אימרו לא לגיוס

DRYICE

New member
אכן אני מסכים שתקציב הביטחון

גדול מדי, ושצה"ל יכול וצריך להצתמצם, הצמצומים בכוח האדם בצה"ל (כפי שכבר כתבתי) יעברו לשירות לאומי מסוג אחר. אתה צריך לשאול את עצמך כמה שאלות? 1) האם הדרישה לשירות לאומי היא סבירה? 2) האם החוק מוצדק? 3) האם איכפת לך משלטון החוק? שלטון החוק זהוא בדיוק הערך שנותן לי להיות פרטנליסטי! יש במדינה חוקים, רובם המוחץ מוצדקים, כאשר מישהוא עובר על החוק בהפגנתיות בגלל איזו אידאולוגיה מוטעית שיש לנו אני מגנה אותו! ואין זה משנה (ברמהת העיקרון ולא הכמות) אם מדובר שמשתמט כמוך או בחלאה כמו יגאל אמיר ימ"ש. בשני המקרים אדם עובר על חוק מוצדק(לדעתי) בגלל אידאולוגיה מוטעית שלו(שוב לדעתי כמובן) זכותך להתנגד אידאולוגית לשירות בצבא, אבל החוק הוא חוק. וכמובן אם נשמור את הדיון ברמה האידאולוגית אז לא התייחסת למה עושים אם כולם ישתמטו? ע"פ קאנט כך בדיוק אתה צריך לשפוט את מוסריות מעשיך. אתה בכלל מחשיב עצמך למוסרי?! DRYICE

Master Answer

New member
אוטופיה קפיטליסטית

אין לי בעיה שתכנה אותי משתמט אך כדי להעמיד דברים על דיוקם אני רק אציין שאני חייל משוחרר מזה כחדשיים לאחר שירות צבאי מלא. לא שזה צריך להיות רלוונטי לעצם הדיון שלנו. לגבי החוק. חוקים משתנים מעת לעת והם אינם טאבו וללא ספק אינם מקודשים. ישנן מדינות טוטאליטריות מסויימות שבהן החוקים אכזריים ביותר ובטוח אינך היית מצפה שאנשים יקיימו אותם בצורה עיוורת. לגבי הסוגיה מה יקרה אם כולם ישתמטו. הצבא אינו יכול להיות יחידה נפרדת מהמשק הישראלי. יהיו שיטענו שאם לא יהיה גיוס חובה לא יתגייסו מספיק אנשים. אז כאן הטעות. התרגלנו יותר מדי לקונספציות מסוימות והגיע הזמן לנפץ אותן. הצבא יאלץ לסגל לעצמו דפוסים של משק תחרותי שפועל במתכונת של היצע מול ביקוש. ברגע שיהיה איזון בין הדברים נוכל גם לדעת בדיוק מה מידת החשיבות הצבאית בעיני הציבור והדבר גם יקבע את המיקום המדויק בו אזרחי מדינת ישראל מציבים את הצבא בחברה הישראלית. מה יותר טבעי ממשק שפועל בצורה אוטומטית קובע לעצמו את סדרי החשיבות ללא התערבות של גורמים חיצוניים מכוונים. כל דעה אחרת משמעה הצבעת אי אמון בחברה הישראלית. ניתן לומר שאני אוטופיסט קפיטליסטי. אני רק מקווה שלא יגייסו תאילנדים לצבא. אגב עבודה זרה זה מה שמפר את האיזון במשק שלנו אבל אינני בעד גירוש אלא בעד השוואת כל התנאים הסוציאלים שלהם לסטנדרטים המחוייבים בחוק. מרגע שלא ניתן יהיה לסחור בהם יותר והם לא יהוו כח עבודה זול כל האפקט שלהם יתפוגג מעצמו.

