אימפריאליזם רוסי

MCCCCP

New member
אימפריאליזם רוסי

במאה ה19 (ואולי גם ה18) רוסיה כבשה כמה קולוניות: פורט ארתור בסין-שבה החזיקו את הצי של המזרח הרחוק שעם הבלטי היה הצי הנייד השני של רוסי (הכספי והשחור היו מקומיים בלבד); אלסקה-שנמכרה לארהב באמצע המאה ה19 (אם אני לא טועה) ואיפשהו קולוניה על החוף המערבי של אמריקה הצפונית עכשוי השאלה שלי היא אם מישהו יודע על זמן הכיבוש, איך היה הכיבוש (מבחינת אזרחים מקומיים או כובשים אחרים ומבחינת צבאות וקרבות-אם היו), ואיך אבדה הקולוניה (פרט לאלסקה שנמכרה ולפורט ארתור לנכבש עי יפן במלחמת רוסיה יפן בשנת 1904). אני מעדיף סיכומים קצרים או מאמרים באינטרנט ולא הפניות לספרים. תודה פבל

תותח9

New member
רוסיה בקליפורניה

הרוסים כבשו גם איזורים לאורך החוף המערבי של ארה"ב (קצת קשה לקרוא לזה כיבוש, כי לא היה שם מסע צבאי והחזקה רצופה של השטח). יש לזה מספר שרידים בצפון קליפורניה, ואפילו נהר שנקרא Russian River ומקום בשם Fort Ross תוכל לקרוא עוד כאן: http://www.parks.sonoma.net/rosshist.html ושווה לבקר באיזור היפהפה הזה (הייתי פעמיים)

MCCCCP

New member
תודה סגרנו את עניון קליפורניה

עכשיו אני מבקש את אותו הדבר לגבי אלסקה ופורט ארתור פבל

hastings

New member
אלסקה

ויטוס ברינג, קברניט דני, יצא למספר מסעות מחקר באלסקה בשליחותו של פטר הגדל בשנות העשרים עד הארבעים של המאה השמונה עשרה. אז התחילה להתבסס נוכחות (דלה למדי) של סוחרים וציידים רוסים באלסקה. ב 1867 שר החוץ של ארה"ב, סיוארד, קונה את אלסקה מהרוסים ב 2.5 מיליון דולר (הגרסה הפיקנטית של ההיסטוריה טוענת שזה היה כדי לממן מסיבה). בזמנו ההסכם נקרא "האיוולת של סיוארד". ב 1880 מתגלה זהב באלסקה... קת מאוחר מדי בשביל הרוסים. אז מתחיל הגל הגדול הראשון של מהגרים לאלסקה (גל שני חשוב יגיע לאחר גילוי הנפט שם).

למעלה