אימון ל - ADHD

cohenmiri9

New member
אימון ל - ADHD

שלום לכולם, סיימתי לימודיי אימון במכון אדלר, ועכשיו אני לומדת אימון ל-ADHD. אני מעוניינת לשמוע מי שמאמן כבר לפי המודל הזה. האם זה עובד? משיג תוצאות. או כל טיפ בנושא. המשך ערב נפלא מירי

אין דבר כזה אימון לבעלי הפרעות קשב

יש מאמן טוב או מאמן רע, מאמן שיודע ללמד מישהו לייצר תוצאות, או שלא. בדיוק כפי שיש מורה טוב, או מורה משעמם. כאשר עומד ממול מורה משעמם, מופיעות בעיות קשב וריכוז. זה לא הבעיה של התלמיד אלא של המורה. ממליץ לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא באתר שלי, תחת לשונית מאמרים. הפרעת קשב וריכוז הפכה לפרדיגמה, סוג של "אמת", סוג של אמונה מגבילה שלצערי הרבה מאוד אנשים בחרו לאמץ אותה.

bridges

New member
לא מדוייק

אני מסכים אתך שיש הפרזה באבחנה של אנשים כבעלי הפרעות קשב וריכוז מכל מיני סיבות ואינטרסים. זה כמובן גם מועיל לילדים/בוגרים המאובחנים משום שאז יש תירוץ לא לקחת אחריות על החיים. עפ"י דף התסמינים של הפרעות קשב וריכוז יש סיכוי טוב שגם לי יש ADHD/ADD ועדיין עשיתי תואר ראשון בהנדסה ותואר שני בהתנהגות ארגונית ללא שום הנחות וללא תרופות ואני מוביל בתחום עסוקי בהנדסה (ובקרוב גם באימון
). אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אילו היו מאבחנים אותי כבעל הפרעת קשב וריכוז לפני עשרים וחמש שנה. אני די בטוח שעם תג כזה הייתי מגיע לפחות הישגים ותוצאות בחיים. עדיין זה שיש אבחנה מופרזת זה לא אומר שאין דבר כזה ADHD/ADD. לי יצא לפגוש מספר אנשים שבאמת סובלים מבעיות קשב. רונן

כל מה שתאמין בו תהיה צודק מראש

מכבד ומעריך אותך, ובכלל לא חשוב לי להיות צודק, או אם אתה מסכים איתי או לא. כענין שבעובדה, פגשתי בשנות העשייה שלי אין ספור נערים ונערות "מאובחנים" שהבאתי אותם להשגים בלתי רגילים. לא ראיתי שום הפרעות, ראיתי רק מדהימים. אותם תסמינים קיימים אצל כל אדם והבעיה היחידה שיש לאדם היא האמונה שיש לו בעיה. כאשר אני פוגש תלמיד, אני לא שואל אותו מה הבעיה שלו, אלא רק האם מוכן ללמוד. מהרגע שיש מוטיבציה כזו, כל הבעיות, לרבות ההפרעות למיניהן, חסרות משמעות. אני קובע באופן חד משמעי, שהפרעות קשב וריכוז זו המצאה חסרת שחר ובסיס, שאין לה שום קריטריון, שום הגדרה ואין שום דרך למדוד אותה. מעבר לזה, היא חסרת כל משמעות בנוגע ליכולת של אדם ליצור תוצאות בחייו. אני רואה באבחונים האלה פשע, בדיוק בגלל התג שציינת. אדם מקבל אישור לזה שיש לו "בעיה" ומן הסתם גם מאמין לזה. קשקוש מארץ הקשקושים.

אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות...

הבן שלי מאובחן כ ADHD והוא ל א מוכן ללמוד. הפרעת קשב זו המצאה ??? אז מניסיוני כבעלת הפרעה זו הרשה לי לחלוק עליך. ואותי לא איבחנו כשהייתי ילדה אז לא היה לי את ה"אישור"...

מה השאלה?

