אימוץ.....

טרנט

New member
אימוץ.....

אמא שלי שאלה אותי שאלה לפני כמה ימים.... היא שאלה אותי מה דעתי על זה שהיא תאמץ ילד/ילדה. זו שאלה די גדולה לשאול כל אחד, במיוחד אחד בן 18. ביקשתי זמן לחשוב על זה, ולרוב אני בכלל מנסה להתחמק מלחשוב על זה. אין לי מושג מה לענות לה. היא חושבת על להוסיף עוד מישהו למשפחה... אני לא רב מספיק היום עם אח שלי ;-). ת`אמת, עד שהוא/היא תהיה/אהיה מספיק גדול שאני אוכל לריב איתו/ה, אני כבר אהיה בן 20 ומשהו... :). השאלה שלי היא... מה אתם הייתם אומרים להורים שלכם? אם הם היו שואלים אתכם מה דעתכם על זה שהם יאמצו ילד? כי לי אין מושג, למרות שיש לי נטיה בעד. (אני אוכל לקחת חלק פעיל יותר בגידולו/ה ולדאוג שהוא/היא לא תצא/יצא כמו אח שלי B-)).

flowr..

New member
אני אישית

דווקא לא הייתי מתה על הרעיון של מישהו זר שיגור איתי... אבל היי, זו הדעה שלי...

באיזה גיל הוא יהיה?

תשמע, לנו בקיבוץ בשנים האחרונות מגיע כל שנה גרעין- חבר`ה אחרי או לפני צבא, שגרים בקיבוצים..לא זכורת בדיוק איז\ו מסגרת הם. בכל אופן- הגרעין שהיה בשנה שעברה היה של בנות, והן היו כל כך נחמדות. כמה מהן באו לפני כמה זמן לקיבוץ ושמעתי אותן מדברות שהגרעין הבא שעומד להגיע הוא של בנים. אמרתילאמא שלי שאני רוצה שנאמץ אחד (הרעיון בלאמץ בחור מהגרעין זה כאילו להיות המשפחה שדואגת לו- הוא יאכל איתנו, יבואלבקר, אנערף..), והם צריכים להגיע בקרוב- אז זה כאילו שיהיה לי אח גדול (משהו שמאז ומתמיד הייתי רוצה!). אמנם- בנוסף לזה, נודע לי לא מזמן שההורים שלי רוצים, וזה יקרה- לאמץ ילד בן 18, י``בניק שמגיע בתור ילד חוץ לקיבוץ.. הוא הולך לישון בנעורים (חברת ט-י``ב, שמקבלים חגדרים והכל...גם אני שם! :)), אבל אנחנו נהיהי המשפחה המאמצת שלו. נסה- זה יכול להיות מאוד נחמד לדעתי. כי במידה והוא יהיה בגילך אז יהיה לך חבר שגר איתך בבית, ואם יותר קטן- אז זה לא כאילו שאתה צריך צעצועים שאתה תקנא או משהו כזה.. הצרה היא, אם הוא יצא בן 12 או משהו כזה. זה ביאוס. טוב נו, ספר מה קורה עם העניין!! נעמה.

טרנט

New member
הוא לא יהיה בן 18, זה ברור. היא רוצה לאמץ ילד בן 4-2, ולגדל אותו/ה

גם לי זה קרה !

בדיוק לפני יומיים ... אמא שלי החליטה לאמץ ילד ... היא שאלה אותנו ... אני כמובן התנגדתי .. בטענה שאחותי זה יותר מידי

12lior

New member
תגובה

הייתי מתה על המקום...מה שחסר לי זה עוד אח אחד,בנוסף לשתיים קטנים ומעצבנים...

כל הכבוד...

קודם כל חייבת לאמר לאמך כל הכבוד על המחשבה... המחשבה והרצון לכשלעצמם הם גדולה בעיניי, ועוד להגיע לידי כך שהיא שואלת אותך...מעריצה אותה פי שניים. אני מניחה שהיא צפתה בתוכנית ``עובדה`` של אילנה דיין,ומשם נבע הרצון. לא ראיתי את התוכנית אבל שמעתי עליה... הרצון להעניק למישהו זר,ועוד ילד קטן וחסר קורת גג...מופלא בעיניי. ועתה לגבייך... ההחלטה להכניס מישהו חדש לקן המשפחתי היא החלטה לא קלה, וכנראה שאמא שלך חשבה עליה רבות...ואני מניחה שהיא חשבה גם על איך שזה ישפיע עלייך,ואתה חשוב לה...הרי היא באה לקבל את אישורך. ואם לאחר כל החשיבה הזאת היא החליטה לקחת את זה ברצינות אז אני מאמינה שאתה צריך לקבל זאת באהבה...ולדעת שזה לא יפגום במשפחה הקיימת,לדעת שאמא שלך לא תתן לך להרגיש שאתה מחוץ לתמונה...כי יש ילד חדש במשפחה. אף אם אולי בהתחלה תרגיש מוזר...תרגיש חוסר שימת לב,תדע שזה רק בהתחלה ושזה נובע מהצורך לתת תחושה נוחה,משפחתית ואמיתית לילד החדש. אני חושבת שאתה צריך לסמוך על אמא שלך וללכת עם התחושות שלה. זוהי דעתי,אבל אתה צריך לשבת עם עצמך ולרשום את הבעד והנגד...לקחת את כל הדברים בחשבון...כדי שתוכל לעזור. כי אמא היקרה שלך תצטרך המון עזרה ממך,ולכן היא פנתה אלייך לקבל את הסכמתך. ילד בבית אור בבית...וכייף להעניק גם לפעמים. בהצלחה עם כל בחירה שתקבל, שלך, אלת האהבה.

למעלה