אימות בין 2

ishaitaif

New member
אימות בין 2

נכון זהו ממש לא אימות כי לכל דגם וסוג אופי רכיבה קצת שונה אך בכל זאת אני רואה מקום להשוואה. אופני SANTACRUZ - BLUR XC עם מהלך 4.5 אינצ' מול אופני ELLSWORTH EPIPHANY עם מהלך 5.25 אינצ' רוב היתרונות הולכים עם ה"בלייר" (נסיון ,חוות דעת ב: MTBR , אמינות לאורך זמן) אל מול ההתגלות (EPIPHANY באנגלית) שהן אופני קצה של חברת ELLSWORTH.. אשר קיבלו את כל המחמאות והביקורות החיוביות (ב: MTBR) אך נתגלו בהן בעיות מכניות קשות (במערכת ה"רוקר" - שעברו שיפורים מודל 2008) וכמובן איך אפשר להתעלם - המחיר......שלדת "בלייר" תעלה 9500 ש"ח (כולל בולם) בעוד ששלדת ה"אפיפני" תגיע עד 13000 ש"ח ....וכמובן מגיעה תמיד שאלת 1000000$ - המשקל.... גם כאן כל חברה עשתה נסיון ומאמצים להורדת משקל שלדה.. בשלב זה של הבדיקה ב 1:1 כמובן שה"בלייר" מוביל מכוון שהשלדה היא XC ולא AM כפי שמתיימרת להיות שלדת ה" אפיפני" אולם ברמת המשקלים של סוג שלדות זה (AM) מובילה בגדול שלדת ה"אפיפני"מול שאר השלדות מסוג זה... יופי וטעם.... אומרים שאין מה להתווכח ובכן באופן עקרוני זה נכון אבל לנו הישראלים זה ממש לא מתאים אמירה כזו ואנחנו תמיד יודעים לומר ולהביע דעה מה טוב לנו שהוא גם טוב לאחרים.. כדי להיות ישראלי קצת שונה החלטתי לפרט כאן את חוות הדעת השונות של רוכבים ובלי לומר את דעתי הפרטית. ה,בלייר": יפות אך לא "מהממות",רכות לרכיבה,ייחודיות בתנועה ואידיאליות לסוג רכיבה XC,נחשבות ל"סטייל" ,משפט מחץ: "בלייר- אה ??") ה"אפיפני": יופי מדהים וצבעים "חוצפנים",תופרות עליות וירידות בקלילות,מייצגות "רוכב שיש לו כסף" , משפט מחץ: "איפה קנית" סליחה עם כל הקוראים שמרגישים כרגע שהמאמר אינו מדבר אליהם בעיקר ברמה הכספית יש רק להצטער שכן המשפט "יקר = זול" תמיד יעמוד במבחן המציאות כלומר... עדיף להשקיע לטווח ארוך עבור משהו יקר ולגלות שההשקעה בסופו של דבר תהיה זולה ואשר להשקיע לטווח קצר משהו זול ואח"כ לגלות כמה יקר ההמשך.....אגב.. אינני עושה כאן פרסומת אך נתקלתי ביוזמה של מימון הדומה לקיים בליסינג מימוני בתחום האופנים (ברשת מצמן את מרוץ) - רעיון של WIN-WIN במיוחד לנוכח המחירים היקרים שאינם תמיד בהשיג יד לכל רוכב..... קניה בישראל או בחו"ל (EBAY).. פער המחירים הצטמצם מאוד וכדאי לבדוק טוב טוב את השוק/המוצר לפני רכישה בחו"ל ולזכור.. אם הפער נמוך עדיף לשלם יותר ולרכוש בארץ עם אחריות ושרות וללא חשש למשלוחים יקרים במידה של פגם וכ"ו במוצר.. רכיבה כיפית לכולנו DJI

