אימונים בהריון -
א - MUST !!! אישור רפואי מהרופא , לדעת היסטוריה קודמת של הריונות (למרות שכל הריון עשוי להיות שונה) .
ב - אישית אני לא מקבל בטרימסטר 1 , או לחלופין מציע למתאמנת בטרימסטר 1 לקחת הפסקה , זאת תקופה מאוד "בעייתית" , הצפה של הורמונים , הקאות , בחילות , סחרחורות , ואף הפלות עצמוניות .
ג - מבחינת טמפרטורת חדר , רצוי שתיהיה קרה (21-22 מעלות ומטה) , ביגוד מנדף זיעה (גי זה לא אידאלי) .
ד - מבחינת פעילות אירובית : לארגון ACOG יש המלצות מסויימות מאוד כלליות של לא לעבור דופק מסויים (
שכחתי את המספר) אבל מאחר וזו המלצה גורפת רצוי להתייחס לכל אדם בנפרד , לנשים לא מאומנות באופן יחסי שעושות פעילות לייט מדברים על 55-65% מדופק מירבי , לנשים מאומנות (מלפני ההריון) מדברים על 65-75% מדופק מירבי (ושכמובן רגילות להתאמן בעצימות כזו) .
איזה סוג פעילות אירובית לבחור ? כזאת שאין בה HIGE IMPACT , ושאין בה סכנה לנפילות , כלומר זה לא הזמן לריצות או לרכיבה על רולבליידס .
מה כן ? הליכה (לא בשעות שיא החום) , קרוסטריינר וכד' .
בהקשר של אומנויות לחימה : תרגול קאטות במודיפקציות מסויימות עשוי להיות נהדר , מכות על שק עם הרגליים פחות ממליץ .
ה - מבחינת אימוני התנגדות : הכלל הוא שבזמן הריון לא מנסים להשתפר ומורידים לפחות 50% מהמשקלים , אפשר לנסות לשמר פעולות פשוטות שמוכרות או קלות לביצוע .
כפיפות בטן - לא יעיל , מעלה סתם לחץ תוך בטני (ויש כבר מספיק עומס בגלל שלבי ההריון) .
ו - אישית לא חושב שזה הזמן לעשות ראנדורי או ספארינג בזמן הריון , בטח שלא לתרגל נפילות או גלגולים .
ז- לא לנסות לאתגר שיווי משקל , ובמתיחות לעבוד על רף נמוך , בהריון מופרש הורמון הרלקסין וישנם מצבים בהם מתיחת יתר תוביל ביתר קלות לפציעה .
ח - בהקשר של בעיטות - בעיטה = מתיחה באליסטית / דינאמית , הייתי מוותר על האספקט הזה בשלב זה .
ט - לא לעצור נשימה !!! להקפיד על לנשום סדיר , לדעת להפעיל ולתרגל את שרירי הליבה ורצפת האגן (בדרך כלל שמים על זה דגש בחוגי תנועה כגון פילאטיס / פלנדקרייז, לא הייתי מלמד את זה בשיעור על מנת לא ליצור אי נוחות אבל כן הייתי מפנה אותה למאמר עם הסברים ) .
אני מניח שאני נשמע מאוד סקפטי לגביי אימון נשים בהריון באומנויות לחימה סליחה מראש לא לצלוב אותי
, בכל אופן ישנם קורסי העשרה לאימון נשים בהריון ולאחר לידה בספורט ,
יש לא מעט בתי ספר למאמנים שמעבירים את הקורס הנ"ל אם כי הוא לא ספציפי לאומנויות לחימה .
לדעתי בכדי שהשיעורים יעברו בכיף גם למתאמנת כל פעם מישהו אחר יתנדב לעזור וליצור מערך שיעור מותאם .