Master Answer

New member
ועוד דבר קטן

דווקא מאדם כמוך אשר מתיימר להיות מזוהה עם מר"צ אינני מצפה לגישה כזו פטרנליסטית אשר יוצרת קודים שמבחינתה אמורים לשקף את המזוהים עם מר"צ. הקו המנחה של מר"צ הוא הפלורליזם עקרונות חופש הדעה וחופש הפעולה ובאמונה מלאה שכל אדם באשר הוא זכאי לחיות ע"פ אמונתו והשקפותיו. כפיה מעולם לא היתה דרכנו אפילו לא כפיה פסיבית אז אל תתחיל בזה עכשיו.

לא נמאס לך

לזרוק ככה לאוויר הפורום סיסמאות ריקות מתוכן ? ("אל תסכימו לשעבד את החופש שלכם", וכדומה) אני שמאלנית, ואני לא רואה את השירות בצבא כשיעבוד החופש שלי. אתה יודע מה ? אולי כן, אבל זמני, ובעבור מחיר פחות או יותר הוגן. אני באופן אישי לא נלהבת במיוחד לשרת בצה"ל, לא בגלל "עקרונות החירות והשלום" שאני מצדדת בהם (הדרך הכי טובה האפשרית כרגע כדי להביע אותם היא כן לשרת בצבא, לדעתי), אלא בגלל שאני לא רואה את השירות בצה"ל כפסגת שאיפותיי. אבל חבל. אני אאלץ לעשות את זה בכל זאת, ועוד מבלי להסתתר מאחוריי טיעונים כמו אלו שהדגמתי בתחילת ההודעה. גם למדינות "מתוקנות", שלא מצויות במלחמה מתמדת, יש צבא. אני מניחה שזה מכיוון שהן מודעות לצורך הביטחון הבסיסי, שלא תמיד תלוי במצב הבטחוני של אותה מדינה. זה טוב ויפה לזעוק "אני פציפיסט, אני אנטי מליטריזם". אני אמנם לא פצפיסטית, אבל אני בהחלט משתייכת לקבוצה השנייה. אני נגד מלחמה. אז מה ? זה עדיין לא אומר שאני קוראת לפירוק כל צבאות העולם ולחיים יחדיו בשיויון ובשיתוף. כי זה לא ריאלי, חסר כל יסוד של אחיזה במציאות, תמים למדי. צה"ל, על אף ההשגות שלי לגבי חלק מפעולותיו, הוא צבא ההגנה לישראל. אתה יכול לטעון, ובצדק, שרוב הזמן הוא תוקף, ולא מגן. אבל הוא עדיין נועד לשרת את האינסטינקט הראשוני של הגנה, כי העולם כולו, הוא לא בדיוק אנטי מיליטרסטי. ביום בו תפרק את צה"ל, תהיה פלישה של צבאות ערב למדינת ישראל. ה"שלום", או במונחים יותר ריאליסטים - "הסכם מדיני", בטח לא אמור לבוא כתחליף לצה"ל, אלא אולי להפוך אותו ל"צבא ההגנה לישראל", כפי שהוא יועד להיות בתחילה. עדי .

גיארליך

New member
אני כל כך מסכים איתך!

אני ממש מסכים איתך! סופסוף דיבורים עם קצת הגיון...

Master Answer

New member
באר שבע בור ללא תחתית

הבנתי שאתה יו"ר סניף ב"ש אז אני חייב להגיד לך שאחרי 3 שנות שירות בעיר המסריחה הזאת שאין בנאדם יותר שמח ממני שלא אצטרך יותר כל יום ראשון לנסוע באוטובוס דחוס 3 שעות בשביל להגיע לעיר הזאת. בכל עיר בעולם יש מונומנט במרכז. בפריס יש את מגדל אייפל, ברומא הוותיקן, בניו יורק היו פעם תאומים, רק בבאר שבע במרכז העיר מה שאמור להיות לב החיים העירוניים יש בית קברות מוסלמי. זה המקום היחידי בעולם שהבליינים בו מחזיקים בכרטיס חפשי חדשי למועדון בגלל שהמועדון היחידי שם זה הפורום שכל שבוע יש שם בדיוק אותם אנשים כי אין להם שום מקום אחר לצאת אליו. חוץ מהדלתון בשכונה ד´ שזה אחלה פאב סטודנטים שכונתי מה הפלא הוא נמצא במקלט ובכניסה אליו יש מכונת צילום כנראה שזאת הגירסה הבאר שבעית לפליקר אבל בכל מקרה נחמד שם והמחירים ממש מתחשבים.

