אימוץ

מצב
הנושא נעול.
אימוץ

אימוץ
אנו גרושים למעלה מ4 שנים לנו בת מאומצת בת 8 שנים, הנני נשואה בשנית והילדה מתיחסת וקוראת לבעלי אבא. אני והגרוש שלי בדיונים בבית משפט על הסדרי הביקור של הילדה (אנני מעוניינת שהוא יפגש עם הילדה) באחרונה הודיע לי הגרוש שלי שיש בכוונתו לבקש מבית המשפט ביטול אימוץ האם הוא יכול? מה הקריטריונים לביטול אימוץ? מה יקרה לילדה במידה ואכן יבוטל האימוץ על ידו?

תשובה

אימוץ
אנו גרושים למעלה מ4 שנים לנו בת מאומצת בת 8 שנים, הנני נשואה בשנית והילדה מתיחסת וקוראת לבעלי אבא. אני והגרוש שלי בדיונים בבית משפט על הסדרי הביקור של הילדה (אנני מעוניינת שהוא יפגש עם הילדה) באחרונה הודיע לי הגרוש שלי שיש בכוונתו לבקש מבית המשפט ביטול אימוץ האם הוא יכול? מה הקריטריונים לביטול אימוץ? מה יקרה לילדה במידה ואכן יבוטל האימוץ על ידו?
תשובה
עקרונית ניתן לבטל צו אימוץ. הקריטריונים מפורטים בחוק. חוק אימוץ ילדים, התשמ"א- 1981 [תיקון אחרון 9/12/97] . . ======================================== 19. ביטול צו אימוץ רשאי בית משפט לבטל צו אימוץ על סמך נסיבות שלא היו ידועות או לא היו קיימות בשעת מתן הצו, אם נוכח שמן הראוי לעשות כן ושטובת המאומץ מחייבת זאת ; הוראות סעיף זה אינן באות לגרוע מסמכות בית המשפט לבטל צוויו לפי כל דין אחר. 20. תוצאות הביטול מן היום שנקבע לכך בצו הביטול מנתק ביטולו של צו אימוץ את החובות והזכויות שבין המאמץ לבין המאומץ ואת סמכויות המאמץ ביחס למאומץ ומחזיר את החובות והזכויות שבין המאומץ לבין הוריו ושאר קרוביו ואת סמכויותיהם ביחס אליו ; ואולם רשאי בית המשפט, בצו הביטול, להורות הוראה אחרת, אם דרך כלל ואם לענין זכות, חובה או סמכות פלונית, ולצוות מה ייעשה במאומץ לאחר ביטול האימוץ.

אם אין לך ענין בקשר בין הגרוש והבת

אימוץ
אם אין לך ענין בקשר בין הגרוש והבת
מה איכפת לך שיבטל האימוץ? המעשה שהוא עושה הוא נכון בנסיבות הענין. ילד שאינו ילד ביולוגי והאם המאמצת מונעת קשר הין המאומצת לאב המאומץ, לא משאירה פתח לאב המאמץ אלא לבטל את הליך האימוץ, עד כמה שזה נוגע לו.

zeca

New member
לא הבנתי

אימוץ
לא הבנתי
מה זאת אומרת "אנני מעוניינת שהוא יפגש עם הילדה" ?? הילדה היא רק שלך? ואם הוא גם לא רוצה קשר עם הילדה אז מה בעיה שהאימוץ יבוטל ? ואם הוא כן רוצה אני לא חושב שאת יכולה למנוע ממנו לראות את הילדה.

אני כן

לא הבנתי
מה זאת אומרת "אנני מעוניינת שהוא יפגש עם הילדה" ?? הילדה היא רק שלך? ואם הוא גם לא רוצה קשר עם הילדה אז מה בעיה שהאימוץ יבוטל ? ואם הוא כן רוצה אני לא חושב שאת יכולה למנוע ממנו לראות את הילדה.
אני כן
יכולה למנוע ואני עושה את זה. רציתי לדעת אם במידה ואכן הוא יכול לבטל את האימוץ האם החובות שלו כלפי הילדה בטלים גם הם כגון המזונות

עם תשובה כזאת

אני כן
יכולה למנוע ואני עושה את זה. רציתי לדעת אם במידה ואכן הוא יכול לבטל את האימוץ האם החובות שלו כלפי הילדה בטלים גם הם כגון המזונות
עם תשובה כזאת
באמת ראוי לבטל את האימוץ. עם ביטול האימוץ בטלות גן חובות המאמץ כלפי המאומץ, וכן - גם חוב המזונות מתבטל.

pikov

New member
את אשה מנוולת ואילו אני גרושך

אני כן
את אשה מנוולת ואילו אני גרושך
הייתי מגיש תביעה נגדך להשבת כל סכומי המזונות ששילמתי אחרי שהיתה מתקבלת התביעה לביטול האימוץ. התנהגות כמו שלך, היא שערוריתית. אין את אמא לבתך אלא "בעלת מסחטת כספים" לסחיטת כספים מהגרוש. זה לא היה מפריע לי, אם לא היית מכשילה את הקשר בין האב לבת המאומצת. את אשה מנוולת ומסכנה הבת שלך שנפלה על אמא מאמצת כמוך.

zeca

New member
איך את מונעת ממנו ?

אני כן
איך את מונעת ממנו ?
הילדה היא גם שלו. אז לא ברור לי איך את מונעת ממנו לראות אותה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה