אימון לניהול

אימון לניהול

לאחרונה בעקבות שיחת משוב על המנהל הממונה עלי ולקראת מעבר לתפקיד ניהולי חדש הוא המליץ לי לשפר את האסרטיביות שלי ואת כושר המנהיגות - למרות שאני עושה את עבודתי היטב ובזמן הוא מגלה נטייה שלי לעבוד יותר אחד על אחד עם חברי לעבודה על חשבון הפגנת ניהול על קבוצת האנשים שאני חלק מהם כמנהל בתחום המקצועי שלי. איזה ספרים מומלצים בתחום ? מה דעתך על הספר HOW TO WIN FRIENDS AND INFLUENCE PEOPLE של DALE CARNEGIE? איזה שיטת אימון לדעתך תתאים לי ? (חשוב לי למצוא אימון / שיטה של מאמן עם ניסיון בתחום ניהול תעשייתי / היי-טק) תודה, TEL AVIV

yaelmmmmm

New member
../images/Emo164.gif להיות מנהל / מנהיג? זאת השאלה...

הי תל אביב 41, קודם כל, שאפו לך ולמנהל שלך! חשוב שדברים כאלה ייאמרו בשיחות משוב ולא בשיחות שימוע. נטייה לעבוד יותר 1X1 מאשר בקבוצה היא חלק מ'כאבי גדילה' בהתפתחות הניהולית שלך. חשוב להתייחס אליה כאל מדרגה בהבנת אנשים, צרכיהם ויכולותיהם. ולאחר מכן, את התובנות משם תוכל ליישם אל הקבוצה. המעבר הזה בין פרט לקבוצה הוא בין המורכבים שיש בניהול, חשוב לעשות אותו נכון ומדויק. חלק ממנו הוא, למשל, תהליך ניהול הישיבות, תהליך הבנת קבוצה כ'יותר מסכום פרטים', ישנה תפיסה שהרחיקה לכת ואמרה שאם מישהו בקבוצה אומר 'אני לא אוהב את זה', סימן שהקבוצה כולה משמיעה קול של אי- שביעות רצון.
אגב, ייתכן שמקום העבודה יוכל לממן לך יועץ ארגוני / מאמן שיעבוד צמוד אליך ויהיה ל'מישהו לחשוב איתו' בניהול הצוות. לגבי ספרים: קרנגי נפלא (אני אישית קוראת אותו כל שנה מחדש ונהנית) אך הוא מתייחס הרבה יותר לתקשורת בין אנשים ופחות למיומנויות אחרות בניהול. 3 ספרים שאני ממליצה בחום לרכוש (הסדר לא בהכרח חשוב): 1. דניאל גולמן, 'המנהיגים החדשים' 2. יצחק אדיג'ס 'ניהול לקוי: סיבות וטיפול' 3. סטיבן קובי '7 ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד'.
כמובן, יש עוד עשרות ומאות ספרים מעניינים ומועילים- מוזמן לשלוח מייל ואתייחס ליותר פרטים. איזו שיטת אימון? זו שאלה קשה יותר להמליץ משום שאיני מכירה אותך. אבל חשוב לזכור שמאמן עושה את השיטה ולא ההיפך, כך שחשוב להסתמך על הקשר האישי שנוצר בינך לבין המאמן. אני עובדת עם אנשי טכנולוגיה לרוב, ואני מודעת לכך ששפת ההיי- טק היא חשובה בתקשורת הזו, אך ללא ספק אמון הדדי הוא זה ש'יזיז את העגלה' קדימה. מקווה שעזרתי...
אשמח להמשיך את הדיאלוג! יום נעים,
יעל אוספובט ייעוץ לקריירה וניהול
ושנה נפלאה בתפקיד החדש!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ניהול

איש יקר, אין שיטת אימון מסויימת שדווקא היא תתאים. לדעתי המאמן צריך להיות בעל נסיון כמנהל כדי להכיר את נושא הניהול בגוף ראשון, והאימון צריך להתמקד בך, ובתרגול המיומנויות שאתה רוצה להרחיב. למה הכוונה הפגנת ניהול? ניהול לא מפגינים, וגם אין צורך להפגין סמכות. סמכות נכונה באה ממקום של הערכה. אפשרות שאתה יכול לבדוק היא להעביר הרצאה או למצוא דרך להראות את הידע המקצועי שלך בתחום הרלוונטי, כדי לבסס את עצמך כמומחה בתחום. נסה להסביר יותר לעומק מה אתה מרגיש שחסר לך כמנהל, ונשמח לנסות לעזור יותר.

