אימון Tabata

9צב

New member
אימון Tabata

שלום
האם אימון Tabata (שלפי מה שהבנתי הוא פשוט אימון קצר ואינטנסיבי שמערב אירובי ואנ-אירובי) באמת יעיל כפי שטוענים שהוא, באפקט ה- EPOC שלו?
מדובר באדם שרוצה להשיל מספר קילוגרמים ושאין לו הרבה זמן להירשם לחדר כושר או לצאת לריצות קבועות בגלל עבודתו לכן חוץ מהתזונה, Tabata נשמע כתוספת נחמדה אם היא סוג האימון אכן מצדיק את ההייפ שיש סביבו. אומרים שעיקר האפקט שלו הוא בזמן ה- EPOC\"After-Burn".. עד 36 שעות לאחר האימון ומטבוליזם מהיר יותר, מה שמאוד יעיל לאנשים שלאו דווקא רוצים להיכנס לכושר של ממש אלא להוריד במשקלם.

אני תמיד סקפטי לגבי "אימונים מפוצצים" של 4 דקות...

מישהו יודע?
תודה לעונים

9צב

New member
וגם - ברמה הכללית של העלאת המטבוליזם,

האם האימון לא יהיה שווה ערך לרמת המטבוליזם שתעלה עם עבודת משקולות חופשיות (Dumbells), כעיקרון?

או האם, ניתן לעשות איזושהי "הכלאה" בין טביטה ואת הסקוואטים הפשוטים של משקל גוף שיש שם, להחליף בסקוואטים מהירים של משקולות במשקל נמוך יחסית (כדי לא להעמיס יותר מדי על המפרקים בעבודה מהירה) ?

תודה גם על שאלה זו

9צב

New member
מן הסתם. כתבתי בנוסף לתזונה.

לכן התכוונתי למטבוליזם שמושפע כפי שידוע לך - מפעילות ספורטיבית...

נדמה לי שראיתי על זה תוכנית בערוץ 8

שהראו שיפור בבדיקות שונות אחרי אימון כזה.
הבעיה שכל הנושא נבדק לזמן קצר.
נאמר שם גם שלאנשים שאין להם גנים מסויימים, לא יהיה שיפור בכושר לב ראה אפילו שירוצו. האיש בתוכנית ניסה את זה וראה שזה נכון, גם לפי התוצאות וגם לפי הבדיקות שעשו לו לפני ואחרי.

הבעיה שזה לא מדויק בכלל. לא יהיה שיפור בזמן הקרוב ביחס למי שיש לו את הגנים המתאימים. אבל לטווח יותר רחוק למי שמתמיד בריצה בהחלט יהיה שיפור בכושר לב ראה.

9צב

New member
עוד מישהו?

מישהו יודע משהו קצת יותר ספציפי לגבי אימוני טבאטה?
או שכולם באפור כמוני?

bodycore

New member
במהות האימון,

מדובר באימון HIIT
תרגום חופשי: אימון אינטרוולים בעצימות גבוהה
אני לא רואה איך הוא שונה משאר אימוני האירובי האינטנסיביים שקיימים במשקל גוף, למעט העובדה שהוא קצר בצורה משמעותית.

לגבי יעילות האימון,
לצערי לא התנסתי בו בטווח הארוך ולא קראתי על נסיונות מתועדים/מדווחים באימון שכזה לבדו.

לסיכום, למרות שעדיין השארתי אותך בתחום האפור בהקשר לשאלתך
אציין כי אם באמת לא תוכל לפנות יותר מ-5 ביום לפעילות גופנית, כל אימון פולבאדי״ כולל הנ״ל יהיה פיתרון סביר.

בהצלחה.

למעלה