אימונים בהריון

אימונים בהריון

תלמידה שלי נכנסה במזל טוב להריון לאחרונה.

אשמח לשמוע מנסיונכם וידיעותיכם לגבי אופי האימונים שיתאים לה - מה כדאי לחזק, מה להפסיק ואיפה אין בעיה.

תודה.

זה הכיוון שחשבתי.

היא וותיקה ובכושר מעולה.
יש תרגילים שמומלץ להפסיק? תרגילי בטן, למשל...

אם זה תרגילים שהיא רגילה -אפשר להמשיך.

לפחות זה מה שהסבירו לנו בשיעורי מדריכות פילאטיס. שרירי בטן חזקים אמורים להקל משמעותית על מהלך ההריון ועל הלידה. נדמה לי שמחודש שישי ואילך לא מומלץ לעשות כפיפות בטן, כי זה יוצר לחץ גדול על הרחם. אבל היא כבר תשים לב לבד...

CRAZY BOLI

New member
מטרימסטר 2

אין מה לתרגל כפיפות בטן (לטעמי אפשר גם הרבה לפני זה) , ישנם תרגילים מותאמים יותר שיפעילו את שרירי הבטן מבלי כפיפות .
בכל אופן עם נשים בהריון אין מה לחפש בתרגילים עם כיפוף עמ"ש או חלילה כיפוף עם רוטציה עם עומס (תרגילי בטן למינהם כפיפות / אלכסונים וכו' מחוץ לתחום) .

amir_aikido

New member
אין בעיה באימון בזוגות - בלי ספיגה בכלל

לא רופא, לא היייתי בהריון
ובכלל בנושא הזה עודף זהירות לא מזיק.

הקונספט הוא שצריך להמנע מכל פעילות שעלולה להביא אותה לספוג מכה בבטן, בין אם בטעות ובין אם בכוונה. הכי חשוב לכך - שהיא תהיה פתוחה בנושא ולא תתבייש לעצור כל תרגול אם היא מרגישה חשש. חלק שני - אין עצימות גבוהה, אין עצימות בינונית, יש רק עבודה רגועה וטכנית ובלי מגע.
היא יכולה לעבוד בזוגות, אבל, לא עם מתחילים ולא עם מתלהבים - עם חברה ותיקים שישלטו בעצמם תרתי-משמע.

אמיר

תשומת ליבך על ההערה שלהם לגבי...

שווי משקל - חס וחלילה שהיא לא תחליק במזרן שרטוב מזיעה של אנשים...
יניב

אני מניחה שהיא התייעצה עם רופא. רוב הנשים

מתייעצות עם רופא כשהן נכנסות להריון. הרופא אמר משהו כללי, כמו "מותר לעשות פעילות גופנית בעצימות בינונית". השאלה היא איזה תרגילים נכנסים תחת הכותרת הכללית, וזה משהו שרופא לא יודע ולא יכול לדעת אלא אם כן הוא מתאמן באותה אומנות לחימה בדיוק.

CRAZY BOLI

New member
דוקא בהקשר של הריון

הרופא עשוי לשלול אימון גופני עקב שמירת הריון (מראש כשיש רקע לזה) או תוך כדי עקב שינוי במצב הרפואי .

