אימיילים נודניקים

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
אימיילים נודניקים

שלום לכולם יש לי מספר תיבות דואר. חלק מהן אני נותן ברישום לאתרים שונים או כשצריך למסור כתובת אימיילים ואחת אני שומר בקנאות רבה ונותן אותה לחברים קרובים בלבד. בזמן האחרון אני מקבל את הקלז המפורסם לאותה תיבה שמורה ממשתמשים שלא ראיתי מעולם ולא ברור לי, איך הם קיבלו את הכתובת?? ואיך אפשר למנוע מהם לשלוח אלי את הוירוס כל פעם? שאלה שניה - המחשב שלי מלא בשאריות של תוכנות ומלבד אנטי וירוס של נורטון מעודכן אין לי תוכנות הגנה אחרות. קראתי הודעות בפורום ויצאתי מאוד מבולבל מכל המושגים והתוכנות. אני לא מעוניין להפציץ את המחשב אלא מחפש תוכנה אחת או שתיים שיעשו את רוב העבודה ביעילות ושיהיו עם רשיון חופשי לשימוש. תודה מראש

Soak

New member
מישהו... בבקשה

אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור?

avi3000

New member
אז ככה

נתחיל פשוט אם זה לא יעזור נמשיך משם: בקשר לאי מייל לקבוצות הפצה יש מנועים שעובדים על שליחת כל האופציות האפשריות לשמות משתמשים וזה לא ממש מעניין כמה זה עובד העיקר שזה עובד עלינו אז הדבר הראשון הוא ללכת למסנן דואר ולהגביל את הסינון למקסימום! הדבר השני הוא כמובן תלוי באיזה אנטי וירוס יש לך...אז אם אתה רוצה להיות סגור בצורה בסית וטובה תדאג לאנטי וירוס טוב ומעודכן .נורטון 2002 יכול להיות מצויין. ספר לי איך הולך בלי חתימה טיפשית 3000

Bender Unit 22

New member
איזה יופי!

אני יכול לתת את אותה התשובה לשני אנשים שונים בפורום!
בקיצור: Klez מחפש כתובות אימייל במחשב אותו הדביק ולהן שולח עותקים של עצמו. אבל חלק מגרסאותיו של Klez הנלוז לא מסתפקות בזה; הן משתמשות בכתובות שהן מוצאות גם ככתובת השולח, לא רק ככתובת הנמען. יתכן שהאנשים מהם אתה כביכול מקבל את הוירוסים כלל אינם נגועים, אבל הכתובות שלהם, ביחד עם שלך, נמצאות אצל חבריך שחלק מהם נגועים.

uzi2

Active member
הוירוס שאתה מקבל ...

הוירוס שאתה מקבל מאנשים שאתה לא מכיר, זה כנראה ה- klez.h, שהוא מאוד נפוץ כיום. הוירוס הזה שולח את עצמו ממחשבים נגועים, אבל שם ככתובת השולח (ה- :From) את אחת הכתובות שהוא מוצא במחשב הנגוע, כך שסביר להניח שהמחשב ששולח לך את הוירוס הוא מחשב נגוע בוירוס של מישהו מהאנשים שאתה כן מכיר וכן נתת לו את הכתובת הנ"ל. אפשר לכבות את ה- peview pane, ולהקיש עם המקש הימני של העכבר, על השורה עם המכתב הנגוע, ואז לבחור ב- properties, ושם details ומשם ל- message source (לא יודע איך זה בעברית ולא יודע עם ההנחיות נכונות לכל הגירסאות), אבל אז אפשר לראות את הקוד של המכתב בצורה הגולמית שלו, כולל הכותרים. הכותר שבד"כ יכיל את הכתובת האמיתית שממנה נשלח הוירוס, הוא ה- return-path. במידה ואתה מזהה את הכתובת הנ"ל צור קשר עם האיש, ותודיע לו שכנראה המחשב שלו נגוע.

n k

New member
בדיוק התכוונתי גם לשאול את השאלה

הזאת. עזרתם גם לי.

למעלה