אימון מיוחד ובריאות

שוקוקאן

New member
אימון מיוחד ובריאות

הי, הבנתי שבקראטה יש מדי פעם "אימון מיוחד", שהוא אימון שנמשך מספר ימים (לא ברציפות), והוא קשה הן פיזית והן מנטאלית. מה יכול לעשות תלמיד קראטה שיש לו מספר בעיות בריאותיות, שאמנם לא מונעות ממנה להתאמן אימון רגיל, אבל לא מאפשרות לו להשתתף באימון המיוחד (לפחות לא באינטנסיביות הדרושה)? הבנתי שההשתתפות בשני אימונים כאלה היא תנאי לקבלת שודאן. ויותר חשוב - האימון המיוחד חשוב מאד לפיתוח היכולות של התלמיד. אז מה עושים?

ראשית, לשאול את המורה; שנית,

להיבדק אצל רופא; ושלישית, לא להעמיס על הגוף יותר ממה שאתה יכול. לדוגמא, אפשר לבוא לאימון, ולהתאמן שעה כן ושעה לא (או משהו דומה). יש תיאוריה שאומרת ש"מה שלא הורג, מחשל" - אבל אני מעיד מנסיון אישי, שאצל מי שכוח הרצון שלו חזק יותר מהגוף - "מה שלא הורג, מחסל". וזו לא בדיחה - בסיירת גבעתי, במסע כומתה, היה חייל שלא הפסיק ללכת עד שהתעלף; כשהגיע אליו חובש, הוא כבר היה בלי נשימה; כשהגיע רופא, הוא כבר היה בלי דופק. זה קרה לפני כ-11 שנים, במסע כומתה של 120 ק"מ, בקילומטר ה-118. הצליחו להציל אותו, דרך אגב; אבל הוא חי היום עם כליה אחת שלא מתפקדת בכלל, והשניה מתפקדת רק ב-30%. הכל באימון, לא בקרב ולא במבצע חשוב כלשהו... שווה להפסיד בריאות בשביל אימון? (ודרך אגב, זה לא הייתי אני - אני דפקתי לעצמי את הקרסוליים, הברכיים והגב, לא את הכליות.)

לשוקוקאן - אימונים מיוחדים.

אני מניח שהשאלה שלך נבעה מתוך ההודעה שלי על דרגות של בית ספרנו, שם הוזכר אימון מיוחד ואינטנסיבי בהקשר של "קורס קידום בכירים" ו 100 ראנדורי. אז ראשית, אמנם זה אימון קשה מאוד, אבל עוד לא קרה שמישהו "גמר" בבי"ח עם קוצר נשימה. שנית, לא מכניסים לאימונים הללו תלמידים בני יומם. זהו אימון שנועד רק לדרגות הבכירות בדוג´ו. מה שאומר שמי שמגיע לאימון הזה, יש מאחריו תקופת זמן ארוכה יחסית, וזה לא בא לו בהפתעה (הן מהבחינה הבריאותית והן מהבחינה המקצועית). ודבר אחרון, ראיתי אצלנו בדוג´ו, לא מעט אנשים שהתחילו להתאמן עם בעיות בריאות מסוגים שונים (החל בבעיות גב וברכיים ועד אסטמה), ובמשך הזמן, האנשים הללו למדו לשפר את בריאותם עד לרמה שלדעתי לא היו מצליחים להגיע אליה ללא האימונים. ואני מתכוון לחולי אסטמה שמשאף הפך בשבילם לזיכרון עמום... חוץ מזה, כמו שדוד הזכיר - אף אחד לא ניגש לשום אימון, ללא אישור של המדריך. והמדריכים יודעים על הבעיות הבריאותיות של התלמידים, ומכירים אותם ואת יכולתם מהשיעורים והאימונים.

שוקוקאן

New member
לסלבו

האמת - ההודעה שלי לא היתה בתגובה להודעה שלך, היא היתה עקב ההודעה של המאמן שלי על אימון מיוחד שנערך עוד חודש. אני לא יכול להצטרף אליו, כי רק כאלה שמתאמנים יותר מחצי שנה יכולים. בכל מקרה, התגובות שלך ושל דוד זרזו אותי ללכת לרופא (אורתופד, כנראה) - תודה. דרך אגב, יש גם בעיות בריאותיות שמתגלות _ר_ק_ באימונים אינטנסיביים (בניגוד לבעיות שנעלמות עם האימונים, כפי שציינת). ושוב - תודה לדוד ולך

למעלה