אימונים מחוץ לדוג´ו

מטאטא

New member
אימונים מחוץ לדוג´ו

שאלה לכולם... האם אתם מתאמנים מחוץ לדוג´ו? אם כן, מה אתם עושים? חוזרים על החומר של השיעור? תרגילי כושר? אימון מול שק? מכות עם חברים? והכי חשוב: למה? ואיך זה תורם לכם? נו טוב, שיענה מי שבא לו

galahead

New member
אז בא לי...:)

כן, אני מתאמן מידי פעם מחוץ לדוג´ו (לא בתדירות שהייתי רוצה, אבל זה סיפור אחר). אני חוזר על טכניקות, תבניות התקפה/הגנה ולעיתים קצת תרגילי גמישות (שוב, לא בתדיות שהייתי רוצה בגלל הברך הדפוקה שלי...). לגבי שאלת התרומה: אני חוזר על הטכניקות כי יש לנו המוון טכניקות לזכור (ומה לעשות, זיכרוני חלש לפעמים) וכי אני רוצה לשרש אצלי את התנועה המשולבת של הידיים והרגליים ואת התזמון של התנועה. אני חוזר על התבניות (יונג) כי תמיד טוב לשפר את התנועה בהם...:) ואני עושה תרגילי גמישות כדי לשפר את הגמישות שלי וכדי שהברך לא תתנוון... זהו. יאללה ביי :)

Marron___

New member
אני פשוט הולך מכות עם חברים שלי

יש לי 3 חברים משוגעים שכל הפסקה הולכים מכות אבל כאילו בצחוק רק ששוברם אחד לשני תיד, פותחים תראש, ודברים אחרים. קצת הגזמתי מאוד, אבל דור, אם אתה אולי קורא את זה אתה יודע ממש למי אני מתכוון. אז כל הפסקה הם הולכים מכות בצחוק אבל רציני, והם ממש חמומי מוח אז אני "חייב להתערב" ואז מתחיל ה"אימון על רטוב" שלי, בכל הפסקה בכל יום. חחח. אבל זה נכון.

amir_aikido

New member
אני כן

אני מאמין שהאיכות באמנות הלחימה באה מכמות, כמות הפעמים שתרגלת כל דבר. כמובן שלכלל הזה יש סייגים, ואפשר לתרגל משהו 100 פעמים באופן שלא יתרום כלום. אבל עדיין, לדעתי, האיכות של הטכניקות באה מהרבה תירגולים נכונים שלהן. לכן, אני מתרגל גם מחוץ לדוג´ו. אני מתרגל טאי-סבאקי של קורינדו אייקידו (אני אלמד חלק ממנו באימון הפורום) בבית, אני גם מתאמן בחיתוך עם הבוקן וגם לפעמים בעבודה עם הג´ו. וכשנופלת עלי הרוח גם מתרגל איזה פומססה של הטקוונדו. בנוסף, הגעתי למסקנה שכמות הידע שהועבר אלי בכלים בשנתיים האחרונות היא כזו שאם אנסה לתרגל אותו רק במסגרת שעות האימון הרגילות במועדון, אני לא אוכל לעולם לקלוט את כולו, ועד שאלמד דבר אחד, אאבד יכולת בדבר אחר שלמדתי. הפתרון שלי לבעיה היה להוסיף אימון כלי-נשק עם כמה מתאמנים אחרים במועדון. בשביל הכיף ומטעמי תיזמון האימון הנוסף נעשה בפארק הירקון. ויש בזה אפילו רווח טכני, עבודה עם בו (מוט באורך כ- 1.80 מטר) מתחת לגג דורשת צמצום של תנועות אותן ניתן לבצע באופן מלא תחת כיפת השמיים. כושר זה נושא נפרד, ואני עובד עליו חוץ מאמנות הלחימה ולא בשבילה. מכות עם חברים, רגע, אתה לומד להרביץ ??? אני לומד להנות, ומתאמן עם מתאמנים אחרים ולא סתם עם חבר שאני עלול לגרום לו נזק בטעות ! תזהר מזה !!! בהצלחה ותתאמן הרבה ונכון אמיר

למעלה