אימפרזה STi

אילן די

New member
אימפרזה STi

חג שמח, האם מישהו כאן יכול לפרט לפרטי פרטים את ההבדלים בין WRX "רגילה" ל WRX STi ? שתי המכוניות ללא קיטים וללא שיפורים, בדיוק כפי שהן מגיעות מהיצרן. הציעו לי דיל להחליף את האקליפס ב- WRX ולמרות שתיכננתי לחכות עוד שנה כי האוטו שלי בן שנה בלבד, הייתי הולך על זה, אבל אני יודע שה- STi תגיע לארה"ב לשנת הדגם 2003 ואני רוצה לדעת אם ההבדלים משמעותיים. תודה אילן

תמירי

New member
אימפרזה

הsti היא הגסה באנגליה אשר מושתת על התוספות של סדנת פרודרייב השיפורים הם מחשב רכב אחר אשר מגביר את הכח ל-בין 245-280 כ"ס החלפת מערכת הפליטה החלפת מצנן ביניים החלפת מעצורים לחזקים יותר חישוקי 17 אינצ´ ספויילרים קרביים וכ"ו דרך אגב היבואן מוכר את הכל בגסה שנקראת wrxמשופרת והיא בדרך אלי ואני כבר לא יכול לחכותתתתתתת נסעתי במכונית המבחן וזה מדהיםםםםםםם צריך לב חזק נקווה שנחזיק מעמד

ac cobra

New member
רגע אתה קנית את הטורבו עם הקייט

נכון??? או את הSTI??? ו"האימפרזה טורבו עם הקייט" יש לה 245 כ"ס כן? נ.ב מה הראשי התיבות שלה WRX

razmel

New member
WRX

קראתי תשובה לא מזמן בפורום של אהרונוביץ´ World Rally eXperience. זו היתה ההשערה שם.

itzik93

New member
ל STI לא אמור להיות...

גיר עם 6 הילוכים ? המ.... אני כבר מברר את זה
איציק

מצמץ

New member
אני לא מבין גדול באימפרזות אבל

לפי מיטב הבנתי (ממגזין CAR מתאריך ינואר 2000, ומתאריך אפריל 1999 ) זאת הגרסא מיפן כמו שיש את סקוביספורט באנגליה ופרודריב באנגליה אלא שפרו דריב בבעלות סובארו ומשמשת כחטיבת המירוצים האירופאית ומיצרת את הP1לדוגמא ואילו STI (הסמל האדום, אלה שמיצרים גם את הBB) מקבלת את "חסות" סובארו ביפן אסיה ,אוסטרליה וכו´ (והיא מיובאת לאנגליה לעומת משופרת באנגליה). הSTI לא מבוססת (או מושתת כפי שאמרתה) על תוספות של פרו דרייב שהוא "מותג" בפני עצמו (אני אישית אף פעם לא שמעתי על STI שיצאה מבית פרודרייב, זה כאילו שאתה אומר שקארלסון מתבססים על לורינזר). אולי אני לא מדיק בפרטים אבל נראה לי שהצגתי זאת נכון (ע"פ מה שהבנתי מCAR). נ.ב. אבל למי איכפת?, העיקר שיש לך אחת! מצמץ. עדיין עובד על ההורים שישחררו קצת דינרוס בשביל אימפרזוס.

מצמץ

New member
שכחתי לענות לאילן....

לפי טענת מנהל STI (אני מתבסס על הדגם הקודם של האימפרזה אבל מניח שהם עובדים על אותו העקרון) הם בדרך כלל לא משנים הרבה מכללים (כמו רוב הסדנאות של יתר המכוניות היפניות) כי הבסיס של הסובארו לא זקוק לשיפורים (אחת מהסיבות לכך שמחיר הEVO יקר יותר) / או שדרוג אם תרצה לומר כך. אני לא יודע בדיוק איזה חלקים ספציפים הם מחליפים (חוץ מהשיפורים הרגילים) אבל זה בעיקר מתבטא בשינוי יחס ההילוכים כך שההרגשה שונה בין STI לאימפרזה אחרת (עם אותו מס´ כ"ס) למיטב זיכרוני STI לא "מתעסקים" עם קיטים כמו פרודרייב. ארה"ב זה שוק די חדש אפילו בשביל הטורבו הבסיסית (נראה לי שעד שנת 99 או 2000 נמכרה שם רק הגרסה הבסיסית של המנוע 2.0,אבל לא הטורבו) האם עדיף לשדרג לטורבו? (אם אני מניח נכון אילן שאתה חי בארה"ב) אני לא בטוח. זה תלוי במקום שאתה שבו אתה גר, אם אתה גר במקום שטוח עם כבישים ישרים אתה פשוט לא תפיק את המירב ממנה (אלא אם אתה גר באזור עם הרבה ימים מושלגים) ,בשביל לנסוע מהר בקו ישר לא קונים אימפרזה טורבו ולכן סובארו (אולי שלא בצדק) החליטו לא ליבא אותה לארה"ב. אבל לאחר שהאמריקאים גילו עניין, הם החליטו לשנות את מדיניותם (אין ספק שהבעלות החלקית של GM השפיעה לא מעט). מצמץ, העובדה שאני לא מבין גדול, לא אומרת שאני לא מבין בכלל.

OmerE

New member
WRX STi vs. WRX

יש הבדל די רציני בין ה-WRX ל-WRX STi, ויכול להיות שכדאי לך לחכות. אני מצרף קישור (cached מ-Google, האתר עובר את המכסת תעבורה שלו לעיתים קרובות) שמכיל רשימה + השוואה כללית של הרכיבים השונים. בחיי... איזה כיף לך שאתה יכול לקנות רכבים כאלה במחירים סבירים.