CRAZY BOLI

New member
אימונים בהריון -

א - MUST !!! אישור רפואי מהרופא , לדעת היסטוריה קודמת של הריונות (למרות שכל הריון עשוי להיות שונה) .
ב - אישית אני לא מקבל בטרימסטר 1 , או לחלופין מציע למתאמנת בטרימסטר 1 לקחת הפסקה , זאת תקופה מאוד "בעייתית" , הצפה של הורמונים , הקאות , בחילות , סחרחורות , ואף הפלות עצמוניות .
ג - מבחינת טמפרטורת חדר , רצוי שתיהיה קרה (21-22 מעלות ומטה) , ביגוד מנדף זיעה (גי זה לא אידאלי) .
ד - מבחינת פעילות אירובית : לארגון ACOG יש המלצות מסויימות מאוד כלליות של לא לעבור דופק מסויים (
שכחתי את המספר) אבל מאחר וזו המלצה גורפת רצוי להתייחס לכל אדם בנפרד , לנשים לא מאומנות באופן יחסי שעושות פעילות לייט מדברים על 55-65% מדופק מירבי , לנשים מאומנות (מלפני ההריון) מדברים על 65-75% מדופק מירבי (ושכמובן רגילות להתאמן בעצימות כזו) .
איזה סוג פעילות אירובית לבחור ? כזאת שאין בה HIGE IMPACT , ושאין בה סכנה לנפילות , כלומר זה לא הזמן לריצות או לרכיבה על רולבליידס .
מה כן ? הליכה (לא בשעות שיא החום) , קרוסטריינר וכד' .
בהקשר של אומנויות לחימה : תרגול קאטות במודיפקציות מסויימות עשוי להיות נהדר , מכות על שק עם הרגליים פחות ממליץ .
ה - מבחינת אימוני התנגדות : הכלל הוא שבזמן הריון לא מנסים להשתפר ומורידים לפחות 50% מהמשקלים , אפשר לנסות לשמר פעולות פשוטות שמוכרות או קלות לביצוע .
כפיפות בטן - לא יעיל , מעלה סתם לחץ תוך בטני (ויש כבר מספיק עומס בגלל שלבי ההריון) .
ו - אישית לא חושב שזה הזמן לעשות ראנדורי או ספארינג בזמן הריון , בטח שלא לתרגל נפילות או גלגולים .
ז- לא לנסות לאתגר שיווי משקל , ובמתיחות לעבוד על רף נמוך , בהריון מופרש הורמון הרלקסין וישנם מצבים בהם מתיחת יתר תוביל ביתר קלות לפציעה .
ח - בהקשר של בעיטות - בעיטה = מתיחה באליסטית / דינאמית , הייתי מוותר על האספקט הזה בשלב זה .
ט - לא לעצור נשימה !!! להקפיד על לנשום סדיר , לדעת להפעיל ולתרגל את שרירי הליבה ורצפת האגן (בדרך כלל שמים על זה דגש בחוגי תנועה כגון פילאטיס / פלנדקרייז, לא הייתי מלמד את זה בשיעור על מנת לא ליצור אי נוחות אבל כן הייתי מפנה אותה למאמר עם הסברים ) .

אני מניח שאני נשמע מאוד סקפטי לגביי אימון נשים בהריון באומנויות לחימה סליחה מראש לא לצלוב אותי
, בכל אופן ישנם קורסי העשרה לאימון נשים בהריון ולאחר לידה בספורט ,
יש לא מעט בתי ספר למאמנים שמעבירים את הקורס הנ"ל אם כי הוא לא ספציפי לאומנויות לחימה .
לדעתי בכדי שהשיעורים יעברו בכיף גם למתאמנת כל פעם מישהו אחר יתנדב לעזור וליצור מערך שיעור מותאם .

העלית נקודה חשובה: הטרימסטר הראשון הוא זמן

מועד להפלות עצמוניות, בלי שום קשר לכלום. יש אנשים שלא ירצו לקחת את הסיכון החוקי של לעשות כל דבר שהוא עם אישה בזמן הזה, כי אם תהיה הפלה, היא יכולה לתבוע. אני מכירה מישהי שלא מתחילה טיפול פסיכולוגי לאישה בתקופה הזאת מחשש לתביעות.
אבל זה עניין של שיקול אישי.
לגבי כל השאר... אני מוצאת שהתגובה שלך מאד מרגיזה, אבל מצד שני, אף פעם לא הייתי בהריון, אז אולי נשאיר את זה ברמה הרגשית.

מאיהתזה

New member
למה התגובה שלו הרגיזה אותך?

אותי היא פשוט דיכאה והזכירה לי כמה זה מבאס בודאי להיות בהיריון ואיזה מזל שלא חייבים את זה

חבל...

להיות בהריון (בהנחה כמובן שהוא תקין
) זו זכות אדירה. היכולת להביא חיים, והתחושות במהלך ההריון של חיים נוספים בתוכך ? זה דבר שלא ניתן בכלל להסביר..זה מעפיל על כל תחושה רעה או שגעונות הגוף שמתחוללים בך - בשורה התחתונה.

מאיהתזה

New member
כן, אבל יש נשיםש לא מעוניינות בזכות הזו

לפעמים אם מישהו מאחל לי "בקרוב אצלך" זה נשמע כיאלו הוא אומר: שיגמרו לך החיים

אני יודעת שיש כאלו שלא רוצות

ועל זה כתבתי: חבל.
כמובן שיש לכבד כל אחד ורצונותיה.
הבעיה היא, שיש חלון הזדמנויות די מוגבל כנשים, להביא ילדים. ויש כאלו שאח"כ מתחרטות וכבר אינן יכולות להביא. אבל שוב, כל אחת וההחלטה האישית שלה. ילודה הינו דבר מאד אישי, שלצערי בארץ בניגוד למדינות אחרות, הוא הופך לנחלת הכלל
.

בכל מקרה, לגבייך, והמשפט אחרון שכתבת..בהחלט ילד משנה את החיים. ובמידה מסויימת החיים שהיו לך לפני, הסתיימו. אבל..בסופו של יום, הם הפכו לחיים אחרים, ובעיני, מלאים יותר..(אגב..כל זאת נכתב אחרי שהילדים שלי חזרו לבית הספר לאחר חופשה ממושכת..לא בטוח שהנ"ל היה נכתב לפני שבוע
)

למעלה