אימוץ בארה"ב

גלובטר

New member
אימוץ בארה"ב

שלום לכולם/ן,

אנחנו זוג גברים שמתגוררים בארה"ב מזה חצי שנה ומתכוננים להישאר כאן כחמש שנים נוספות (עד לסיום הדוקטורט). בבירור עם עו"ד לענייני משפחה בארה"ב נאמר לנו שעל אף שאיננו אזרחי ארה"ב, אנו רשאים לאמץ בארה"ב על פי החוק האמריקאי כל עוד החוק הישראלי מכיר באימוץ.
כמו כן, הבנו שמבחינת החוק הישראלי, אנו רשאים לאמץ כאן (בארה"ב) במידה ולא נחשב תושבים בישראל.
אנחנו מחפשים אזרחים ישראלים שאימצו בארה"ב כדי שנוכל לשמוע על התהליך ובמיוחד על הליך איבוד התושבות בישראל.

נשמח לתגובות כאן או להודעה פרטית.

Noga Lavie

New member
איבוד תושבות ישראלית לצורך אימוץ

בניגוד לתושבות ישראלית לצרכי בט"ל, אינה משהו שאתם יכולים לעשות אקטיבית כדי לאבד. תפסיקו להיות תושבי ישראל למטרת אימוץ כאשר תחלופנה שלוש שנים מיום עזיבתכם, ואפשר יהיה להראות שהייה מחוץ לישראל של שלוש שנים מתוך חמש שנים אחרונות. מכיוון שתהליך האימוץ אורך זמן, אפשר להתחיל אותו כבר קודם, ולהגיע לסיומו רק בתום שלוש שנים מיום עזיבתכם את ישראל. (השהייה אינה צריכה להיות רצופה, אז אם בשנתיים שקדמו לעזיבה שהיתם לתקופות יחסית ארוכות מחוץ לישראל, אפשר להביא גם אותן בחשבון.)

על הליכי אימוץ בארה,ב איני יודעת דבר. נסו לפנות לפורום "להיות הורים בחו"ל,, וצריכה להיות גם קומונה לישראלים בארה"ב, אבל הורים בפורום ידעו להפנות אתכם לשם, אם יהיה צורך.

בהצלחה.

China8

New member
נגה, אני חושבת שאפשר להגיש בקשה

לפי מיטב הבנתי ניתן להגיש בקשה לביטול התושבות אם חפצים בכך, גם לפני הזמן בו היא מתבטלת אוטומטית.

Noga Lavie

New member
כן, אפשר, עבור ביטוח לאומי (בט"ל)

ישנן כל מיני קביעות תושבות למטרות שונות.

תושבות לצורך בט"ל נקבעת על ידי משך זמן מגורים מחוץ לישראל, אם אין מידע אחר. כלומר, ניתן לשלוח מכתב בכל רגע נתון למן היציאה מן הארץ ועד לביטול האוטומטי כדי לבטל את התושבות בצורה יזומה ולהפסיק את תשלומי ביטוח לאומי. לחלופין, אפשר גם להאריך את התושבות גם מעבר לפרק הזמן המוגדר בחוק, על ידי עירעור לבט"ל, בלווית סיבות טובות. ללא שום קשר לקביעת תושבות לצורך בט"ל, עדין יכול להיות שמס הכנסה יגיע למסקנה שונה לחלוטין, שתחייב מבחינת מיסוי שנתי.

לעומת זא, תושבות לענייני אימוץ נקבעת על פי משך מגורים בישראל מתוך פרק זמן ארוך יותר. למשל - שלוש שנים מתוך חמש מפסיק תושבות לצורך אימוץ, ללא שום סעיף בחוק המתיר שיקול דעת למשרד הפנים (למרות שאני מניחה שאם ידובר כמה חודשים, אפשר יהיה למצוא פתרון חוקי, גם אם אני לא הייתי מנסה זאת מלכתחילה).

למעלה