אימפריאליזם

• פותח הנושא lu15
  • פורסם בתאריך

lu15

New member
אימפריאליזם

רציתי לשאול מה אני צריכה לדעת על הנושא: המדינות השותפות למרוץ האימפריאליסטי.

lu15

New member
עוד שאלה

להיסטוריה א' צריך לדעת על המשלחות היהודיות?! כי אין לי מושג מה זה! לא למדנו על זה בכלל,שמעתי על זה רק עכשיו בפעם הראשונה.

קה... הנה הסיכום שלי

ז. דרישות המשלחות היהודיות שהופיעו בפני ועדת השלום: v מדינות אירופה ישמרו על זכויות יהודי האמנסיפציה שהחליטו להשאר במדינותיהם באירופה . ח. ההחלטות שהתקבלו בנושא היהודים בשאלת א"י:  צרפת, אנגליה, יפן ואיטליה התכנסו בסאן רמו שבאיטליה כדי לקבל את ההחלטה הסופית על גורל הקיסרות הטורקית, ולקבוע מי יקבל "מנדט" על אותן מדינות והוחלט על גורל א"י.  ב-1920 ועדה זו החליטה על מסירת מנדט לצרפת על: סוריה ולבנון, ומסירת מנדט על א"י ועירק לאנגליה.  בחוזה סבר (חוזה השלום עם טורקיה שנחתם ב-1920) נקבע שא"י תוכר כמנדט בריטי (אזור A- אזור שזקוק לסיוע זמני עד לקבלת המנדט) ושבריטניה, מעצמה מנדטורית, תהי אחראית לביצוע המנדט והצהרת בלפור. מנדט= שטח שנשלט ע"י מעצמה אך לא נועד לשליטה וניצול אלא לכך שחובתן היא לדאוג לטובת התושבים (רווחה, חינוך והכשרה) כדי לקדמם עש שיזכו בעצמאות. אישור המנדט מתן בסיס חוקי לממשל אזרחי-מנדטורי בריטי בארץ ולמעמד הישוב היהודי. המנדט בא"י הכיר בקיומם של היהודים. 1. תוכן הצהרתי: בקשר ההיסטורי של היהודים לא"י. 2. יסוד משפטי בינלאומי: מתיר ליהודים לשוב לא"י ולבנות בה בית לאומי שדורש חובות וזכויות. (הזכות לעלות לא"י היתה לכל היהודים שבעולם).

איסקרה

New member
ועד המשלחות היהודיות 1919

ועד המשלחות היהודיות ארגון גג לכל המשלחות היהודיות בועידת פריז אורגן על ידי ההסתדרות הציונית במטרה לחזק את ההשפעה של הגורמים היהודיים. דרישותיו של הועד: 1. זכות ליהודים להתיישב בארץ ישראל ודרישה להכיר בה כביתם הלאומי של היהודים. 2.על בריטניה לנקוט באמצעים בא"י על מנת להבטיח הקמתו של בית לאומי ליהודים. 3. מתן זכויות ליהודים בארצות השונות. בין הדרישות: -אוטונומיה חינוכית -אוטונומיה תרבותית וחברתית -הכרה ביום השבת כיום מנוחה ליהודים. הועד הורכב מאנשי ההסתדרות הציונית בראשות חיים וייצמן והיו חברות בו גם משלחות של יהודי אנגליה ו"הועד היהודי האמריקאי". הדרישות הופנו למעצמות המנצחות בריטניה (ששלטה בא"י), צרפת וארה"ב. תוצאות הועידה בנושא היהודים המעצמות המנצחות התחייבו שבהסכמים עם המדינות המנוצחות והמדינות החדשות. יובטחו זכויות היהודים כמיעוט כפי שתינתן הגנה למיעוטים האחרים. למעשה החלטה זו לא ניתנה ליישום כי המדינות החדשות (פולין, צ'כוסלובקיה ויוגוסלביה) והמדינות המנוצחות (גרמניה, אוסטריה, הונגריה ובולגריה) לא עמדו בדרישות הנוגעות למיעוטים . ובכלל זה למיעוט היהודי בארצותיהם. כמו כן היה קושי לחייב מדינות בנושאים שנתפסו כנושאים פנימיים. וברור שהפיקוח על מדיניות פנים של מדינות לא היה אפשרי. פעילות המשלחות לא הביאה להישגים. התנועה הציונית הגיעה למסקנה שפעילותה צריכה להיות בעיקר מול הבריטים (בנושא א"י).

איסקרה

New member
האימפריאליזם

קודם כל לדעת שהראשיות היו בריטניה וצרפת היו גם גרמניה, איטליה, בלגיה, הולנד, פורטוגל, ספרד חלקן אימפריות חדשות (גרמניה) חלקן מאד ותיקות (ספרד ופורטוגל) בלגיה באפריקה הולנד באסיה וכן הלאה. תמצאי ספר היסטוריה עם מפות של התפשטות אימפריאלית זה יהפוך את הכל ליותר זריז ומעניין

lu15

New member
עוד..

באימפריאליזם צריך לדעת את דפוסי ההתנהגות של המדינות?

איסקרה

New member
לא רק מושג

אימפריאליזפ יכול להופיע כמושג ויכול להופיע בשאלה. לכן יש להעמיק בנושא ולא לנסות לגעת בו רק בקצה האצבע.

S a x M a n

New member
איסקרהההההה

שאלה חשובה! אם שואלים אותי על ביטויי ההתיוונות בימי שלטון בית סלווקוס עד לגזרות הדת אני צריך לכתוב את פירוט המאבר בירושלים?

איסקרה

New member
תלוי

אם מבקשים נאמר שלושה ביטויים של התייוונות ויש לך שלושה בלי תיאור המאבק. אז לא צריך. זהו פשוט עוד ביטוי של התופעה. אם תזדרז לעמודים האחרונים תמצא שם כמה הודעות בנושא

למעלה