אימוץ- טופס 101

michaliram

New member
אימוץ- טופס 101

היי,

אני מתחילה עבודה חדשה.
במקביל- אני בעיצומו של תהליך אימוץ של הבת הביולוגית של אישתי היקרה. (בתעודת זהות אנחנו רווקות)
כרגע אני אמורה למלא טופס 101 בו אני מצהירה שאני רווקה ללא ילדים
בתקווה שתהליך האימוץ יסתיים בעוד חודש חודשיים אני אמורה למלא טופס 101 חדש בו אני מצהירה שאני רווקה עם ילדה
האם זה חוקי??? האם גם אני וגם אישתי אמורות "להנות" מנקודות זכות גבוהות??? האם זהו לא "כיפוף" של החוק??
וזה לא שיש לי בעיה "לכופף" את החוק במדינתנו ה"נאורה" וה"מתקדמת" אבל הדבר האחרון שאני רוצה הוא להסתבך עם הרשויות או חלילה לסבך את המעסיק שלי
אין לי ספק שאם תהליך האימוץ כבר היה מאושר והיא היתה מופיעה בתעודת זהות שלי הייתי מצהירה שאני רווקה עם ילדה, הרי זה לא שיש סעיף בטופס 101 (או בכל טופס אחר לצורך העניין) שבו אני יכולה להצהיר שאני לסבית והילדה היא לא ביולוגית שלי אלא של אישתי.
ממש אשמח לעזרתכם- מה אתם הייתם עושים???

בהתייעצות עם עורכת דין נאמר לי שאני בתור האם המאמצת אמורה לקבל רק נקודת זיכוי אחת- אז מה? אני אמורה לדאוג לזה שהרשויות יידעו שאני רק אם מאמצת ולא אם ביולוגית??!!??!! האם זה לא מתפקידם לדאוג לכסות את עצמם במקרים של זוגות חד- מיניים עם ילדים- יש כלכך הרבה כאלה ועדיין אין שום סעיף בשום טופס ממשלתי שמדבר על זה!!!!
תודה
מיכל

gal1gal

New member
הי מיכל

החוק ממש "יבש" כך שאין פה מקום לשיקול דעת שלך
כל עוד תהליך האימוץ לא הושלם את לא יכולה להצהיר כלום מעבר להיותך "רווקה" בטופס 101
אחרי שתהליך האימוץ יושלם תמלאי טופס חדש (אפשר למלא שוב במהלך אותה שנה) ושם תצהירי שאת "רווקה" + ילדה
לאחר האימוץ את נקודות הזיכוי שתיכן מקבלות - לפי חוק! (הפעם יצא לטובתנו
)

michaliram

New member
מעולה!!!

אם זה כלכך פשוט אז אחלה....

פשוט העורכת-דין איתה התייעצתי אמרה לי כפי שכתבתי בהודעה המקורית שבתור האם הלא ביולוגית מגיעה לי רק נקודת זכות אחת...ושזו אחריות שלי.... היא אמרה שלא שתינו אמורות לקבל את מלוא הנקודות.... ופשוט לא כלכך הבנתי איך זה עובד....

המון תודה בכל מקרה

שבליבי

New member
את נקודות הזיכוי כאמהות שתיהן מקבלות

אבל את נקודת הזיכוי כחד הורית, רק אחת מהן יכולה לקבל.

gal1gal

New member
אני יכולה להגיד רק מה שקיים אצלנו

אני ילדתי את בתנו הבכורה ונקודות הזיכוי שלי עומדות על 4.75
לאחר האימוץ גם זוגתי קיבלה נקודות זיכוי ע"ס 4.75
כעת היא עומדת על 12.75 נקודות זיכוי כי ילדה תאומות וברגע שיסתיים תהליך האימוץ שלנו אני מצפה לקבל את אותו סכום של נקודות זיכוי

michaliram

New member
וזאת בדיוק היתה השאלה שלי...

איך הפקיד שמקליד את הטופס יכול לדעת שאני לא האם הביולוגית?? האם כאשר הוא בא להקליד טופס 101 שמילאתי לאחר שתהליך האימוץ יאושר יתריע בפניו בצבע אדום על מסך המחשב (
) שאני רק האמא המאמצת ולא האמא ביולוגית???