אם מסוגלת לשאול שאלה, אשמח להתיחס. מזמין אותך לקרוא מאמר בנושא באתר שלי, בלשונית מאמרים. מעבר לזה מוזמנת לצחוק או לבכות או כל מה שבא לך. הבן שלך פשוט ילד חכם מידי במסגרת משעממת מידי. מעבר לזה אין לו שום בעיה, אלא אם תתעקשי לגרום לו להאמין שיש לו כזו. ממליץ מאוד לקרוא את המאמר

ממליץ תמיד לצחוק

כי זה בריא ומייצר אנרגיות חיוביות. אני שמח שיש לך ניסיון עם הפרעות. לי יש ניסיון עם לייצר תוצאות יוצאות דופן עם אנשים שמוכנים ללמוד. שיהיה לך שבוע מצויין

M a b e l

New member
../images/Emo5.gif

איזה שילוב מדהים של יומרה ובורות יכול להביא אדם לבטל בהינף קלישאה עשרות שנים של צבירת ידע ומחקרים בתחומי הנויירולוגיה, הפסיכיאטריה, החינוך והפסיכולוגיה. כמה עלוב יכול להיות אדם שמניח שההשגים שהוא רואה אצל אחרים סותרים את קיומה של הפרעה אצלם (אנשים עם הפרעה "אמיתית" לא יכולים להצליח?), או שמרגיש צורך לבטל את האבחנה שלהם כי לראות אותם כמדהימים (אנשים עם הפרעה אמיתית לא יכולים להיות מדהימים?) המשפט האחרון בהודעה שלך הוא מה שמאפיין כל דבר שאתה כותב.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון ADHD

הי מירי, אני לא יודעת לאיזה מודל את מתייחסת - האם למכון אדלר יש מודל לאימון ADHD? באופן כללי אני לא מאמינה במודלים, אלא בשילוב כלים ושיטות. באימון ADHD יש הרבה דברים ייחודיים לו - מתוך הכרת הקשיים הספציפיים של בעלי ה-ADHD מסייעים להם להתארגן באופן הולם לחיים שלהם - דבר שיוצר הקלה גדולה ומשנה את מעגל הכשלונות למעגל של הצלחות.

cohenmiri9

New member
אימון ADHD -לענבל

ענבל שלום, את האימון לADHD אני לומדת בת"א . אין את זה באדלר. אני דיי בהתחלה. אני מבינה שהאימון הבסיסי הוא השלד, הבסיס לכל אימון מכל סוג שהוא. בין אם זה זוגי, למתבגרים, עיסקי וכו'. אני מרגישה שהבסיס שלי הוא חזק וטוב. אני חושבת שכל התמקצעות בנישה מסויימת זה תוספת לבסיס. תוספת של כלים. הרחבת והגדלה של ארגז הכלים. להבדיל מאחרים שבתבטאו בפורום, שחושבים שזה הכל קשקוש, ולא מכירים בתופעה זו. אני כן חושבת שיש אנשים עם הפרעת קשב וריכוז. זה נכון שיש היום בלבול וכל אחד שיש לו קושי בהתארגנות וכד' חושב שיש לו הפרעת קשב. לכן חשוב להבין מהמתאמן האם הוא אובחן. ולפי זה להתאים לו את האימון והכלים שיכולים לעזור לו. אימון לאנשים עם להפרעת קשב זה כמובן אימון בסיסי עם איזשהו זום לקשיים שיש למתאמן. שמעתי שיש מודל של ארבע שלבים, ואחר של 18 שלבים. אני עוד לא יודעת מספיק. רציתי לשמוע אם משהו אימן לפי איזשהו מודל? איך הוא מתרשם ממנו? איך זה שיפר את האימון שלו והאם זה עזר למתאמן? להתראות מירי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למירי

אולי חברי הפורום יידעו להתייחס למודלים ששמעת עליהם. אני לא נוטה לעבוד לפי מודלים, לכן גם כשאני נתקלת במודל, אני לוקחת ממנו מה שמתאים לי, ושוכחת את השאר
(כבר ציינתי שגם לי יש הפרעת קשב?) מניסיוני, האבחון לא מאוד חשוב עבור האימון. אם לאדם יש קשיים שנראים כמו הפרעת קשב, שימוש בכלים ובטכניקות להתמודדות יכול לעזור לו. היוצא דופן הוא דיכאון, שגם יכול להראות סימנים של הפרעת קשב, אבל, תלוי בחומרה, יהיה קשה עד בלתי אפשרי לשיפור באמצעות אימון.

