אימצתי גורה

ortalib24

New member
אימצתי גורה

בת 3 חודשים והיא כל הזמן שורטת אותי ונושכת אותי זה מגיע למצב שיורד לי דם ואני מלאה בידיים, אני מבינה שהיא משחקת אבל נורא קשה לי עם זה! מה אפשר לעשות?
אפשר להידבק במשהו אם יורד לי דם ממקום השריטה או הנשיכה?
אני כבר ממש מתחרטת שלא לקחתי יותר בוגרת��

Yukita

Well-known member
מנהל
אתם כעת בשלב הקשה

והדבר הכי מנחם שאפשר להגיד הוא שזה שלב, כמו כל השלבים סופו לעבור...

בינתיים, כמה טיפים:
1. לשחק עם הגורה הרבה, אבל לא עם הידיים. להעסיק אותה במרדפים אחרי צעצועים תלויים על חוט (מה שמכונה "משחקי חכה"), בריצה אחרי כדורים, אחרי דברים כמו נייר אלומיניום מגולגל לכדור, שזה משחק זול ומעולה. כמה שתצליחי לעייף אותה יותר, יותר טוב.

2. לא לנסות בכלל לחבק או ללטף כשהיא במצב רוח משוגע. אם היא מתחילה לנשוך או לשרוט, להוריד אותה מיד לרצפה (לא לזרוק, להכות או לדחוף, רק להוריד אותה ממך). היא לא תבין מיד, אבל ככל שתתמידי בכך, הקשר יהיה ברור: נשיכות פירושן סוף המשחק.

3. אם לא עשית זאת כבר, שווה לדעתי להשקיע במה שמכונה "עץ חתולים", שזה מתקן טיפוס וגירוד רציני ולא קטן. אצלנו, המתקן עניין והעסיק את כל החתולים שלנו, הרחיק אותם מגרימת נזק לרהיטים וצמצם במקצת את הנזק גם לנו פשוט בגלל משך הזמן שבו התעסקו עם המתקן.

4. למרות שזה אולי יישמע לך מטורף, הפתרון הטוב ביותר הוא אימוץ גור נוסף קרוב בגיל . גורי חתולים משחקים זה עם זה שעות, מוציאים האחד על השני את מרבית האנרגיות, ולומדים זה מזה לא להגזים, בדומה לילדים שעוברים תהליך סוציאליזציה בגן ולומדים לא להרביץ חזק וכו'. אם זה מעניין אותך, כאפשרות, יש אנשים בפורום שמחפשים בתים לגורים. גם אליי התקשרה היום מישהי נחמדה שמחפשת בית עבור שלושה גורים יפים במיוחד. אשמח לקשר בינה לבין המעוניינים.

אציין שאצלי יש 3 חתולים ו2 כלבים. צעיר החתולים כמעט בן שנה, והיה גור מופרע במיוחד, מתוק אבל שובב, נשכן, שרטן, מתפרע ומשתולל. כיום הוא עדיין שובב, אבל אין מה להשוות בכלל למה שהיה פעם. זה עובר -ואצלנו היה לו על מי להשתגע, אין ספק שזה מאוד עזר.

באשר לפציעות, אלא אם כן יש לך בעיות בריאות מיוחדות, לא יקרה דבר אם תישרטי למעט חוסר הנעימות מהשריטה עצמה. פשוט לשטוף למטרות שמירה על נקיון. אם תרצי יש גם אפשרות לשים סביעור, ו/או להשתמש בנוזל חיטוי שמוכרים בכל סופרפארם. כמובן שאם יש לך בעיות בריאות בסגנון בעיות קרישת דם או רגישויות מיוחדות, זאת אופרה אחרת.

אבל רגע... מה עם תמונה של הקטנטונת?????!?

ortalib24

New member
תודה

היא נורא שובבה, מתי היא תירגע באיזה גיל?
קראתי באינטרנט שאפשר להידבק בכל מיני מחלות בינהם שרטת החתול וכלבת, לפני שהיא הגיעה אליי היא הייתה חתולת רחוב וחוסנה במרובע אחד. היא אצלי רק כמה ימים אבל אני עדיין חוששת

Yukita

Well-known member
מנהל
כמו שהוטרינר שלי אומר

ממש לא כדאי לסמוך על כל מה שקוראים באינטרנט...

אפשר להדבק בכל מיני דברים, אבל השאלה היא לא סתם אם "אפשר" אלא מה הסיכוי. בואי נגיד ככה - עברו יותר מעשרה ימים מאז הפעם הראשונה שאת או מישהו אחר ראיתם את הגורה? אז הסיכוי שהיא חולה בכלבת אפסי ביותר. באשר לשרטת החתול - אחד הדברים שיכולים לעזור לך כאן ושבאופן כללי מומלצים ממילא כחלק מהטיפול השגרתי בחיות מחמד הוא די פשוט: להקפיד על שגרת טיפול נגד פרעושים. בגיל שלושה חודשים נדמה לי שניתן כבר לשים אמפולה נגד פרעושים פעם בחודש באזור העורף (בין עצמות הכתפיים, איפה שהגורה לא יכולה להגיע ללקק). קראי את מה שכתוב על האריזה של האמפולות כדי להיות בטוחה החל מאיזה גיל אפשר.

