אימוץ ילדים מתבגרים

boaof

New member
אימוץ ילדים מתבגרים

שלום לכולם. בתור צופה מן הצד המשך תקופה לא קצרה מתוערר אצלי שאלה מדוע יש רצון כל-כך גדול לרוץ ולאמץ תינוקות כמה שיותר קטנים ממדינות רחוקות כאשר ישנם ילדים בגילים שונים שמחפשים בית חם בארצנו הקטנה,למה לשלם לגורמים שונים ולא תמיד הכי ישירים במדינות מזרח אירופה סכומי כסף גדולים כדי להגיע לאושר הגדול של גידול ילד. רק לידע כללי גם אנחנו זוג הממתין לאימוץ ממזרח אירופה(לאחר ההמתנה לרומניה עבורנו לנסיון ברוסיה). בו

אולה *

New member
אני רוצה תינוק

כי אני רוצה להיות מעורבת בכל שלב של התפתחותו בגיל 0. אני רוצה כאילו ללדת.

dalia.le

New member
ילדים גדולים - אתגר גדול

אנחנו קיבלנו ילדה שנחשבת "גדולה" בת שנתיים וחודש היא הייתה. מן הסתם אימוץ ילד גדול הוא מאוד מאתגר וקשה. ילד גדול מגיע עם מטענים שקשה להסיר מעליו. אולי עבר התעללות, אולי נזנח תקופה ארוכה. וכן עולות שאלות איזה מודל של הורות הוא מביא איתו למשפחה המאמצת. קשה מאוד לילד גדול להחלים מתלאות חייו. אם כי אני מאמינה שניתן להחלים מכל סיוט. העבודה עם ילד גדול קשה במיוחד. שמעתי שדווקא למשפחות חד הוריות יש הצלחה גדולה עם ילדים גדולים. יכול להיות שהסיבה היא תשומת הלב המיוחדת שהם מקבלים במשפחה כזו. אולי יש סיבות אחרות. גם ילד קטן מאוד שאומץ מגיע עם המשא שלו, ביתי הקטנה כניראה חוותה דברים. היא הגיעה קטנה ולא מדברת, אבל העצב התהומי בעיניה היה מדהים. רואים את זה בבירור בתמונות. רק בתמונות שצולמו לאחרונה רואים עיניים קורנות מאושר ושימחה אמיתית. העצב נעלם לו במחשכי העבר ואני מקווה שלא יצוף עוד.

דיאנה*

New member
ריגשת אותי

ושתמשכנה העיניים לקרון. הרבה אושר לקטנטונת ולכל המשפחה

בר ב-ח

New member
אימוץ ילדים מתבגרים ( תגובה )

שלום Boaof ולכול קורא הודעה זו ------------------------------ אני קראתי את מה שכתבת לפי דעתי אתה צודק בהחלט! אנשים טסים למדינות שונות מדברים בשפות שונות מתאמצים כול כך לאמץ ילד מחו"ל, כאשר יש הרבה ילדים בארץ שממתינים שהיה להם משפחה חמה ואוהבת ופשוט חבל שאנשים לפעמים לא מסתכלים על המדינה שלנו ופונים למדינות אחרות ומשלמים סכומים יקרים מאוד! עבור תינוק. וחבל אני אישית הייתי רוצה לאמץ ילד מהארץ

שולינקה

New member
במקרים רבים קורה ההיפך הגמור

ו"המדינה שלנו לא מסתכלת עלינו",מערימה קשיים והתניות גיל,כך שרבים נאלצים לפנות למדינות אחרות.וכן,מתאמצים לאמץ בחול,לאחר שניסיונות האימוץ בארץ נכשלו.

י.ש.

New member
גם אני הייתי מעדיף לאמץ בארץ

גם אני הייתי מעדיף לאמץ בארץ אבל לשרות "למען הילד" פתרונים. אחר כך עוד מתפלאים ומצטערים שישנם ילדים גדולים הממתינים לאימוץ.

