אימון בפסיכולוג

אימון בפסיכולוג

שלום מצאתי עכשיו פורום זה נראה לי שפה מתאים להתייעץ על מה שעובר עלי לאחרונה אני בחור חרדי למדתי בישיבה והכל כחרדי רגיל לעולם היה לי MOODS כזה שהיה זמנים שהייתי בענינים כרגיל והיו חודשים שהייתי תקוע לא עשיתי כלום לפעמים זה היה באופן חזק ולפעמים זה לא היה כ"כ חזק וכל זה כמעט בלי סיבה ברורה לפני 2 שנים התחלתי לפקפק בהאמונה בדת ובמשך הזמן החלטתי שזה בולשיט ומאז בדרך כלל אני לא סובל כ"כ מההפרעות של מצב רוח זה אומר שמצב הרוח שלי יותר יציב אבל אני נשארתי תקוע בעולם החרדי מכמה סיבות שאין כאן מקומו להאריך בזה וזה מאוד הפריע לי להמשיך בחיים ככה כפול תוכי לא כברי וחברי הרגישו שמשהו עובר עלי ויעצו לי שאלך לטיפןל לפסיכולוג והקשבתי להם ואני הולך כבר בערך 4 חודשים ופחות או יותר אני נהנה ומרויח מזה אבל הבעיה היא שהלכתי לפסיכולוג חרדי ואני פתוח עמו במה שאני לא מאמין ובכל פעם שאני מדבר על נושא האמונה אני מרגיש שהיא מנסה להחזיר אותי להאמונה מכח הרגש ואני לא רוצה להתפתות מהרגש לחזור אם אחזור אני רוצה שיהיה מהלוגיק ומשום זה מפעם לפעם אני אובד האימון בהמטפל וזה מפריע לי מאוד לנסות עכשיו ללכת לחילוני לא נראה לי מציאותי משום שכבר הזרמתי אצל החרדי כמה אלפים ואם אעבור לאחר אהיה צריך להתחיל מחדש ופשוט אין לי הכסף לזה בקיצור לא יודע מה לעשות אשמח לשמוע ממכם

גרא.

New member
תוכי לא כברי,תהליך השינוי שאתה עובר,איך שלא

תסתכל על זה,הוא ארוך,קשה,אבל לא בהכרח מייגע.ומבחינות רבות דומה לתהליך יציאה מהארון של הומולסבים.ההתלבטות בנושא האמונה,היא קודם כל בינך לבין עצמך,כאשר להבנתי אינה אמורה להיות נושא טיפולי מרכזי ,כפי שקרה במהלך הטיפול שלך עם הפסיכולוג החרדי,שכנראה התרחק למדי מההשלכות הרגשיות,החרדות והפחדים המלווים צעד מעין זה,שיש לו גם משמעות משפחתית,וחברתית מרחיקת לכת.דומה,שבלבך גמלה כבר ההחלטה לחזור בשאלה,וההתלבטיות הן בתוצאות המעשיות של צעד כזה.כך,טיפול אצל פסיכולוג שאינו חרדי,לא אמור להתמקד,במה שכבר התייצב והתגבש אצלך, אלא בהשלכות הרגשיות הכרוכות בכך.לכן לא נראה לי החשש שלך שיהיה עליך להתחיל הכל מחדש.אכן יהיה עליך להתרגל למטפל אחר,לעבור תהליכים של הכרות,ויצירת כימייה טיפולית.אבל מה שברור הוא שהטיפול לא יתמקד בעצם השאלות האמוניות שלך.והכיוון שלו יהיה הרבה יותר תמיכתי,אמפטי,ובונה. מציע שתכנס כא בתפוז לפורום "חרדים בעל כרחם",בו משתתפים צעירים כמוך עם בעיות קיומיות כנראה מאד דומות.הקשבה,ודיון עימם,עשויים להבהיר לך כמה סוגיות שנשארו ללא מענה.

שראליס

New member
אני מכיר טוב הפורום הנ"ל

אני להיפך החלטתי על כל פנים לעת עתה לא לצאת בשאלה כי אני לא רוצה להתמודד עם זה יש לי משפחה יקרה מאוד ואני נמצא בחברה וטוב לי עם זה אלא מה סתם אבדתי האמונה ואני רוצה להמשיך בעולם החרדי ככה בלי האמונה והפסיכולוג לא עושה זה לענין מרכזי כ"כ אבל לי ככופר אני חושד במה מה שהיא אומר שכוונתו להחזיר אותי ולדעתי זו בעיה שלי ולא שלו אבל בינתים זה פוגע בהיחס שיש בינינו

גרא.

New member
שראליס,רצונך,כבודך.בכך מקרה,אין לך אמון יותר

בפסיכולוג המטפל בך,אין טעפ להמשיך בטיפול,שכן הוא לא ישנה את גישתו ואת שיטותיו הם תאמר לו מה אתה מרגיש לגבי הטיפול.ואם עתה עדיין מרגיש צורך בטיפול,אתה יכול להחליף פסיכולוג,לא בהכרח לחילוני,שכן כלל לא בטוח שפסיכולוג חרדי אחר,ינהג כפי שנהג הקולגה שלו.

גרא.

New member
שראליס,אי אפשר לרקוד על שתי חתונות...

או שהמטפל שלך איבד את התוקף שלו כמטפל,עקב אי האמון שיש בך אליו,או שהוא מביא לך תועלת, ואז מה משמעות אי האמון בו? עליך להחליט במה אתה בוחר,האם יש תועלת ותוחלת לטיפול אצלו,או שאתה ממשיך בטיפול בכוח האינרציה,כבר השקעת אלפי שקלים,חבל לך לוותר על ההשקעה.והטיפול? אנא הוא בא?

למעלה