אימוץ גורה

ortalib24

New member
אימוץ גורה

היי, אני רוצה לאמץ גורה בת שלושה חודשים ויש לי ילד קטן בן שנתיים השאלה אם כדאי לאמץ בגיל הזה או לוותר?
איך זה לגדל גור?

Yukita

Well-known member
מנהל
האם מדובר בגורה ספציפית?

קודם כל, אני תמיד רואה טעם באימוץ, כאשר מה שמונע אימוץ בעיניי הוא בעיקר הדברים הבאים:

1. מאמצים רק בשביל הילדים - כלומר, כצעצוע לילד. נכון שחיית מחמד מוסיפה המון לחייהם של ילדינו, מעשירה ומחנכת, אבל חיית מחמד אינה שעשוע ואינה צעצוע. אם להורים אין מחוייבות אישית כלפי חיית המחמד, הרי שהילד יאבד בה עניין בשלב כלשהו, והעניינים רק יילכו ויתדרדרו מאותה נקודה ואילך. כשמשפחה מאמצת חתול או כלב או כל חיה אחרת, צריך להיות ברור שכמו שצריך לשמור על הילד, צריך לשמור גם על החיה - לעתים קרובות בפעוטות משמעות הדבר לשמור על החיה מפני הילד (לא להרשות משיכות באזניים, בזנב, הרמות פתאומיות ובלתי רצויות, ושאר דברים שיגרמו לחיה לשנוא את הילד, לפחד מפניו ולבסוף להפוך לתוקפנית כלפיו). בהתנהלות נכונה, אפשר ליצור חברות יפה ומלאת אמון בין ילד לכלב או חתול או חיה אחרת, אבל לשם כך יש צורך בהשגחה קפדנית מצד ההורים.

2. יש ילדים בבית וזה אחלה - אבל פוחדים נורא מכל תקל קטן. כשיש חיית מחמד, יש כניסה של פיסת מציאות לבית - יתכן שלצד הרגעים היפים הרבים יהיו גם רגעים או שלבים לא נעימים. שריטות וכו'. ברור שיש גבול אדום של שמירה על בטחון הילדים, אבל בדיוק כמו שאם יהיו שני ילדים בבית יהיו גם מריבות ורגעים לא נעימים, יהיו מן הסתם גם דברים כאלה בין ילד לחיית מחמד. אם אתם הורים מאוד היסטריים, כאלה שברגע שתצוץ בעיה הפתרון בעיניכם יהיה מיד להשליך את החיה מן הבית, אימוץ אינו בשבילכם מלכתחילה.

3. מצפים לדברים לא מציאותיים - באימוץ חתול, בדרך כלל אין מה לצפות שהחתול לא יעלה על הספה, לא יעלה על המזנון, לא יעלה על השולחן, לא יעלה על השיש במטבח ועוד כהנה וכהנה "לאווים" כאלה ואחרים. זה לא מציאותי, למרות שאפשר למשל לאמץ חתול נכה (יש חתולים עם רגל קטועה או בעיה אחרת, שמשאירה אותם נפלאים ומדהימים אבל מגבילה קפיצות לגובה, למשל) ולצמצם בכך את רשימת הדברים הלא-רצויים שהחתול יעשה, אבל גם חתולים נכים יכולים להפתיע אתכם במה הם כן יכולים לעשות.

בהתחשב בכל אלה, ואם אתם מבינים את המתחייב מכך, אין סיבה לא לאמץ. להיפך, אני עצמי גדלתי עם בעלי חיים כל חיי ואני שמחה בכל רגע שביליתי איתם, כולל רגעים עצובים או לא נעימים שבסופו של דבר גם הם לימדו אותו הרבה ועיצבו אותי כאדם. אם לא חשבתם על גורה ספציפית, יש פה בפורום כמה אנשים עם גורים לאימוץ, ואפשר לבקש מהם לשים תמונות ולספר קצת על הגורים

meedas

New member
לגדל גור זה מאתגר

(זה הזמן לציין שהרבה הרבה יותר קל לגדל שניים יחד)
&nbsp
אם כדאי או לא זה קודם כל שאלה של רצון - את מעוניינת לגדל חתול ומוכנה להתחייבות של 15-20 שנה קדימה?
אם יש רצון, אפשר להתמודד עם הכל, גם עם השובבות של גורים
חשוב להקפיד שכל אינטרקציה בין הילד לגורה יהיה בהשגחה (כדי להגן על הגורה מפני פגיעה בשוגג), ללמד אותו איך לגשת אליה ואיך לא לפגוע בה
לקחת בחשבון שחתול = ציפורניים = שריטות, ולא להתרגש יותר מדי אם מדי פעם הילד נשרט
לקיחת שני גורים יחד תנתב את רוב השריטות והנשיכות שלהם זה אל זה ותפחית את הכמות שהחברים האנושיים במשפחה יספגו. שני חתולים שגדלים יחד גם מספקים חברה אחד לשני בהמשך
&nbsp
בכל מקרה כדאי לוודא מראש שהגורה המתוכננת בעלת אופי רגוע יחסית וידידותית לאנשים

רינת00777

New member
אני בעד.

חשוב שילד יגדל עם בעל חיים, את גם מצילה גור וגם זוכה להרבה הרבה כיף... כן, בהתחלה זה לא קל, אבל חתול זו חיית מחמד יחסית "נוחה" בגלל שהם מאוד עצמאיים. אבל בגור כמו בכל גור צריך לטפל בהתחלה (ללמד, לשחק, לקחת לוטרינר...)

למעלה