אימןץ שרירים בטאי-צ´י......?!

dswbg

New member
אימןץ שרירים בטאי-צ´י......?!

לאחרונה שמעתי טענה כי בזמן הבעיטה בטאי-צ´י כדאי לאמץ קצת את השרירים של הרגל העומדת במטרה ל´קבע´ את הפיקה (בכדי לא להפעיל עליה לחץ בכיוונים לא רצוים) וכדי לאפשר לאנרגיה החוזרת מהרגל הבועטת להבלע בשרירים הגדולים ולא בפיקה עצמה... על-פניו הרעיון נשמע הגיוני מצד שני הוא נשמע גם מנוגד מעט ל´רוח´ הטאי-צ´י, לפחות כפי שאני מבין אותה... ןמצד שלישי, נוסף לעובדה שיתכן/כנראה/בטוח ב100% שאני רחוק מלהבין הכל בתחום השיטה שלי, אני מרוחק בעוד כמה קני-מידה מלהבין שיטות אחרות... מה דעתכם? אגב, תשובות בסגנון "שאל את המורה שלך" לא יתקבלו בברכה, השאלה כרגע מכוונת אליך לא אל המורה שלי ולא את המורה של המורה שלי....

orii

New member
זה מנוגד למה שאני לומד

לפי מה שאני לומד (מחיים בנדר), בזמן הבעיטה מרפים ככל האפשר את השרירים של הרגל שעומדים עליה. הבעיטה נוצרת כששוקעים עם האגן אל עבר כף הרגל של הרגל שעומדים עליה. קשה מאוד (בעצם בלתי אפשרי) להסביר במילים מה זה "שקיעה", אבל בהכללה זו התנועה "הנכונה" של האגן שמניעה את כל הגוף, הכל התנועות. בשקיעה נכונה אין שום לחץ על הברך לכן אין צורך לשנות משהו כדי להקל על הלחץ. ממה שאני מכיר עקרונות הכי בסיסיים שונים מאוד בין מורים שונים לטאי צ´י, במילים זה נשמע דומה. מעניין מאוד לראות ולנסותלהרגיש את ההבדלים. דרך אגב, אם זה מתאים לכך לאמר, איפה אתה לומד?

dswbg

New member
גם למה שאני לומד...

גם בשיטה אותה אני מתרגל כרגע (YANG STYLE 99 MOVES) הרעיון הזה לא מוכר לי, זוהי אחת הסיבות שאני שואל. סה"כ בטאי-צ´י מה שאנחנו מנסים למעשה למצוא את ´השחרור המקסימלי האפשרי´ וכאן יש הרבה מקום למשחק בתחום השחרור של השרירים ןמה ששיטה מסוימת עלולה להגדיר ´שחרור מלא´ עדיין יוגדר כ´מתח מיותר´ בשיטה אחרת. דרך אגב, היה גם מעניין לשמוע תגובות מאנשים משיטות קשות/חיצוניות יותר מאחר ובעקרון עצמו יש סה"כ הגיון אנטומי כלשהו.

קרוקדיל

New member
לא יודע בטאי צ´י

אבל אצלינו בג´ט קונדו אסור לאמץ את השריר העבודה חיבת ליהיות רפויה גם בשעת הבעיטה עצמה זה חיב ליהיות רפוי

alon_o

New member
לא לומד טאי צ´י אבל

הרגע בדקתי וכשאני בועט, ואני בועט "משוחרר" (
), אז עם תנועת האגן מתרחשת מין ירידה קטנה של הגוף עם הפעלת מעט יותר לחץ על הרגל העומדת. התנועה הזו היא קטנה מאוד, ולפעמים כמעט פנימית, אבל היא מתרחשת ברמה מסויימת, שתלוי בתנועת האגן. התנועה הזו כמו שאני רואה את זה, באה מצד אחד "לפנות מקום" כדי לא להתנגד לתנועת האגן, ומצד שני "לעזור" עם המשיכה של האגן. או במילים אחרות, הזזה קטנה של המשקל על הרגל העומדת כדי שארבע ראשי יתמוך בחלק גדול יותר של משקל הגוף, ובכל "לפנות כוח" משרירים אחרים, שתומכים ברגל הבועטת. עוד קצת כוח בבעיטה. וחוץ מזה היא טבעית נורא
. ועוד, אם הבעיטה שלך מספיק חזקה ומהירה כדי שההדף ממנה יגרום ללחץ לא בריא על הברך (בגלל שהלחץ מגיעה במהירות גבוהה יותר משהארבע ראשי שלך מתכווץ - יש אימונים לזה), ואתה אמור להרגיש כזה דבר (אני מקווה, אם לא שאל את המורה שלך), אז כן, וודאי! כופף את הברך כדי למנוע פציעה. הברך לא בנויה לקבל לחץ במצב סטטי. אבל שוב, לא לומד טאי צ´י, ומה אני מבין בכלל?

למעלה