בתחושה שלי אתה מחפש יעוץ

ויתכן שזה מה שיהיה טוב עבורך. אדם שמנוסה בדיוק בדילמות האלה, ויחלוק איתך מנסיונו. אימון יכול להיות מעט שונה: בדיקה יחד איתך מה עוצר אותך מלפתח את היכולות הזו של הניהול? ומשם אתה תפתח בעצמך את סגנון הניהול היחודי והמוצלח שלך. זה יכול להיות מוצלח לא פחות. זה מזכיר לי שהגיעה אלי בעקבות המלצה אשה בתפקיד מאוד בכיר בתאגיד אשראי בארה"ב (דרך הסקייפ, כמובן). לפני הפגישה הראשונה היתי בפאניקה: מה אני לעזאזל יודעת על תאגידי אשראי? ועוד בארה"ב? אבל ידעתי שאני מאמנת ולא יועצת. ושמה שאני צריכה הוא ללוות אותה בתהליך שלה, ויש לי בזה נסיון של שנים רבות. וכך היה. הדברים שהיא היתה תקועה איתם היו בדיוק כמו אלה של כל אחד אחר. פחדים, היסוס, חוסר בטחון. ולצידם כמובן נחישות אדירה וחריצות מטורפת שרק היתה צריכה דחיפה קטנה. מה אני מנסה לומר לך? שלפעמים דווקא אימון נטו הוא רענן ופתוח יותר מאשר אימון משולב עם יעוץ, שהוא כנראה מה שאתה מחפש. וגם זה יכול להיות טוב, כמובן. בעיקר אם אתה לא מעוניין בבדיקה עמוקה של ההתנהלות שלך, אלא בתהליך מהיר יחסית. בהצלחה

hidroash

New member
אימון לניהול

תצטרך קצת לקרוא חומר על ניהול .להבין מה נדרש ממך ברמה הניהולית . האם אתה תבחן על יכולתך המקצועית בתחום הספציפי או יכולתך בניהול צוות תעמוד למבחן? ויכול להיות כי שניהם הם מבחנך בקידום.. בתחום הספציפי אתה מסודר ,עובדה שקודמת בגללו. .כישוריך בניהול הם שיהיו המפתח שלך להצלחה. לאחר שהבנת דרך ספרים מה נדרש ממך, העמד עצמך למבחן על יכולותיך המוכחות בצורה כנה. אם אתה מרגיש שאתה מהסס הגיע זמנו של אימון אישי. על פי אבחנותיך מהידע שצברת דרך ספרי העיון.אתה מתקדם באימון . אתה פותח התלבטויות מחפש חסמים יחד עם המאמן ובונה מעקפים לחסמים אלו. כישורי ניהול אינם תורה משמיים. אכן יש מנהלים טבעיים אבל זה לא מונע מאדם ללמוד לנהל. כישורי ניהול מוגדרים בהרבה מקומות וכולם ניתנים לרכישה. הבעיה שאתה והמאמן מתחבטים בה היא שונה. איך מטמיעים באדם כישורים שלעיתים הם בניגוד לאופיו. דרך עבודה אימונית אישית תוכל לבצע את קפיצת המדרגה . לאדם מחויב כמוך זה יהיה קל יחסית. בהצלחה

שלום למנהל

לדעתי יהיה לך קל יותר להפנים ולשפר את האסרטיביות וכושר המנהיגות שלך ע"י סידרת פגישות עם מאמן המתמחה בתחום זה. קריאה ולימוד מספרים פחות אפקטיבית לדעתי מאשר איש מקצוע אשר יכול לתת לך את הכלים והידע המתאימים לאופי שלך. בכל מקרה ספר מומלץ אשר קראתי ונותן כלים דיי טובים הוא : התנהגות אסרטיבית ( הוצאת פוקוס ). אם תרצה המלצה על מאמנת מקצועית אשר יכולה לעזור לך אתה יכול לפנות אליי במסר. בהצלחה

אימון למנהלים

אני מאמן ויועץ עסקי למנהלים. ואוכל לעזור לך. הסיסמא לי היא כי ידע אינו הפתרון. אתה יכול למצא אותי באינטרנט ולראות אם מתאים לך ואשמח להיפגש איתך. אני בעל נסיון של 25 שנה כמנהל בעצמי, והיום אני מאמן ומלווה מנהלים.

למעלה