ADHD

גם לי יש בעיה גדולה עם עצם הגדרת הפרעת קשב וריכוז, אך מכאן ועד לביטול גורף של ההפרעה המרחק גדול. בשנות עבודתי עם נוער, ראיתי במו עיניי ילדים מאובחנים ADHD שעברו למסגרת חינוכית יותר פתוחה ופחות "מחייבת" והפכו מילד נבול בעל דימוי עצמי נמוך לילד פורח, בעל שמחת חיים ומלא בהצלחות משמעותיות. אך עדיין מבחינה מציאותית העולם אינו יכול להתיישר עבור כל אדם ולא כל אדם יכול (מבחינה כלכלית, מנטלית, מציאות פיסית) לשנות את מציאות חייו. אכן, מוטיב מרכזי של הבעיה טמון בשעמום. לאדם בעל הפרעה זו, היכולת להתרכז בדברים שאינם גורמים לו פרץ אנדרנלין היא כמעט בלתי אפשרית. השלכת האשמה במורה המשעמם יתכן והיא נכונה אך אין בה כדי לפתור דבר ובוודאי שבעיה זו אינה עומדת להיפטר בשנים הקרובות. כך שגם ילד גאון כאיינשטיין עדין נמצא במציאות שהיא סבל לו ולסביבתו. הפתרונות שמוצעים כיום ריתלין ודומיו הם נוראים בעיניי. במקרים מסויימים יש צורך בהמון המון עבודה מאומצת סביב השעון של כל הנוגעים בדבר על מנת לשרוד את מערכת החינוך. בנוגע לאימון ADHD איני בקי בו אך סבור אני שצלחתו תלויה מאד במאמן וביכולת האילתור והיצירתיות שלו.

ADHD והצלחה

התיאור שלך של ילד שאובחן וכאשר עבר מסגרת חל שינוי חיובי, אינה שוללת את העובדה שלילד יש ADHD. זו רק הוכחה שחשוב מאד לאבחן את הילדים ולדעת לעבוד איתם בצורה הנכונה והמתאימה. חשוב ביותר לאפשר לילד (לכל ילד ולא רק לילדים עם לקויות למידה וקשיי קשב וריכוז) הצלחות שיתרמו לחיזוק הדימוי העצמי שלו והבטחון העצמי. כפי שכתבת, העולם אינו יכול להתישר עבור כל אדם ולכן חשוב ביותר שילד עם קשיים ילמד את הדרכים הטובות ביותר לתפקד ולהתקדם למרות קשייו. עם ריטלין יכול לעזור לילד להשיג זאת - למה לשלול? ריטלין לא צריך להיות דרך הטיפול היחידה, אך טיפולים אחרים, ואפילו אימון - עוזרים ותורמים הרבה יותר כאשר הילד מסוגל לקלוט ולשתף פעולה. האם ילד שמתקשה לראות בכיתה ולכן אינו קורא וכותב מהלוח, היית מתנגד שיחבוש משקפיים? האם ילד שיש לו סכרת ולכן חולה הרבה ומפסיד שעורים - היית מתנגד שיקבל אינסולין? .