TShavit

New member
אימפרזה STI - עדכונים

בתערוכת פרנקפורט האחרונה הציגה סובארו אמפרזה STI שהיא שונה מהותית מקודמתה, בעיקר בהיבט השיווקי: ה-STI הקודמת יוצרה בעיקר לשוק היפני, ועם הגה ימני בלבד - ולכן התאימה לשווקים נוספים כמו בריטניה ואוסטרליה. עכשיו הוחלט להוציא אותה כגרסה נוספת מסודרת לשאר העולם, ולכן היא מיוצרת גם עם הגה ימני ומתאימה לתקינה אירופית. המכונית מצויידת במנוע מחוזק, 265 כ"ס ו35 קג"מ (ם ל-60 מייל ב-5.2 שנ´, מהירות מירבית 238 קמ"ש), בין היתר בזכות תזמון שסתומים משתנה (סובארו קוראים לו Active Valve Control) ואינטרקולר גדול יותר. התיבה היא אכן בת 6 הילוכים. יש גם בלמי ברמבו מוגדלים ("17!), חישוקים וצמיגים מעט רחבים יותר (225/45-17 במקום 215/45-17 ב-WRX), דיפרנציאל מוגבל-החלקה גם מלפנים, הגה מהיר יותר (2.6 סיבובים נעילה-לנעילה) ומיתלים מעודכנים - בין יהתר עם תמוכות הפוכות, כמו במכוניות הראלי. המכונית תוצע בשתי גרסאות עם הבדלי-עיצוב חיצונים - סטנדרטית ו"רפליקת פרודרייב". יבואני סובארו הצהירו על כוונה להביאה ארצה, במחיר משוער של 230,000 ש"ח. מקווה שזה מספיק מידע...

תמירי

New member
אימפרזה

נכון ראיתי באתר של סובארו אנגליה שהstiהיא עם 265 כ"כ ושישה הילוכים. אני כבר לא יכול לחכות ואני מקווה שבעוד כמה ימים אקבל את הסובארו בגרסה המשופרת כלומר כל הקייט שהיבואן מציע של פרודרייב כולל כל הספויילרים הגרסה כוללת: מחשב שונה מערכת פליטה free flow איטרקולר שונה ת ברקסים אחרים וכ"ו.נסעתי בגרסה האחת שיש ליבואן עם הקיט הזה ותשמעו זה משהוא ץ אין ברירה צריך לחכות לאחר החג. החשוב זה שיש לכל השיפורים אחריות יבואן של שלש שנים ולא שיפורים בצורה חאפרית

אילן די

New member
תודה אבל

1. WRX עם פרודרייב זה לא STi. בניגוד לכמה פה שציינו שזה אותו האוטו... 2. STi עדיין אינה נמכרת בשום מקום בעולם חוץ מיפאן (גם לא באנגליה). 3. החלטתי לחכות. תודה. אני כנראה אקנה STi בעוד כשנה.

מצמץ

New member
אילן

1. מודה לך שאתה מחזק את טענתי שSTI זה לא PORDRIVE. 2. STI כן נמכרות באנגליה (אומנם לא דרך יבואן סובארו הרשמי) ויש הרבה סוכנויות שמיבאות STI חדשות ולא רק משומשות כמו הרוב. תפתח מגזין "TOP MARQUES" בסיסי ותראה שם, יש עוד הרבה חוברות עם פרסומות של מכירת דגמים חדשים (יש לי פרוספקטים של 4/5 STI וEVO 5/6 שקיבלתי בסוכנויות בלונדון "הבעיה" היא שהם ביפנית). מצמץ, מתפלא על זה שאתה טוען שהן אינן נמכרות באנגליה, אבל שמח עלכך שאתה מתכוון לקנות אחת.

ac cobra

New member
לא משנה איזה רכב תקנה העיקר שאתה

מבסוט ממנו ורואה ברחוב מכוניות ששות אולי יותר משלך

מצמץ

New member
לינק ל STI

לאחר כל הדיבורים וטחינות המים (בלי להעליב) לגבי STI, החלטתי להביא בפניכם את הלינק לאתר (כן הלינק שכ-ו-ל-ם מחפשים) אז תהנו לכם
. נ.ב. רוב האתר ביפנית אז מקווה שלא תתאכזבו. יש שם גם טלפונים של חנויות שלהם ביפן ששם אפשר לקנות חלקים של STI, אז אם מישהו מחפש ולא מוצא אז שירים אליהם טלפון והם ישלחו לכם את הפריט המיוחל. מצמץ, לעזרת המעריצים ולקוחות הטורבו.

ac cobra

New member
אין מילים

לא היה לך אתר אחר ??? אולי באנגלית כזה ?????? ואם כן אז דווקה ביפנית?????????????????????????????????????? AC ללמד ערבית ,קיבל פטור מצרפתית ועכשיו למוד מזחרנות וגם לא למד יפנית !

ac cobra

New member
כן

הפירוד הוא subaru tecnica international הכן שם מקורי
בהתחלה חשבתי שזה סופר טורבו משהו ואבל אם האינטרנשונאל הם הגזימו ; מביןלאומי אם הדגמים הם רק ביפן ואנגליה מאיתנו???!! AC שונא יפנים בגלל הכתב שלהם אבל מת על הEVO7 נ.ב היפנים ילמדו אנגלית או עברית????

TShavit

New member
בדיוק אתמול נסעתי בשתיהן... ../images/Emo3.gif

או כמו שאומרים באנגלית מדוברת: From Where I will know? ה-STI רק יצאה. אף אחד עוד לא נהג בה. אבל אם הייתי צריך להמר הייתי שם כסף על המיצובישי המדהימה - צריך לזכור שהיא יותר מורכבת, ויותר יקרה (וגם יותר חזקה). אבל Go Know...

למעלה