אימוץ ילדים מישראל

ד.ס.

New member
אימוץ ילדים מישראל

הבנתי שרוב האנשים כאן בפורום אימצו מחו``ל, אבל עקב העלות הגבוהה של לאמץ תינוקות מחו``ל, נראה לי שאולי אנסה קודם בישראל ואולי אף לאמץ פעוטות כי משך ההמתנה קטן. מה שמטריד אותי, זה שישראל זו מדינה יחסית בצצב כלכלי טוב, לא מדינה מהעולם השלישי, ואני חושבת שילדים שנמסרים לאימוץ בארץ כמו שלנו, זה ממשפחות ממש בעתיות ואותי מפחידים האלימות והפשע (ולא עוני). האם בשירות למען הילד הם מספרים מה בדיוק הרקע של הילד, מאיזה משפחה הוא בא - אם רקע פלילי, סמים וכו` או שהם מנסים להסתיר דברים כאלה?? לצערי לחברים של הוריי, הילד המאומץ היחיד (תינוק מישראל שאומץ לפני כ20 שנה), אחרי שעשה המון צרות להוריו החליט לחזור לשורשים שלו - לשכונת התקווה עם כל המשתמע מכך, וגם נפתח לו כבר תיק במשטרה. וכאן נובעים החששות לי. אני בפרוש לא מוכנה לאמץ ילד ממשפחה פלילית, לא מוכנה לקחת צ`אנסים בתחום הזה.

לימור11

New member
אימוץ ילד בארץ

הכי טוב שתיצרי קשר עם השירות למען הילד. אנחנו בקשר אתם ואני יכולה לומר לזכותם שהם מאוד תקשורתיים ובהחלט אפשר לשאול אותם כל שאלה (זאת לפחות ההתנסות שלי). הם לא מסתירים דבר, להפך. הם מספרים לך את האמת וכל האמת ומכינים אותם למציאות כמות שהיא. היום אמנם התור לתינוקות התקצר, אבל הוא עדיין עומד על למעלה מ- 5 שנים וצריך לעמוד בקריטריונים של גיל, למשל. אסור שגיל אחד מבני הזוג יעלה על 43 בעת האימוץ. כלומר, הזמן הכי מאוחר להרשמה הוא בסביבות גיל 37 . חוץ מזה יש כל מיני קריטריונים מקלים. מצד שני צריך לקחת בחשבון שכאן לא זונחים תינוקות על רקע עוני כמו ברוסיה, למשל. לכן התינוקות והילדים לעתים קרובות נלקחים ממשפחות על רקע של אלימות, הזנחה, סמים וכן הלאה.

ד.ס.

New member
היי שדמה

הבנתי שיש לך גם ילדים ביולוגיים, ובטח זה מאוד מקל כשבאים לאמץ. האם החלטתם אם זה יהיה פעוט או תינוק? גם אתם מתלבטים לגבי הרקע המשפחתי של הילד? ד.ס.

שדמה

New member
אנו נקבלךל כנראה פעוא או ילד עד 4.5

מה זאת אומרת רקע? עדה? ממש לא! אבל יש לנו מספר מועט של סייגים...בתחום אחר.

ענבל*

New member
הי שדמה

ומה קרה עם האופציה של התינוקות הלא יהודיים?(למשל ילדי העובדים הזרים)? כל כך חיכיתי שמישהו כבר ישבור את הבעלות המונופוליסטית של הדתיים עליהם. זה ירד מהפרק?

ד.ס.

New member
האם השירות למען הילד מספר לכם

כל מה שקרה במשפחת הילד עד הגיעו לאימוץ??? האם היו סמים, אלימות וכו` במשפחה? אני מבינה שהסייג שלהם הוא בתחום הבריאותי, גם שלי . הסייג הנוסף שלי זה ילד לא אלים.