שבליבי

New member
למיטב ידיעתי ואחרי שיחה עם פקיד מס הכנסה

זכויות החד הורית הן לפי מספר ת.ז. של הילד
לא יתכן מבחינתם לא יתכן ששני הורים יקבלו על אותו ילד זכויות של חד-הוריות (ויש בזה היגיון מסוים).

אני הגשתי דוח דרך רו"ח על הכנסותי והצהרתי שאני אמא לשניים וכי אני רווקה.
(אגב במקרה שלנו אנחנו גם חיות בנפרד ולכן גם הקטע של ידועות בציבור לא תופס כך שאני גם לא יודעת אם חיים משותפים עם ידועה בציבור אמורים לשנות משהו במקרה כזה)
התקשרו אלי ממס הכנסה ושאלו אותי מה לעשות
סיפרתי לם את כל הסיפור, אמרתי להם שיש לי שני ילדים רשומים על שמי שהם גם רשומים על שם האמא השניה, אמרתי להם ששתינו רווקות ולכן יצא ששתינו אמורות לקבל חד הוריות על שניהם
הפקיד שם היה מאד אדיב אבל הסביר שמבחינתם הם לא יכולים לתת מעמד של חד הוריות לשני הורים על אותו ילד. ולכן הוא ייתן לי נקודות זכות לפי הורות על שני ילדים אבל חד-הוריות לפי ילד אחד לכל אמא.

בגלל שזה נשמע לי די סביר, לא המשכתי את הבדיקה מול הרו"ח שלי
ועכשיו אני שומעת שיש פה אמהות ששתיהן מקבלות ניקוד של הורות חד-הורית על אותו ילד.
אני מתלבטת אם להעלות את העניין מול הרו"ח שלי
כי אני חוששת שזו שאלת קיטבג שתציף את העניין במס הכנסה, ולא בא לי לקלקל לאף אחד.

בהצלחה לכן

שבליבי

New member
ובקיצור מה שרלוונטי לכן זה

שיתכן שזה יעבור כאילו שתיכן חד-הוריות לילד כמו שזה עבר אצל gal1gal
ויתכן
שאחת מכן תקבל נקודות זכות לפי הורות לילד אחד
ורק השניה תקבל נקודות זכות לפי חד- הוריות לאותו ילד

שבליבי

New member
ודבר אחרון מחשבון לחישוב נקודות זיכוי במס

שמה פה קישור
למחשבון לחישוב נקודות זיכוי במס
זה משהו שמצאתי בעזרת גוגל, לא מכירה לעומק ולא לוקחת אחריות על התוצאות

תראו כמה נקודות אתן מקבלות בפועל, ומה אמור לקרות לפי המחשבון

michaliram

New member
מחשבון נקודות זיכוי

באסה לשמוע שהתקשרו אלייך ממס הכנסה....
אני מניחה שיש כאלו שנופלים בין הכסאות ואחרים לא... בטח תלוי בערנות הפקיד..

אני מכירה את המחשבון הזה וכמוהו עוד רבים אחרים וכפי שכתבתי בשאלה המקורית אין שם שום הצהרה על היותך אמא מאמצת או כל דבר כזה..
אז לרווקה עם ילד מגיע 5.25 נקודות, ואני בתקווה עוד חודש חודשיים אהיה רווקה עם ילד
אבל עם המזל שלנו אנחנו לא ניפול בין הכסאות....
וגם סביר להניח שמי שכן זה פשוט מזל...
תודה רבה

שבליבי

New member
מבחינת מס הכנסה

אין הבדל בין אמא מאמצת לאמא ביולוגית
מבחינת מס הכנסה, אמא הרשומה במשרד הפנים כאמא, היא אמא.
אין שום משמעות לדרך ולאיך היא נעשתה אמא.
המורכבות אצלנו היא אחרת ולא קשורה לדרך
אלא יותר לכמה הורים יכולים להיחשב חד-הוריים על ילד אחד?

למעלה