גיארליך

New member
בירת הנגב...

באופן כללי אתה די צודק, למרות שאתה די מוקצן... חוצמזה - אסור להגיד שב"ש היא "בור ללא תחתית" - צריך לשנות את זה כדי שב"ש (בירת הנגב...) תהפוך להיות הרבה יותר טובה... אבל בלי קשר לעיר עצמה - סניף באר שבע (אימפריה!!) הוא הסניף הכי טוב בעולם!! (טוב נו, בארץ...) וסתם הערה קטנה - אני לא יו"ר אלא סיו"ר. היו"רית שכרגע חזרה מארה"ב היא אלכסנדרה, הידועה גם כ-LIONALX... ואגב, אני לא יודע מי אתה - אז אולי תספר קצת

Master Answer

New member
קצת עלי

סקירה קצרה עלי לאור הביקוש הרב. אגב זה היה הרבה יותר פשוט מצידכם לפתוח את הכרטיס האישי שלי שבניגוד לשאר האנשים דווקא מלא בכמה פרטים רלוונטים. אז ככה שמי אסף ואני מראשון לציון. אני לא פעיל בשום גוף פוליטי ומעולם לא הייתי. למרות שזה ישמע לכם קצת מוזר אני חייל משוחרר מזה כחדשיים לאחר שירות צבאי מלא. כרגע אני לא עובד וזאת הסיבה שאני נמצא בפורום הזה בצורה די אובססיבית אך כל זה עומד להשתנות בעוד שבועיים הדרך היחידה שבה אוכל להתקשר אתכם אם בכלל היא מקפה אינטרנט בבנגקוק כשהכוונה שלי היא להיות שם לפחות 4 חדשים. בכל אופן פוליטיקה מאז ומעולם היתה בדם שלי ויכולים להעיד על כך מפקדי בצבא שנאלצו לשרוף שעו רבות מזמנם בדיונים ובויכוחים איתי בעיקר בנושאי תנאים והטבות לחיילים. אולי זה נשמע קצת סותר את השקפותי אך דעותיו של אדם מתפתחות ועוברות אפגרייד במשך הזמן כך שבאותו הזמן גיוס נראה כדבר הנכון. מילואים כבר אינני מתכוון לעשות - לא חוזרים על טעות פעם שניה. פרטים יותר משמעותיים ניתן למצוא במאמרים שאני כותב פה שהם אלה שמשקפים בצורה הכי טובה מי אני בעצם.

מה זה איך אתה מדבר על העיר שלי????

רק לי מותר!!! תראה לא יודעת מה איתך, אבל את ב"ש לא הייתי מחליפה בשום עיר אחרת במרכז... לא כיף שאפשר להגיע לאוניברסיטה ברגל מבלי להסריח מעשן אוטבוסים?

Master Answer

New member
כשתגדלי תביני

את כולה בת 16. מה לך ולאוניברסיטה? את עוד בגיל שאת הולכת ברחוב עם אימא שלך וצועקת "אימא אימא הנה חייל" כשאת רואה אחד.

רק תיקון קטנטן...

מהרגע שהצבא יהפוך ל"קטן" המדינה לא תיאלץ כלל וכלל למצוא אפיקים כלשהם לפתרון הסכסוכים שכן ה"הסדר החדש" ישביע אפילו את רצונו של החמס. "הם פה אנחנו בים"... ובעוד שאתה אומר "לא לגיוס" אני מעדיפה לאמר "לא לחוסר המצפון" (או בלשון העם "לא לפציפיזם")...

למעלה