מיכל@ל

New member
מסכימה איתך

השיקול הזה בהחלט עלה ועדיין שריר וקיים בהתלבטויות שלנו לגבי עוד ילד. מה שכן,את בהחלט יכולה לבקש מהשרות להתחשב בנה שאת מסוגלת להתמודד ובמה שלא,עד כמה שידוע לי הם משתדלים ללכת יחד עם בני הזוג בבחירתם. אם את רוצה שנרחיב את הנושא אז בבקשה,גם אני אשמח.

ד.ס.

New member
זו אכן התלבטות....

דרך אגב אני חושבת שאותה בעייה קימת גם למאמצים מחו``ל, ובכלל זו כנראה אחת ההתלבטויות העיקריות כשרוצים לאמץ - איך נדע בדיוק את הרקע המשפחתי של הילד??? כנראה שאת כל האמת אף פעם לא נידע, אל אני באמת מקווה שהשירות למען הילד אומר את האמת שידועה לו וכנ``ל לגבי האגודות בחו``ל.

מיכל@ל

New member
לא מדויק...

כשאת בוחרת לאמץ מארצות העולם השלישי את יודעת שרוב הסיכויים שהילד נמסר בגלל עוני ולא בגלל סמים,זנות וכו.

ד.ס.

New member
תלוי...

ההורים שלי ושאר המשפחה (דודים, דודות וכו`) מרוסיה, היכן שיש הרבה עוני, וגם שם כשיש עוני, אם המשפחה היא ``בסדר`` הם לא יתנו לעולם את הילד לאימוץ גם אם זה מאוד קשה לגדלו. משיחות שדיברתי איתם בנושא הם בכ``ז אומרים שרק משפחות עם רקע מאוד בעייתי - כגון סמים, זנות, פושעים, מוסרים את הילדים. גם המשפחה הכי ענייה בכפר הכי נידח והכי עני, לא תוותר כ``כ במהירות על הילד. אבל נכון שבכ``ז יש אמהות שהעוני מעיק והן מחליטות למסור לאימוץ. בישראל לעומת זאת, אין בכלל את אפשרות העוני ולכן רוב הילדים ממשפחות מאוד בעיותיות.

נעמי*

New member
למה מוסרים ילדים - ההודעה ברחה לי

ילדים מוסרים לאימוץ כי לא יכולים לגדל אותם. זנות נובעת הרבה פעמים מעוני וילד שהוריו פושעים, אם יגדל בסביבה שאין בה מצוקה נפשית וחומרית, לרוב לא יגדל פושע. גם ההכללה שברוסיה אנשים ``טובים`` לא מוסרים את ילדיהם לאימוץ לא נראית לי בדוקה סטטיסטית.

shira^

New member
איזה קישקוש ---< היית פעם ברוסיה ?

רוב המשפחות שמוסרות לאימוץ ברוסיה ובאוקראינה הן משפחות עניות מאוד ואינן יכולות לגדל את ילדיהם לכן הן מעדיפות למסור לאימוץ יש גם יןצאות מהכלל כמו שפע הזנות שם . אבל, רוב הילדים שנמצאים בבתי הילדים באו ממשפחות עניות... תאמיני לי שבדקתי טוב טוב את הנושא הזה. ושהיתי שם מספיק זמן כדי ללמוד מהסובבים בבתי הילדים . ובכלל-- מה נשמע בארה``ב ?? איך מזג האוויר באמריקה עכשיו????

ד.ס.

New member
מה שאת ``למדת`` זה דבר אחד...

בטח ``למדת`` מה שרצית ללמוד... המציאות היא דבר שונה, וכבר כתבתי מה קורה במציאות.

English

New member
D.S - absolutely wrong!

There are a lot of other reasons why families give away their children to adoption. If the biological family is Catholic they will not believe in abortions and will give birth the child. Also, they may be too poor to pay for abortion. From what we saw there deffinitely a lot of ``good`` families who are too poor to raise a child. They are very interested in the baby`s future, and go to court to see who adopts them. And I don`t know what a ``good`` family is, and what a ``bad`` one is: a rich proffesor who beats his wife isn`t always better than a poor prostitute who wants the best future for her child. You should be much less judgemental when you go into adoption!

למעלה