T0xicPie

New member
קניה ב EBAY

אין, אין, אין ושוב - אין כמו המחירים של EBAY. כאשר מדובר באופני בוטיק הזמנה מ EBAY יכולה לחסוך המון כסף. אני כרגע בסיום של פרוייקט כזה, הרכבת YETI 575 כאשר כל החלקים למעט השילדה הוזמנו מ EBAY. כשאסיים את האופניים אכתוב את המסקנות הסופיות שלי אבל בינתיים אני יכול לומר שקיבלתי כבר את רוב המכלולים והמזלג בדרך, עד כה החיסכון לעומת המחירים בארץ מסתכם באלפי שקלים. אבל צריך להבין - בשביל האלפי שקלים האלה צריך לעבוד ולפעמים קשה. אני מדבר על שעות ולפעמים ימים מול האינטרנט כדי להימנע מהזמנת חלקים לא מתאימים.

ohadamirov

New member
לי יש את BLUR XC

ובכלל לא היתחברתי ל ELLSWORTH ... לא בגלל השם (הרושם הראשוני),לא בגלל המראה מתלה האחורי...ת'אמת אחרי שתי הסיבות הללו גם לא עניין אותי איך המתלה הזה עובד ,האם הוא מוצלח יותר או פחות. גם לא הקטע של הצבעים המנומרים האלו פשוט דוחה אותי. קניתי לי שילדה של בלר XC אנודייז כסוף,תוספת של כ 1000 ש"ח רק עבוד הצבע,בארץ גנבים כי בחו"ל התוספת עולה רק 200 דולר,להזכירכם הדולר רק יורד ויורד - עוד סיבה לשקול קניה מאיביי. אבל הכל כמובן בשיקול של הקונה,בארץ לפחות מקבלים אחריות.. שירות... תשלומים .. וזה זמין מיידית ולאנשים כמוני זה חשוב. יש כאלה שיעדיפו לשלם 3000 שקל פחות ולהזמין מאיביי. בכללי אני מאוד מרוצה מהאופניים,מגהצים שטח מצויין (בזכות מתלה ה VPP) ובתור אחד שהיה חסיד ז"ק במשך שנים ארוכות - כל רכיבה על בלייר היא חוויה חדשה (עד שיבוא לי שיגעון חדש) מצב 2 בפרופדאל,מבטל את הבובינג לגמרי ונותן ממש תחושה של ז"ק , לגבי המזלג- כרגע אני רוכב על סיד 80 מ"מ ומחכה מקוצר רוח לסיד 100 מ"מ החדש ,שיבוא כבר !!!! לגבי ההבדלים במשקלים בין הELLSWORTH ל SANTA אז ככה .. אחרי שקניתי את השילדה (מידה M) ישר רצתי לשקול אותה בשתי פיצוציות הקרובות לביתי .. המשקל היה 2450 גרם ,כולל בולם RP23 . שילדות של ELLSWORTH קלות יותר .. אך יקרות הרבה יותר ... הבלאי ? מה כבר יכול להיות ? מיסבים ?!? אז מחליפים אותם .. לקראמיים ופוטרים תעיניין! בסופו של דבר האופניים שלי עומדים על 11 ק"ג בדיוק ! וזה עוד עם מספיק מקום ל"גילוח" ,בסופו של דבר מדובר רק ב כ ס ף ! תרכיב חלקים קלים - תקבל אופניים קלים ! כמובן שיש את הקטע של חוזק ,אז אני הלכתי על חלקים קלים,אך חזקים מספיק כדי לא לפחד על האופניים בשבילים. אתם שואלים אותי מה זה חלקים קלים שמפחדים שלא ישברו בסינגל ? 1- אם תלכו על סט הגלגלים של אמריקאן קלאסיק\סאפים\סטאן נו טיובס אולימפיק - אני לא יודע כמה הם יחזיקו,אבל בטוח לא כמו הגלגלים שלי - רייס X לייט ששוקלים טיפה יותר ומספקים חוזק שמספיק גם לרכיבת שבילים. 2 - אם תרכיבו את מיטב חלקי ה EXTRALITE, אולי תצליחו לחסוך קילו אחד,אבל אתם לא רוצים שיהיו לכם אופניים מקרטון כנון ? ואם מדברים על קרטון מה תרכיבו פולים מקרבון במעביר האחורי ? נו באמת .. (יש משוגעים כאלה) 3- צמיגים קלי משקל ?זה אפשרי, אם לא איכפת לכם מאחיזה ו הבלאי הגבוה ... 4- פדאלים שמוגבלים למשקל עד 85 ק"ג ? אממ אופציה יפה למי שלא שמן מידיי ... אולי השדרוג ההבא שלי =] בקיצור הבנתם את המסר .. ? ! תמיד ניתן להוריד משקל .. רק שזה יעלה עשרות אלפי שקלים וזה לא הכי משתלם . לקינוח צירפתי את התמונה שלי ושל ה BLUR שלי =]

