אימפולסיביות

6אירה

New member
אימפולסיביות

בתי בת ה-16 עברה אבחון. עוד אין לי תוצאות סופיות אולם המאבחנת אמרה שרואים שהילדה אימפולסיבית, אולם לא היתה ממליצה על ריטלין. הבעיה העיקרית עם הבת היא בבית הספר שם היא נוהגת לענות למורים ואף להתחצף, אולם בבית אין בעיות מיוחדות למעט צעקות וריבים עם האחים פה ושם, דבר שלא חריג במיוחד בגיל ההתבגרות. שאלתי היא מה עלי לעשות? האם יש דרך למתן את האימפולסיביות של הילדה חוץ מריטלין? האם טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור במקרה זה?

05 מיכל

New member
בגיל הזה השאלה היא מה היא מרגישה

האם הילדה משלמת מחיר על התנהגותה בביה"ס? האם היא סובלת? האם היא רוצה עזרה? אם כן - אז ייתכן שטיפול התנהגותי עשוי לעזור. ואם לא - אני בספק אם תצליחי לשכנע אותה לקבל רטלין. וחוץ מזה, אם לה עצמה זה לא גורם סבל, אז באמת ספק אם מוצדק לתת תרופה. הרי לא נותנים לילד תרופה כדי שלמורים יהיה יותר נעים בחברתו.

zivadina

New member
כדאי שתבקשי חוות דעת מד"ר מנור

ניתן לטפל באימפולסיביות באמצעות טיפולים התנהגותיים לשליטה בהתנהגות, בעזרת מטפל או בעזרת סדנה. דרך אחרת לטפל באימפולסיביות היא באמצעות נוירופידבק (שעוזר גם לשיפור הקשב) או ביופידבק (שעוזר למיתון האימפולסיביות ולהרגעה). בנוסף, סיפרו פה שפרחי באך עוזרים להרגע. אני לא הייתי שוללת ריטלין על הסף. ככל הידוע לי, אימפולסיביות באה ביחד עם הפרעת קשב ולא עומדת בפני עצמה. טיפול בהתנהגות בלבד לא עוזר לכל המכלול של ההפרעה, ואני לא חושבת שצריך לעבור לסדר היום על התנהגות עקבית שכוללת התחצפויות וצעקות. לדעתי, צריך לבדוק האם הנערה ממצה את כל הפוטנציאל האינטלקטואלי שלה בלימודים. ייתכן שהיא מאוד אינטליגנטית ושורדת אותם למרות הפרעת הקשב, אבל בעצם תת-משיגה (משיגה מתחת לפוטנציאל שלה).

למעלה