אימפולסיביות של ADD ......

ronnymp

New member
אימפולסיביות של ADD ......

ידוע ש- ADHD ברוכים גם באימפולסיביות זה משהו שפחות מוכר ב- ADD אצלי ( ADD ) זה קיים
אני יכול להעיד על עצמי - שאני אדם מאוווווד רגוע ושלו
אבל קורה , אם כי זה נדיר , שמשהו מרגיז אותי מאוד ואם זה הצליח להרגיז אותי - אז זה היה כנראה מאווווד קיצוני ואתמול זה קרה
אז אני חייב לספר למישהו - ואתם הקהל המתאים ( החלטתי
) אתמול הם הצליחו להעלות לי את הסעיף - חברת פלאפון השתלשלות העניינים על רגל אחת ..... בפעם המי יודע כמה - הכנסתי את המכשיר לתיקון בתחנת השרות בעירי יש תחנת שרות שמעבירה את המכשיר לעיר אחרת - שם יש מעבדה גדולה ובינתיים מפקידים בידך מכשיר חדשני חלופי ( שמא תתפתה לקנותו ... ) אז הכנסתי את הפלאפון לתיקון - משום שהוא כל הזמן כבה ( סוללה תקינה ) ביום ה' בבוקר ( ערב יום כפור ) , קיבלתי חזרה את המכשיר לידי והסבירו לי שתיקנו , הלחימו - והכל נבדק ותקין
. ביום ראשון בבוקר הדלקתי את הפלאפון ו ...... נאדה .....
מייד נכבה - כך קרה לאורך כל היום ... אחה"צ חזרתי הביתה מהעבודה , התעסקתי מעט בענייני הבית ילדים , חוגים , הסעות ( מכירים את פעילויות ההורים - שמשמשים כמתנ"ס מהלך ) וכשהתפניתי סוף סוף לקפוץ חזרה לתחנת השרות ב-18.00 - מהר התארגנתי , ועם הרכב העמוס בילדים ( כולל ילד שכן מהחוג ... ) נתקעתי בפקקים העירוניים ובבעיות החניה - הסתבר שנעול
איחרתי בדקה .... ( 18.31 ) בפנים מלא אנשים שהספיקו - והדלתות נעולות ואני יודע שהשבוע לא יהיה לי שום יום אחר להגיע - כי בבקרים אני עובד והיום אני בעבודה עד 19.00 ומחר יום שלישי - ואני נוסע לת"א בריצה ( סדנאת הורים - זוכרים
) ואח"כ ערב חג , וחג וסוף שבוע - והנה אנחנו שוב ביום ראשון .... ואני עומד עם כל התיסכול הזה מול הדלת הנעולה , והשומר פותח ואומר שסגור ומגיעה גם נציגת שרות אדיבה ומלוקקת - שמסרבת לקבל אפילו את המכשיר - ללא חלופה , ואני מנסה רק למסור אותו - שישלחו לתיקון כלום ..... אז הסעיף עלה , העצבים קצת התרופפו ומבלי לחשוב פעמיים - העפתי להם את הפלאפון פנימה בעצמה ( פגע בקיר ממול ) ולא שכחתי לסנן בקול רם לנציגת השרות - "קחי - דחפי אותו + קללה עסיסית ... " והלכתי כשכולי ממש רותח מכעס
אח"כ בערב צחקתי על כל הארוע בינתיים בלי פלאפון ( יש לזה גם יתרונות - השקט ....
) וחושב לכתוב מכתבי תלונה להנהלת פלאפון ולשר התקשורת - על השרות והמכשיר זהו - סתם פרקתי סיפור שמאפיין תגובה של ADD עם ה-H או בלעדיו זהו - שיהיה לכם יום רגוע ...... לי לפחות יהיה היום יום שקט
רוני

דליה.ד

New member
איני יודעת אם זו דוגמא ל

אימפולסיביות אבל מה שחשוב שזה עשה לך טוב (בנפש) וגם אם נשארת ללא פלאפון (מדהים איך חיינו בלעדיו....) הצלחת בסוף לצחוק על הכל - וגם זה חשוב!

sidi

New member
יכול להיות

שזאת דוגמא לאימפולסיביות של ADD בלי H ??? לי יש בערך אותה בעיה, סופג וסופג ולא מוציא החוצה ואז באה התפרצות רצינית (אני מדגיש רצינית) שמוציאה את כל מה שנספג בבת אחת ומסכן מי שנמצא שם באותו רגע.

