אימון Daito Ryu פתוח לקהל

ishtamar

New member
אימון Daito Ryu פתוח לקהל

שלום לכולם ביום שלישי 14/10/03 יתקיים אימון פתוח לקהל הינכם מוזמנים להגיע ל"חפץ חיים 9 בפתח תקווה" בשעה 20:30 1000 שנה של אומנות לחימה מוכחת איתמר או ניקו

1000 שנה זה המון זמן

היו על זה לא מעט וויכוחים בעבר. בלי לפתוח את קן הצרעות הזה שוב, מספיק לכתוב שזו שיטה עתיקה בלי פירוט יתר, לא?

amir_aikido

New member
עובדות היסטוריות

רק בעיה קטנה אחת: העובדות ההיסטוריות שלך לא מסתדרות עם המחקרים על ההיסטוריה של אמנויות לחימה ביפן הודעת עבר 1 באותו הנושא - תסתכל בכל השרשור שם ותשכיל.
http://msn.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=20037243​
הודעת עבר 2 על חשיבות ההיסטוריה ומקומה בשיעור (גוטמן
) - תסתכל בכל השרשור שם ותשכיל.
http://msn.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=17780438​
הודעת עבר 3 עוד שירשור על מקום ההיסטוריה (ושוב גוטמן
) - כדאי לקרוא גם את כל השרשור הזה.
http://msn.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=14214641​
הודעת עבר 4 - רק להבהיר שהשיטה שאני לומד איננה מתימרת אפילו להיות קוריו.
http://msn.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=14026958​
אח"כ, אם אתה מוכן להשקיע ולקרוא באנגלית. כדישתסתכל גם באתרים שבקישורים ותלמד מהמומחים האמיתיים, אותם אנשים שמקדישים הרבה מחייהם ללימוד ההיסטוריה של שיטות הקוריו. אגב, לפי אותם אתרים, מורה לשיטת קוריו יחשב לכזה רק אם יש לו רשיון הוראה מראש השיטה הנוכחי
לפני שתדבר על מורים קיקיוניים, האם אתה בטוח שלמורה שלך יש רשיון שכזה ? בלי רשיון שכזה, בתוקף, הוא אולי מלמד את הטכניקות של שיטת קוריו, אך הוא לא מלמד את השיטה עצמה.זה נשמע מגוחך אך מסתבר שכך זה פועל בקרב רוב שיטות הקוריו עליהן יש מידע. תהנה מהקריאה
ותרחיב את ידיעותיך
אמיר

Tonjin

New member
נצל"ש אכזרי......

ראיתי את האתר הזה בעבר ורציתי כבר אז להעלות את הנושא לדיון... מתוך האתר של Daito Ryu יפן, שיטה ידועה ומכובדת לכל הדיעות, ההדגשות שלי:
INTENSIVE COURSES The Association is not present all over the world. In the countries where is still active a dojo it is possible to sign in, while this isn't a possibility in other Countries/Provinces. The Association is considering to organize specifics Intensive Courses for those foreigners that are willing to learn (and have very serious intentions about studying) the original aikijujutsu techniques but don't have the opportunity to sign in a dojo present in their Country. A good Martial Curriculum is obviously a good starting point and can really increase the learning; however, the ability to master the teachings varies for every single individual and his peculiarities. Previous titles, diplomas, grades, ranks, etc. may be useful. Who may apply to these Courses? Students, teachers and senseis of every other Martial Art, with a minimum degree of 2° dan (actual and real diplomas that are recognized by various organizations will be requested) or at least 10 years of practice in the Martial Arts world. Individuals with little or non-existent experience may sign in the public courses where a dojo is still present. Base Schedule and Program of an Intensive Course The Course is structured on 8 hours of training for five subsequent days. Therefore a strong will to learn and a good physical preparation are required. During the morning the basic techniques are practiced with the attention to details, while the afternoon is dedicated to Kenjutsu study. During the evening are trained variations and applications of the techniques studied in the morning. The purpose of the Course is to make a student able, once back in his country, to teach and practice safely the techniques of the appropriate "module". See modules​
מה דעתכם? רעיון טוב? לא טוב? דרך נכונה להפיץ ולשמר משהו טוב או דרך לעשות כסף? האם למישהו היכרות עם הקורס המוזכר למעלה? או אם מישהו שנטל בו חלק... תגובות ענייניות בבקשה, אני האחרון שמחפש להשמיץ את ה-Daito Ryu... (עדיין כואב להזכר איך חלו מהטכניקות האלה מרגישות מהצד הלא-נכון שלהן...)