English

New member
יש לא מעט בעיות עם אימוץ בוגרים

בחודש האימוץ שעשה השירות למען הילד היה ערב שכינס פאנל גדול של משפחות שאימצו ילדים גדולים וסיפרו שם על המון קשיים שאני כמאמצת של תינוק מח"ול לא נאלצתי להתמודד איתם. דברים כמו הבעיתיות של ילד שזוכר את הוריו הקודמים ומשווה כל הזמן; ילדים שמעמידים במבחנים את אהבת המשפחה החדשה שלהם ע"י הרס דברים בבית ועוד דברים. ועם יד על הלב, אני לא בטוחה שיכולתי להתמודד עם כל זה. מורידה את הכובע בפני מי שכן לוקח את ההתמודדות הזו על עצמו. בהרבה מקרים מגיעים לאימוץ אחרי המון טיפולי פוריות שוחקים ופשוט רוצים תינוק, ואין כוחות להתמודדות קשה נוספת. כך קרה אצלנו, לפחות. אני חושבת שמי שעוד לא אימץ צריך לדחות את השיפוט שלו עד אחרי האימוץ.

בר ב-ח

New member
תגובה!

שלום! אני רציתי להתייחס למה שכתבת English. את צודקת בהחלט שכאשר מאמצים ילדים גדולים יותר יש גם בעיות גדולות יותר. הילד יודע מה הוא עבר בחייו (התעללות אלימות וכו´) ובגלל זה קשה יותר לאמץ ילד כזה מאשר תינוק. אבל לפי דעתי!! זה לא ממש מוסרי (אם אפשר לקרוא לזה כך) לאמץ תינוק מחו"ל! כאשר בארץ שלנו מחכים מאות תינוקות לאימוץ! מה ההבדל בין תינוק מחו"ל לבין תינוק ישראלי? זאת לפי דעתי שאלה מאוד טובה...! כי אנשים כמוך שאני מעריך שימצו ילד לא צריכים לבזבז סכומים כול כך גדולים עבור נסיעות וכו´ כאשר בארץ שלנו יש תינוקות שמחכים למשפחה חמה. מצפה לתגובה

מיכל@ל

New member
אופס... ../images/Emo5.gif

התבלבלתי בינך לבין משתתף אחר,עכשיו ראיתי שבכל הודעותיך כתבת על רצונך לאמץ בארץ. ובכן... מה שהנחה אותי בהחלטה לאמץ בחו"ל היה קודם כל הרצון לחוות הורות מבראשית,כלומר לאמץ תינוק עד כמה שיותר קטן. לא הרגשתי שבגלל שלא הצלחתי להרות אני צריכה "להקריב" את החלום שלי להיות אם לתינוק ולאמץ בארץ,רובנו עברנו כל כך הרבה טיפולים ,צער וכאב רק בגלל שרצינו להפוך להורים. אני חשבת שלמשפחות עם ילדים יש הרבה יותר מה להציע לילדים גדולים,יש לזוג שגידל מספר ילדים כלים טובים יותר וכח להתמודד עם הקשיים שכרוכים באימוץ ילד שעבר כברת דרך.

בר ב-ח

New member
אופס...

לא נורא קורה... (+: יכול להיות שאת צודקת בנושא שלמי שיש יותר ילדים ורוצה לאמץ יש לו יותר ניסיון. אך אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין אימוץ תינוק בארץ לבין אימוץ תינוק בחו"ל

מיכל@ל

New member
ההבדל הוא...

שבארץ משך ההמתנה לתינוק הוא חמש-שש שנים ,לעומת 6-12 חודשים לאימוץ חו"ל.

שולינקה

New member
המילה "ביזבוז" אינה מתאימה.

המילה "ביזבוז" מתקשרת בדרך כלל להוצאת משאבים כספיים למטרות שאינן הכרחיות.ונעשה שימוש לא נכון במילה זאת ביחס לאימוץ.אני מכירה רבים הנמנים על קהילת המאמצים שלקחו על עצמם אף התחייבויות רבות,וזאת,כדי להגשים חלום וזכות להיות הורים בכל דרך אפשרית. ואם הינך מדבר כבר במונחים כלכליים,אז לידיעתך,ה"ביקוש" לילדים בארץ עולה על ה"היצע",שלא להזכיר גם קריטוריונים אחרים המונעים את האימוץ בארץ. אפשר להשוות נושא זה(לצורך הבהרה בלבד)לעובדה,שסטודנטים רבים נוסעים לאוניברסיטאות בחול,לצורך לימודים וקבלת תארים.למה?(אני מניחה שאת התשובה אתה יודע).