כמו כן אפשר להכיר את התסמינים, ואז אם משהו נראה חשוד אפשר לבקש מיד מרופא המשפחה טיפול אנטיביוטי מתאים (אם כי ברוב המקרים העניין כנראה חולף מעצמו): נפיחות בבלוטת לימפה כלשהי, ובשלב מתקדם יותר עייפות מוגברת וחולשה כללית בכל הגוף המלוות באדמומיות חזקה וכאבים עזים באזור בלוטת הלימפה שהגיבה למחלה.

אישית, נשרטתי הרבה פעמים במהלך השנים, ולא נראה לי שנדבקתי במשהו. זה כמובן לא אומר שאף פעם לא נדבקים בכלום, אבל בחתול בית נקי ומחוסן (והגורה שלך כעת כזו, גם אם עדיין נותרו לה עוד חיסונים לקבל) הסיכויים מתכווצים לרמות אפסיות. מה שנשאר זה הסיכוי לפגיעה פיזית ישירה, לא הדבקות באיזו מחלה, וכאן נכנס אלמנט החינוך בעזרת משחקי חכה וכו'.

בתשובה לשאלה: מנסיוני, השלב הגרוע ביותר בהתפרעות גורים היא בין הגילאים 3-6 חודשים, ואז העניינים מתחילים להכנס למקום קצת פחות מופרע (או שאולי/במקביל אנחנו לומדים להתמודד עם זה וזה נראה פחות גרוע...), אבל ירידה ממשית באנרגיות רואים יותר בגיל שנה וחצי-שנתיים, עם שונות אינדיבידואלית בהתאם לאישיות. כשהחתול שלנו מתישהו בסביבות השנתיים, הרבה פעמים אנו מתעוררים יום אחד ונוכחים לדעת שכבר מזמן הוא לא הגורון המופרע שהוא היה פעם, אלא יותר בכיוון בטטת הכורסא שהוא יהיה למשך שארית חייו הבוגרים.

ortalib24

New member
תודה רבה

הרגעת אותי ��
זאת השובבה

Yukita

Well-known member
מנהל
נו, זה מסביר הכל

היא ג'ינג'ית!!!!!

&nbsp
&nbsp

טולי 159

New member
בפנים היא נראית נקבה אף על פי שזה מוזר יש

לי שנים זכרים דומים לה ובטוח שזה זכרים , רגע איך הם בטוחים שזה נקבה ? אפשר לראות צילום של האחורה חחחחחח
סתםםםםם

ortalib24

New member
למה אתם מתפלאים?

אין נקבות ג'ינג'יות?
וטרינרית אמרה שהיא נקבה

meedas

New member
נדיר יחסית

בערך יחס של 90% לטובת הזכרים בצבע הזה. אולי יותר.
&nbsp
אני עוד מחכה לפגוש טריקולור או טורטית זכר - לגלות אם זה 100% נקבות בצבעים האלה או שגם בזה יש כמה יוצאים מהכלל

Yukita

Well-known member
מנהל
אני פגשתי!!!

(בערך) כן... טריקולור זכר... נמצא בחצר אצל מישהו שמאכיל חתולים, על פי אסיסטנטית של וטרינר שצילמה והראתה לי.

הוטרינר שלנו צחק קצת לראות שדאגו לסרס את הטריקולור הזה, הוא אמר שעד כמה שידוע לו, כל הטריקולורים האלה עקרים.

יש לציין שהאתר שאת הלינק אליו הבאתי בפוסט שלי (עם שורת הנושא "שאלה טובה") טוען ש(א) חתולות ג'ינג'יות הן לא נדירות, וגם שהיחס בינן לבין זכרים הרבה יותר שקול ממה שחושבים ו(ב) שיש הרבה יותר טריקולורים זכרים ממה שאנשים חושבים, ושרבים מהם גם אינם עקרים.

לי אישית אין מושג מה נכון ומה לא

elinoket

New member
טריקולרים...

99% נקבות
1% זכרים
לזכרים יש איזשהו פגם גנטי כי טריקולר זה רק לנקבות (היו אמורים להיות נקבה ואיכשהו יצאו בן... לא הכי בקיאה ), אז הם כולם עקרים

Celaeno

New member
נו, אז זה לא כל-כך נדיר

רק כעשרה אחוזים מהאנשים הם שמאליים ועדיין רוב האנשים מכירים לפחות כמה אנשים שמאליים.
לי אישית יצא להכיר כמה וכמה חתולות ג'ינג'יות.

למעלה