיכסוכים העיקריים והכי קלים (לדעתי) וצריכים אותם גם במושגים, ככה שאם ייתנו בשאלה- זה יהייה הרבה יותר קל לזכור שניים שגם ככה צריכים לדעת.
 
S

sunshineBK

Guest
נכון...

אלה גם הסכסוכים היחידים שאנחנו למדנו...
 

Ann5

New member
מלחמת הבורים...

טוב, אז ככה: קודם כל - הבורים הם חקלאים ממוצא הולנדי, הם מאכלסים את ארץ הכף, דוברי אפריקנס. יש להם 2 רפובליקות - טרנסוויל ואורניה. הבריטים החלו להשתלט על מושבת הכף הדרומית, וביניהם לבין הבורים פרצה מלחמה. קודם כל... למה בכלל בריטניה התעניינה ברפובליקות של הבורים?! אז יש לזה 2 סיבות: 1. בריטניה לטשה עיניים אל שטחי הזהב והיהלומים שהיו בשטחים של המדינות הבוריות. 2. ססיל רודס - הוא היה קפיטליסט ואימפריאליסט בריטי שהתיישב במושבת הכף והיה פעיל בכלכלה ובפוליטיקה באזור. הוא רצה להגדיל את שליטת בריטניה באזור - וכך עושרו הפרטי יגדל! (ובאמת הוא בסוף הפך למושל מושבת הכף...) עכשיו, הסכסוך עצמו: נשיא טרנסוויל דרש מהבריטים לסגת מגבולו, אבל הבריטים סרבו - ופרצה מלחמה. בהצלחה, הבריטים נחלו כשלונות בגלל מחסור בכח אדם, אבל לאחר מכן הם קיבלו תגבורת והם הצליחו להשתלט על שטחי הבורים, תוך כדי שריפת אחוזות בוריות רבות והקמת מחנות ריכוז שבהם כלאו בורים רבים, כולל נשים וילדים (רבים מהם מתו ממחלות ומרעב). סיום המלחמה, והתוצאות: הבורים נכנעו והמלחמה הסתיימה. אחרי כניעת הבורים, הבריטים סברו שכדאי לנהוג בדרך פיוס - והוקמה פדרציה של מדינות דרום אפריקה שכללה את מדינות מושבת הכף ואת 2 המדינות הבוריות. מלבד זאת, המלחמה העמידה את בריטניה בביקורת קשה בגלל מחנות הריכוז שהקימה.
 

Arnavoth

New member
שני דברים

1. אכן הרפובליקה השניה נקראה אורנג' 2. הוא רצה בשליטה על כל אפריקה והרפובליקות הבוריות היו מכשול ביצירת רצף טריטוריאלי
 

בר בי רב

New member
ההמנון ההולנדי מדבר על אורניה אז

אני מניח שמקור הטעות, כרגיל, היא בתעתיק אנגלי.
 
למעלה