ליעל

את רצינית בקשר להשוואה של אינסולין, משקפיים וריטלין? תחשבי שנית. אינסולין - מציל ממות. משקפיים - אמצעי חיצוני שלא מוחדר למערכות פנימיות של הגוף. קראי קצת על החומר מתילפנידאט HCL שהוא החומר הפעיל בריטלין. בכל מיקרה אני באופן אישי שולל ריטלין. זכותך לצדד בתרופה אלו הם חייך. איני שולל רק את הריטלין, אני שולל גם ציפאלקס, פרוזאק ודומיהם. יום אחד נוכחתי לדעת שאחוז גבוה מבני גילי לוקחים כדור כל שהוא על בסיס קבוע. ישנה בעיה כלשהיא? דיכאון, קושי להירדם, קושי להתעורר, קושי להתרכז? מדוע להתאמץ יש כדור שיטפל בסימפטום. אלו הם ערכים שאני מנסה לדחוק מחיי. אבל זה אני. אם את חושבת אחרת וזה מתאים לחייך, זה בסדר גמור. אני לא חושב שהתובנות של חיי נכונות לגבי כל אחד. [האמת, אני בטוח שתובנותיי מיועדות לי ולי בלבד.

ADHD לא מטופל - מסכן חיים

אתה יודע מהו אחוז האסירים עם לקויות למידה וקשיי קשב וריכוז? אתה יודע מהו אחוז המכורים לסמים עם קשיי קשב וריכוז? תקרא בספר "כתב אישום", דר' עמלה עינת ודר' תומר עינת, או תקרא תקציר. בוודאי שכל אחד מחליט מה הערכים שלו ומה העקרונות שלו. ומה שאני מחליטה שטוב לי אינו בהכרח טוב לך. אני לא תומכת בשימוש בכדורים ותרופות בקלות, אך לא אשלול אותם באופן עקרוני, כי תמיד יכול להיות שהם יצילו מישהו. וחוץ מזה - אם תראה שמישהו לא יודע מידע מסויים על משהו שיכול לעזור לו - לא תיידע אותו? פגשתי מספיק אנשים וילדים שריטלין עזר להם ועשה שינוי משמעותי בחייהם. אגב - משקפיים עלולות להיות מאד מסוכנות - הילד יכול ליפול ולהפצע משברים, הילד חשוף להצקות של חברים ועוד. אך אף הורה לא יוותר.

גם חצאית יכולה להיות מסוכנת

אם השובל שלה נתפס בלהב של וונטילטור תעשייתי. לא דיברתי על אנשים בוגרים. לכן דוגמאות של אסירים ומכורים לסמים אינן רלוונטיות. על כל ספר או מחקר יש אחד שכנגד. משקפיים הפכו מזמן לאביזר אופנתי בדיוק כשם שגשר בשיניים אינו נושא ללעג. נהפוך הוא. ההתנגדות שלי לריטלין היא לקלות שבו הוא ניתן לילדים. לתת לילד תרופה על בסיס יומי מנת לסייע למורה לזכות בשקט תעשייתי בכיתה, נראה לי רעיון מופרך ושלילי מיסודו. מי החליט שכל בני האדם הם בעלי יכולות דומות וחייבים ללמוד בצורה דומה? זו פשוט אוזלת ידה של המערכת. למערכת החינוך אין שום בסיס חינוכי היא הפכה למכונת הענקת ידע מושאל. באופן פרדוקסלי אחד הערכים "שמנחים" אותה הוא קבלת השונה. אך כשמגיע שונה לכיתתנו ניתן לו ריתלין על מנת שיהפוך לאחד מאיתנו. מבחינתי ילד יכול לסיים 12 שנות לימוד במסגרת קלה יותר וללא תעודת בגרות אני לא רואה בזה שום נזק. אבל שוב זו דעה אישית שלי. ישנן מספיק מסגרות שהוא יוכל להשלים את לימודיו לאחר מכן. החשוב מכל הוא שלא ירגיש דחוי על ידי המערכת. ברגע שהמערכת מחייבת אותו לקחת כדור שישנה את התנהגותו זהו מסר לילד, אתה לא טוב כמו שאתה. מערכת החינוך בשנים האחרונות הפכה לגוף כל כך חולה שרבים וטובים ממני בספק אם יש אפשרות לשקמו. הגישה הרווחת היא שגוף זה פשוט יקרוס וימשיך לשרת אך ורק את המעמד התחתון (דבר שהוא נורא בעיניי) ותחל עליה של מערכת חינוך פרטית, דבר שכבר קורה ובמהירות רבה. יש המון פתרונות למצב אך הם נמנעים בשל מאבקי כוח ואגו טפשיים. אם הדבר מאד חשוב לך את יכולה לפנות אלי במסר ואפנה אותך למספר פרוייקטים שמנסים לעבוד בצורה אחרת. מעבר לכך אני חושב שהדברות מעין זו חשובה לאין ערוך אך אינה שייכת לפורום זה.