בר ב-ח

New member
תגובה

שלום תקראי בבקשה את מכתב ההתנצלות שלי זה גם עבור זה. (+:

English

New member
תגובה לבר ב-ח

או, אז פה הבעיה. השירות מרשה להירשם לאימוץ תינוק קטן רק למי שטרם עברה את גיל 35. אחרי זה מותר לקבל רק ילד גדול או ילד עם צרכים מיוחדים. את בננו אימצנו בחו"ל כשהיה בן 3 חודשים. למען הדיוק ההיסטורי דווקא נרשמנו בשירות כמה חודשים לפני שמלאו לי 35, אבל ההמתנה אז עמדה על 7 שנים. לא רצינו כזה הריון ארוך אז הלכנו על טיפולים ומאוחר יותר על חו"ל. השירות חזר אלינו כעבור 5 שנים מיום ההרשמה(!) להתחלת התחקיר עלינו וכשנודע להם שכבר אימצנו בחו"ל הובהר לנו שלא רק שאין באפשרותנו להירשם שוב לתינוק קטן, אלא שההמתנה שלנו נמחקת במקרה שנרצה אופציה אחרת שלהם. במילים אחרות, אם רצינו ללכת במסלול של ילד שנמצא בהליך משפטי היה עלינו להיכנס לתור חדש ושוב להתחיל "הריון" עם אורך לא ידוע. וזה שלח אותנו לחו"ל שוב... כרגע ממתינים לתינוקת שלנו.

מיכל@ל

New member
אימוץ תינוק

אני מצרפת הודעה של ענבל שנכתבה בעבר ועונה לדעתי על השאלה. "הכי הכי הכי חשוב עבורנו, היה לקבל את הבנות שלנו קטנות ככל האפשר,. כי עם כל הרצון להאמין שהכל בסדר, אנחנו לא באמת יודעים עד כמה מחבקים אותם ואוהבים אותם לפני שהם שלנו, ומכיוון שהשנה הראשונה לחיים כל כך קריטית בהתפתחות האדם, רצינו להתאחד כמה שיותר קרוב להתחלה. ככה היגענו לויאטנם לפני שלוש וחצי שנים, ועוד מעט לגואטמלה. עוד נקודה חשובה עבורנו, היא משפחות אומנות, ששם יש לתינוק סיכוי גדול יותר לחיבוק ולתשומת לב. בויאטנם פגשנו את האמא הביולוגית, וזו היתה חויה מדהימה עבורנו. אני מאמינה שכשפוגשים את האמא הביולוגית, אפשר כל כך בקלות להתאהב בה, ואז גם להעביר את האהבה הזו הלאה , אל הילדים. אני לא יודעת אם נוכל לחזור על זה בגואטמלה (בד"כ זה לא קורה), אבל לפחות נקבל את כל הפרטים: שם , כתובת ותמונה, ובעתיד, כשיתאים, אפשר יהיה לחפש שורשים. אם אפשר לקבל ילד "עם שורשים" זה עדיף בעיני. אחרי שבחרנו לאמץ מגואטמלה מכל הסיבות הנ"ל, עשינו סבב טלפוני בין העמותות שמאמצות משם, ובסיום הסבב הזה ידענו עם איזו עמותה נרצה לעבוד. מה שבטוח- לכל אחד יש את סדר העדיפויות שלו בקריטריונים לבחירה, אבל מה שחשוב זה שכשהילד אצלנו, אנחנו יודעים שצדקנו, כי הוא הכי מושלם, הכי מתוק, הכי מדהים, הכי-הכי, לא משנה מאיפה ומתי הגיע. הוא פשוט שלנו."

למעלה