ishtamar

New member
אין הדרך של ההלך ואין היא אסורה שלו

שלום הרעיון הוא מעולה - לשרוד בקשר לכסף לא עושים פה כסף. עשרות אם לא מאות אנשים באו לנסות אני מאמין שהתרשמו לטובה על הפשטות ,התחכום ועל העובדה שזה פשוט עובד, באו אך לא נשארו כי זה כואב. אנחנו לא משחקים הנושא הוא רציני ביותר. את\ה\ם מוזמנים ביום שלישי בערב לרחוב חפץ חיים 9 בפתח תקוה אני סמוך ובטוח שעיניכם יוארו מהדרך החדשה הנקראת לפניכם איתמר

לא נראה לי כשיטה טובה להעביר ידע

שיטה לעשות כסף בהחלט (ומה רע? האם אין הדאיטו ריו מוגדר כאוצר לאומי של יפן? מה זה שונה מגביית כסף בכניסה למצדה?) שיטה לפרסם ולעורר תיאבון? ייתכן מאד. אולי המטרה שלהם היא אותו אחד מתוך כל 50 שיתפס לעניין וישאר להעמיק הלאה? אבל שיטה להעברת ידע ממשי? לא נראה לי. בשנה שעברה התחלתי בשתי אומנויות לחימה חדשות אחרי כ-8 שנים באייקידו. עשיתי למעלה ארבעים שיעורים בכל אחת מהן (שהם הרבה יותר מ-40 השעות שהם מוכרים שמה) ואני לא קרובה אפילו לרמה של הוראה (למרות שבאייקידו אני די סומכת על עצמי להעביר שיעור או שניים). אז נכון שאני חסרת כשרון באופן יוצא דופן, אבל אפילו: הרי כשאתה מתחיל ללמד אתה אמור להשאר בקשר עם המורה שלך, כדי לברר נקודות חדשות שעולות. עם מי תהיה בקשר אחרי קורס כזה?

ishtamar

New member
שלום רב לספקן שבך

שלום רב לספקן שבך מנסיונך אני למד שהכרת הרבה מורים קיקיונים לאמנות לחימה וחבל משום שיש כאן בארץ מורים טובים באמת המעוניים בתלמידים רציניים אני מזמין אותך לבוא לשמוע על השיטה מחד ועל לעשות כסף מאידך רח חפץ חיים 9 פתח תקוה (במכון של רוני קלוגר) ימי רביעי 20:30 ושישי ב 15:30 יש לפנות לניקו איתמר

אם זו היתה דוגמית למה שלמדת שם

אז נראה לי שאוותר. האם אתה באמת חושב שזה דבר נבון להעליב אנשים שאתה לא יודע עליהם כלום?

ishtamar

New member
אם הבנת שאני פוגע אני מתנצל מעימקי

אם הבנת שאני פוגע אני מתנצל מעימקי נשמתי אך אם הכוונה למורים הקיקיוניים אין בכוונתי להתנצל ואינני מתחרט כי הם מוציאים שם רע לכל מוסד הנקרא אומנות לחימה איתמר

ishtamar, שאלה:

למה אתה מתכוון כשאתה קורא למורים הנ"ל "קיקיוניים"? במה בדיוק הם "מוציאים שם רע לכל מוסד הנקרא אומנות לחימה"?

Kenshinkan

New member
פעם הבאה לתת התראה יותר ארוכה

הייתי בה, אבל להודיע ערב לפני זה קצת בעייתי... בעז

ishtamar

New member
סליחה נכון

אני מצטער על ההודעה המאוחרת אך הארוע הוא די ספונטני בכל מקרה הינכם לבוא ולהתרשם ימי רביעי ב 20:30 ושישי ב 15:30 לפנות לניקו איתמר

asaftkuma1

New member
לחימה משולבת-מכה לכבד

איתי פרנסיס מלחימה משולבת משאיל כבד מתאילנדי ....

ואיך זה קשור בדיוק לשרשור?

נכון שתמיד נחמד לראות קרבות תמונות מקרבות תרנגולים, אז לא חייבים לדחוף את זה בכל שרשור מזדמן.

zoti

New member
אם תסביר לי למה התאילנדי לובש

מכנסיים בצבע של דגל מרוקו אני אתן לך נשיקה.

crane

New member
הקרב נוטל תפנית לרעה עבור איתי

לא סתם מכנים את התאילנדי הזה "טיגריס"

למעלה