ishaitaif

New member
קצת תשובות כאן....

1.ממש לא התכוונתי לכתבו מאמר שמנקר עיניים אלא להביא השוואה .. למי שנפגע.. אתו הסליחה. 2. רכישת ציוד בEBAY אכן יותר זולה אבל במקרה שיש צורך באחריות במיוחד בשלדה - אין ! 3. שלדת EPIPHANY מחו"ל כולל משלוח ומע"מ מגיעה ל:3250$ = 11400 ש"ח...בישראל העלות ביא בערך 13000 ש"ח כלומר 13% הפרש....זהו הפרש ממש לא משמעותי .. כמובן אם פתאום יש הצעה ב EBAY במחיר מאוד נמוך.. א. יש להזהר כי יכוללהיות שה: רוקר אינו תקין.. זה בעיייה ידועה שתיקנו אותה ב 2008 ב. יש לשים לב כי הרכישה בכל זאת יקרה ולא תמיד אתה יודע מה תקבל...... 4.לי יש כרגע בהתלבטות אם להשאר עם ה BLUR שלי או לעבור ל EPIPHANY.... ברכיבה שעשיתי עליהם אמנם הייתה קצרה אבל מרשימה עם תחושה מעניינת וכמובן שיש בעייה כספית.... 5.בעיית "הרוקר" נפתרה לי החברה אבל עדיין העניין מדאיג 6. לגבי המשקל - לפי יצרן - שלדת EPIPHANY כבדה במעט משלדת BLUR (גודל M) 7 לגבי גלגלים - מאוד אינדיבידואלי לי למשל יש "אמריקן קלאסיק" כבר שנתיים ורק לפני שבוע שפיץ אחד הלך לעולמו 8... כללית יש ללכת על בניית אופניים והורדת משקל על פי משקל גוף+5% וגם שיהיה כסף..אגב כאן האמרה הידועה: 1 ג"ר = 1$

P a p i r

New member
אני במקומך לא הייתי הולך על ה-Epiphany

אתה רוכב XC, האפיפני הם לAM- עם מהלך של יותר מ-5" שזה הרבה מאד ומיותר מאד לסגנונך. אם אתה מתכוון להתפתח ל-AM אז סבבה. אם לא אז אל תלך לשם. במקום הייתי ממליץ ללכת על ה-Truth. בלי קשר יש עוד המון אופציות בשוק.

ishaitaif

New member
בעקרון אתה צודק אם כי.....

הרבה שוני בין האופניים אינו קיים למעט נושא המהלך האחורי והבולם הקדמי אך בזכות האורך הנ"ל קיים יתרון די משמעותי ברכיבה AM לעומת רכיבה XC....אגב.... ה: TRUTH של ELLSWORTH פחות טובים באופן כללי בביצועים של SANTACRUZ - BLUR...לגבי ריבוי האופציות... אכן השוק היום "מוצף" באופניים ברמות גבוהות מאוד ולאחרונה גם מותגים פחות מוכרים החלו לייצר אופניים (שלדות) ברמת גימור איכות וביצוע גבוהות ביותר... מה לעשות אני "נעול" על ה BLUR כאופציית אופני XC.. והמהלך לקראת ה AM מביא אותי רק לכוון ה EPIPHANY.. וכן.......... זה מאוד "כואב" בכיס... וכאן ההתלבטות האמיתית..... הערות ???

למעלה