אימונים עם בקע

avima12

New member
אימונים עם בקע

שלום לכולם

רציתי לקבל חוות דעת לגבי נקודה מסוימת
למועדון הגיע תלמיד חדש - שכנראה התאמן בנעוריו הקראטה
יש לו שרירי בטן חזקים מאוד
אבל יש לו גם בקע (כילה)

במסגרת העבודה בזוגות הוא רוצה שאכה לו בבטן בעוצמה (בעיטות אגרופים)
ואני קצת חושש כיוון שלמרות שנראה שהשרירים יכולים לעמוד במעמסה
אני לא יודע איך זה ישפיע על הבקע.

מה דעתכם - יש למישהו נסיון בנושא

תודה

yoja kwan

New member
לא הייתי מוכנה לקחת על זה אחריות

מבחינתי כילה הוא חד משמעית סיבה להגבלה של תלמיד לעבודה ללא מגע, אם בכלל, אלא אם כן ראיתי אישור רפואי ברור. מאוד יכול להיות שהכל יהיה בסדר, אבל גם באותה מידה יכול להיות שמכה עלולה לגרום לו לפגיעה חמורה, או החמרה של מצבו, ובסיטואציה כזו אתה אחראי (אם אתה המאמן), או המאמן והמועדון (אם אתה לא). האחריות בסיטואציה כזו היא רק על המורה, לא משנה מה התלמיד אמר.
כשמדובר בתלמיד חדש במועדון - משנה הזהירות נדרש בעיני. אתה לא יודע במי מדובר ועד כמה הוא אחראי לשלמותו ועד כמה הוא 'מורעל' (במובן הלא טוב של המילה).
היו לי מספר מקרים של תלמידים שהגיעו אחרי ניתוח כילה (לא כאלה שהתעקשו להתאמן עם כילה לא מטופל), הם היו מספיק אחראיים כדי לדווח, ולשמור על עצמם, להתייעץ עם הרופא לגבי מגבלות, ולפעול בהתאם לקצב ההחלמה, וגם איתם, אני נמנעתי מלאפשר להם לספוג, או לעבוד עם מגע לבטן.
(בקיצור - שמור על עצמך ועל המועדון, גם אם התלמיד בטוח שהוא סופרמן)

avima12

New member
מסכים - אבל

הבחור בערך בגילי
ואומר - אני ילד גדול - לא צריך שתשמור עלי - תרביץ
( בסיטואציה הזו - לא אני המאמן)

Raffael

New member
הבעיה ברורה, מה שאני לא מבין זה בשביל מה זה טוב.

Raffael

New member
נשמע כמו בעיות יותר גדולות מבקע

למה אתה צריך לשתף פעולה עם זה? גם לאדם בריא, מכות חזקות בבטן יכולות לגרום לנזק.

avima12

New member
לא הבנתי למה אתה מתכוון

לא חושב שיש בעיה עם חישול מדי פעם
וגם לא עם בדיקת יכולת ספיגה

אבל האמת היא שהשאלה היא הבקע והאם הוא מגביר את הסיכון לפציעה

yoja kwan

New member
אם אתה לא המאמן - עוד יותר לא הייתי נכנסת לזה

בשביל זה יש מאמן שיקבל החלטות. כשאני עובדת עם אנשים שאני לא מכירה (מראש אני ממעטת לעשות את זה כמו שאתה יודע היטב), אני לא סומכת על מה שהם אומרים שהם יכולים, ומעדיפה להיות המעאפנה שעבדה איתם חלש, מאשר זו שפצעה אותם או החמירה פציעה קיימת. במיוחד כשמדובר במשהו כזה שהתוצאות שלו יכולות להיות רציניות מאוד. אז יש לו אגו, אחלה, בעיה שלו. אץה לא צריך להיכנס לזה. רק תחשוב איזה רע תרגיש אם זה יחמיר לו את הפגיעה הפנימית. למה זה טוב? זה לא מישהו שמראש מגיע תקין ואז קורה משהו במהלך תרגול - קורה, לא נעים, אבל לא סיבה להרגיש לא בנוח או לא נעים. כאן אתה יודע שיש לו בעיה קיימת, הוא לא רופא וגם אתה לא, ועזוב אותך. שילך מכות עם האגו שלו בצד.

(אם היה מדובר במישהו ותיק, שאתה מכיר זמן רב ועובד איתו זמן רב, אולי היתה כאן שיחה אחרת)

amir_aikido

New member
בכל מקרה של בעיה רפואית - שייפתור אותה קודם

למעלה