שריד

New member
פייר לא ממש נשמע לי אימפולסיבי

התהליך הוא שעושה את ההבדל... ספגת הרבה עד שהתפוצצת... והגבת בצורה כמו אימפולסיבית... אז נכון שאפשר להסתכל על הארוע במשקפיים של אובדן שליטה ותגובה בלי חשיבה... אבל מצד שני, אימפולסיבי אמיתי לאורך היום היה מגיב מזמן מזמן... סורי, שכנעת אותי שהיה לך יום מהסוג שמעלה את התהיה למה לא נשארתי במיטה אבל לשייך אותו לADHD זה קצת רחוק מידי לא ? ושלא נדע מימים כאלו... שריד

ronnymp

New member
ואללה לא ממש יודע ../images/Emo4.gif

כשסיפרתי על זה לזוגתי - או לחברים - צחקו והסכימו שהתגובה היתה קיצונית וגם לי במבט לאחור - זה מעלה חיוך אבל בהחלט לא חושב שכל אחד אחר היה מגיב כך במקומי באותו הרגע נדמה לי .....
לא נורא .... אבל צ'מעו - איזה שקט לי ביומיים האלה בלי ה-
....
שאלתם איך יכולנו לפני כן בלי ה-
אז אני עונה בשאלה ..... - איך אפשר כשכל חיינו תלויים בו כל כך ...
ואם אני ממש צריך - אז קיים בעולם גם טלפון

דליה.ד

New member
אולי זה עניין של אופי מסויים

אדם שאוגר בפנים ובסוף מתפרץ ב"בום" ....

שריד

New member
תגיד... מה יותר גרוע

לחשוב שזה חלק מהפרעה כוללת של ADD או לחשוב שזהו אקט נורמלי של אדם שעבר הרבה באותו יום ? שלך שריד

ronnymp

New member
מסכים שיש לי את הקטע של לאגור בתוכי

מה יותר גרוע
ואללה לא יודע מה יותר גרוע ......

שריד

New member
מה שרציתי בעצם לומר אמר

פרוייד בעבר... שלעיתים סיגר הוא רק סיגר... כלומר גם אם התפרצת, עדיין יתכן שבהתיחס לנסיבות הכלליות, זו אולי תגובה קצת חמורה אבל עדיין מובנת ויכולה להתבצע ע"י כל אחד עם וללא ADD, ADHD, ABC, DDT ושאר ירקות
... חג שמח שריד

zivadina

New member
מסכימה עם שריד.

כפי שד"ר חסון ציין בסדנה, לפעמים אנחנו קוראים על איזושהי בעייה ומייד משייכים אותה לעצמנו. מדובר גם בתחום הפיזיולוגי וגם בתחום הנפשי. פה נשתדל להשאיר את האבחונים לרופאים מומחים ואת החוויות לספר כמות שהן. ו..רוני, שמעתי עליך נסים ונפלאות מן העמותה הצפונית. תיזהר שלא נדרוש גם אנחנו את שרותי הגרפיקה שלך...

ronnymp

New member
זיוה - יש פיתגם עתיק ומוכר ../images/Emo63.gif

שאומר ש ..... על יונה לא מאיימים ביין ...... (
) ואני מניח ומקווה שלא שכחו לציין שאני לא גרפיקאי - רק נעזר בזה לעיסוקי . ובטח שאשמח לעזור - אם רק אוכל

ronnymp

New member
שריד .....

בהחלט ייתכן ....
ובמחשבה שניה - אולי באמת חבל שלא השתמשתי שם באותו היום גם ב- DDT
חג נפלא

גלית999

New member
מה בסוף עם הטלפון?

מאוחר יותר היית צריך להסביר את עצמך למישהו - איך זה הלך ואיך נגמר הסיפור ?

למעלה