אנשים בוגרים התחילו את חיי הפשע

כילדים שנפלטו ממערכת החינוך. מסכימה איתך שיש רעות חולות במערכת החינוך ושיש מקרים שהמערכת דורשת שלא בצדק את הטיפול בריטלין. כמו שכתבת - הנושא לא מתאים לויכוח פה ולכן אסיים.

קוראת פסיבית בפורום וחייבת להתייחס

אני אמא לילד ADHD , ילד מחונן בן 9 שקפץ כיתה והוא סוג של גאון, ומאוד מאוד משעמם לו בבית הספר כמובן. 70% מהזמן הוא מבלה בספרייה או בחדר המחשבים ואין למערכת החינוך (בעיקר ביסודי ) מענה לילד כזה. אין לו שום קשיי למידה ושום בעיות להתמודד עם חומר למרות הADHD המובהק והנרחב שלו. גם אחרי שקפץ כיתה הוא שם את כל הכיתה בכיס הקטן. כל המורים כבר מזמן עברו "לצד שלו" ומאפשרים לו לצאת מהשיעורים מתי שרק מרגיש צורך. ועדיין הוא נוטל ריטלין יום ביומו, ולא בשביל לשרוד את המערכת החינוך אלא בשביל לשרוד את עצמו. בשביל להיות מסוגל להשתלב חברתית , בשביל למתן תגובות אימפולסיביות, חוסר רסן , אלימות ותוקפנות , בשביל לעזור לו להיות מסוגל לקרוא מצבים חברתיים , בשביל לא להרגיש שהגוף שלו מאבד שליטה כל פעם שאיזה ילד בטעות פוגע בו עם הכתף , בשביל להיות מסוגל להבחין בין טוב לרע , בשביל להפגין רגישון לזולת ועוד ועוד. משום מה נהוג לחשוב שריטלין זה רק כדי שילד ישב בשקט מול מורה משעממת ושחוקה. בית ספר זה רק 5 שעות ביום . ומה עם 10 שעות ערות הנותרות? בבית , עם אחים, עם חברים, עם הורים, עם עצמו? אלה שעות הרבה יותר משמעותיות לעתיד ולדימוי העצמי. מערכת החינוך - זה משהו שאפשר לנתב , לכופף לפי הצרכים של הילד אם פועלים בחוכמה ומגייסים את הצוות המחנך לטובת הילד כבר מהיום הראשון של כיתה א'. הלוואי וכל השאר בחיים היה כל כך פשוט. ומי שטוען אחרת פשוט לא מבין דבר וחצי דבר ב-ADHD. גם אני לא מתה על רעיון שהילד שלי נוטל ריטלין. ואני מקווה שיבוא היום והוא לא יזדקק לו יותר . שהוא יפתח מספיק מיומנויות חיים (בעבודה קשה מאוד ושלו ושלנו כהורים ) כיד להיות מסוגל לתפקד בחברה באופן נורמטיבי גם ללא ריטלין. אבל היום הוא אינו מסוגל לרכוש את המיומנויות הללו ללא טיפול תרופתי, כי המוח שלו פשוט אינו מסוגל לקלוט , כי הוא מפענח את המציאות אחרת. ולא אין לו שום PDD / אספרגר ושלל הגדרות ששייכות לספקטרום. ADHD טהור, נטול כל תוספות. ורב ילדי ADD/ADHD הם ככה, וגם מבוגרים שלא אובחנו ולא טופלו ולכן לא רכשו מיומנויות לחיים. עיקר הבעיה זה חיי חברה והשתלבות חברתית נורמטיבית ולא או לא רק קושי לימודי / משמעתי בבית הספר.

למעלה