אימון נכון

לידור93

New member
אימון נכון

יש לי כמה שאלות אשמח אם מישהו יוכל לענות ולהדריך אותי כראוי תודה :)

1.המשקל שלי הוא 103 הגובה שלי 1.92 כמה אני אמור להוריד.. כאילו כמה אני אמור לשקול עם גובה כמו שלי?

2.אני רוצה להוריד במשקל בשביל זה אני הרבה רץ עושה אופניים אירובי, השאלה שלי היא כזאת אני רצה לפתח את הגוף האם כדאי לי להתחיל גם ביחד אימון משקולות לפתח את הגוף או להתמקד
קודם כל רק באירובי להוריד שומן?

2.הלכתי לרופא ומצאו אצלי פלטפוס בדרגה 1 כאילו ממש לא חמורה הוא אומר שאני יכול לעשות ריצה אבל עד שאני ירגיש כאבים הוא אמר לי שהוא משער שאני יכול עד 5 ק"מ ואז אני יתחיל להרגיש את האזור הקרסול והשוק.?
האם כדאי לי לרוץ כפי יכולתי כי אני יכול יותר מבחינת לב מבחינת סיבולת זה פשוט הכאבים מופיעים אחרי כמות של זמן??

תשובות

התשובה לשאלה 1 תלויה בכמה אחוזי שומן אתה רוצה להיות.
מתחת ל-14-15 אחוזי שומן כבר רואים ריבועים. 10 אחוזי שומן זה בכלל מדהים. אבל אתה יכול להיות 10 אחוזי שומן במשקל 80 קילוגרם. ואתה יכול להיות 10 אחוזי שומן במשקל 90 קילוגרם.
ההבדלים יהיו בכמות מסת השריר. עם 90 קילוגרם תהיה יותר מנופח משרירים מאשר ב-80 קילוגרם.
השאלה כמובן מה המטרה שלך.
חבל שאין קטלוג שמראה איך נראים אנשים שונים בגבהיים שונים כפונקציה של אחוזי השומן.

התשובה לשאלה 2. אם אתה רוצה לרדת יותר בשומן ופחות בשריר אתה צריך א. גרעון קלורי. ב. לעשות אימוני כוח. ג. לאכול חלבון. לדוגמא, שאתה יורד 10 קילוגרם במשקל, כאשר אתה לא עושה אימוני כוח ולא אוכל מספיק חלבון, אתה יכול לרדת משהו כמו 40 אחוז שריר ו-60 אחוז שומן. כלומר הורדת 4 קילו במסת שריר ו-6 קילו בשומן (המספרים הם רק דוגמא). אבל אם אתה כן עושה אימון כוח ואוכל חלבון אז תוכל לרדת 8 קילו שומן ו-2 קילו שריר (המספרים שוב הם רק דוגמא). לכן, התשובה לשאלה שלך היא כדי לרדת במשקל, אבל לא לרדת במסת השריר, אתה צריך לעשות גם אימוני כוח. הסיבה היחידה שרצים למרחקים לא עושים אימוני כוח זה כי אין להם זמן לשלב את זה בתוכנית האימונים שלהם. כך או כך, רוב הרצים ממש רזים ולא מנופחים משרירים. הגוף מסגל את עצמו לריצה ומפרק את השריר.

התשובה ל-3. אנשים רצים גם שיש להם פלטפוס. יש אנשים בלי רגליים שרצים באוליפיאדה.
מקובל שבשביל פלטפוס, או ששמים מדרסים או שמשתמשים בנעל מתקנת. אבל בשנים האחרונות היעילות של עניין המדרסים ושל הנעליים המתקנות בספק. בכלל יש כאלו שמטיפים לרוץ יחף.
האינטואיציה שלי אומרת להישמר בפני מדרסים. ואם אתה קונה נעל מתקנת, תוודא שעוד בחנות, אתה מרגיש בה הכי נוח שרק אפשר.
אם אתה לא מרגיש נוח בנעל, פשוט אל תקנה אותה ותקנה נעל ניטרלית (ושתרגיש נוח גם בה).
מהרגע שיש לך נעל נוחה (ואם הנעל שאתה לובש נוחה לך) פשוט תרוץ על פי תוכנית מסודרת.
האל היגדון בתרגום של תומר גמינדר הוא מקום טוב להתחיל בו.
http://halhigdonmarathontraining.blogspot.co.il/p/blog-page_20.html#!/p/blog-page_20.html

לידור93

New member
אימון נכון

בהקשר לתשובה 1:
אני רוצה להגיע כאילו למצב שאין לי שומן בכלל אם זה הגיוני בכלל כאילו למשל דוגמא שאני אשקול כמה שפחות לא להיות אנורקס להיות חטוב במובן בלי שומן שהמשקל שלי יבוא מהשרירים ולא מהשומן..

בהקשר לתשובה 2
ואיזה אוכל אני יכול לאכול אחרי אימון כדי לקבל חלבון מספיק?? אני גם צריך כמות מסויימת כל אחד זה שונה לפי גודל הגוף לא??
ואחרי כמה זמן כדי לאכול אחריי אימון?
ואחר אימון אירובי צריך לאוכל משהו לתת אנרגיה משהו צריך?

בהקשר לתשובה 3:
אבל זה בריא אני לא יכול לגרום לי נזק בריצה יותר לרגליים עם הפלטפוס
ועוד שאלה האם זה בריא לרוץ כל יום במשקל שלי בכלל בכללי בכל משקל כי הרבה אומרים לי ואני רואה מאמרים שממש לא בריא נזק לברכיים רגליים וכו..?

ככה

בקשר ל-1 ו-2..
בלי שומן בכלל אתה תמות.
אבל אתה יכול להגיע למצב שבו אחוזי השומן בגוף שלך נמוכים
תראה כאן, מדריך לחיטוב של אתר קילוגרם איך לחטב את הגוף
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

לגבי ריצה, אז אין כמעט רץ שלא נפצע בשלב כזה או אחר.
אם אתה חושש מלרוץ אז אל תרוץ. אופניים זה מספיק טוב.
מכשיר אלפטיקל פחות גורם לפציעות.
אם אתה מצליח דרכו לעלות דופק אז הוא תחליף אירובי מצויין לריצה ומפחית את סכנת הפציעה.

למעלה