אימוץ חתול רחוב

tashiany

New member
אימוץ חתול רחוב

שלום,

אנחנו גרים בקיבוץ, ויש לנו חתול בית.
לפני מספר שבועות אימץ אותנו חתול רחוב מהקיבוץ, אנחנו מאכילים אותו אך לא מאפשרים לו להכנס הביתה.
חשבנו אולי לאמץ אותו, אבל אני חוששת שיהיה קשה לטפל בו (כיוון שהוא חתול רחוב) וזה ידרוש הרבה התעסקות (בחיסונים וטיפולים כדי שנוכל להכניס אותו הביתה בבטחון).

הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא- האם אפשר לאמץ חתול מן הרחוב, מה זה דורש, האם זה טוב עבורו והאם ניתן יהיה לטפל בו (אני קצת בטראומה מחתולים שהיו לי בעבר שלא ניתן היה אפילו להכניס אותם לכלוב כדי לקחת אותם לוטרינר לחיסון או לבדיקה).

תודה!

ארמורגם

New member
תשובה

שני הדברים לא כל כך קשורים לדעתי.
ישנם חתולי רחוב שנמרחים כמו מרגרינה, וישנם חתולי בית שיותר מפחידים מטירגיס.
סך הכל מדובר באותה חיה, רק בנסיבות חיים שונות.
&nbsp
את שני החתולים שלי אימצתי מהרחוב, אחד בוגר ואחת גורה.
החתול הבוגר היה עם אופי מדהים, ללא טיפת רוע. הייתי יכול להרים אותו ולכווצ'ץ' אותו, ולמעשה הוא אפילו אהב ודרש את זה.
החתולה גם נשמה טהורה, ללא טיפת רוע, אם כי באופיה היא שונה לחלוטין מהחתול. הוא היה בעל ביטחון והיא פחדנית.
בהחלט היה לי מזל עם שניהם, כי ישנם חתולים עם אופי קשה יותר, אך לדעתי אין לזה כל כך קשר להיותם חתולי חוץ.
למשל, שני חתולים שאני מאכיל בחוץ כל כך עדינים, שאני חושב שהם לא יודעים לשרוט גם אם הם מרגישים מאויימים.
מצד שני ישנם חתולים פראיים יותר שלא מרשים לי להתקרב, ואם בטעות הם מוצאים את עצמם קרוב מדי ליד שלי, הם כבר ידאגו להבהיר לה מה הם חושבים על המצב.

זה תלוי בחתול עצמו

אי אפשר לדעת בלי לנסות.
יש כל מיני סוגי התנהגויות. חתול אחד שאצלי שמח להיות מאומץ, אחר היה תוקף ברצחנות את יתר החתולים (ולא מדובר על חתולים שתוקפים בגלל שלא מסתדרים, זה היה משהו אחר בסדרי גודל) אבל כשהוא היה אתי לבד הוא היה מלאך - לאחר שהבנתי שהוא לא מסוגל לגור בבית הוא נשאר לגור חוץ (לא יודעת איך היה מתנהג אם היתה לו אפשרות לצאת ולחזור, אצלי אין כזו), חתולת רחוב אחרת שמסתדרת גם בבית ואין בעיה להכניס אותה למנשא, אבל אסור להרים אותה מהבטן כי אז היא בורחת ואני מדממת, יש כל מיני.
לא ברור לי למה את מתכוונת ב"הרבה התעסקות", נראה לי שבידוד של שבוע - שבועיים ואז בדיקה אצל וטרינר שאין איזו מחלה שאתם לא רואים וחיסונים יכולים להספיק. מבחינה רפואית הכי טוב להתקשר לוטרינר ולשאול מה צריך לעשות. ויש גם וטרינרים שבאים הביתה.

tashiany

New member
תודה לשניכם על התשובות

למען האמת זה יותר מעודד ממה שחשבתי, ואני באמת אנסה לדבר עם וטרינר או להזמין אחד הביתה.

למעלה