אימון בזמן מחלה?

שוקוקאן

New member
אימון בזמן מחלה?

הי, בשבוע שעבר הייתי חולה, ואז התעוררה אצלי הבעיה - האם ללכת לאימון למרות שאני חולה? האם האימון מזיק כשחולים, או אולי מועיל? או שאולי זה תלוי באינטנסיביות האימון - יש סף שמעליו זה מזיק ומתחתיו זה מועיל? אני בטוח שרובכם התנסיתם בסטואציה, אז מה מסקנותיכם?

haha22

New member
תשובה

אימון שחולים בשפעת ( לא פירטת במה אתה חולה , אבל זה בטח שפעת) זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לתת לגוף שלך...כמה שאתה יותר תזיע..ככה תחלים יותר מהההההר... אל תשכח לשתות הרבה ולאכול נכון... אם אתה מרגיש סחרחורת איומה באמצע האימון אז ברור שתפסיק...אבל אם לא...זה רק עוזר להחלמה

WaveGal

New member
על מה זה מבוסס? ../images/Emo4.gif

האם חשבת על האחריות שלקחת כשהמלצת להתאמן כשחולים?

haha22

New member
הכל בגדר עצה...

לא מצא חן בענייך לך לרופא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WaveGal

New member
זו דווקא עיצה טובה-כדאי להוועץ...

... ברופא המכיר אותך ואת ההיסטוריה שלך וגם במורה המכיר אותם מזויתת אחרת. דעתם של שני אלו חשובה מכל העיצות שתקבל כאן (ושגם אני אשמח לקרוא וללמוד).

WhiteBear

New member
מנסיוני האישי:

ראשית - חולה ובספק, תתיעץ עם: 1) רופא. 2) המאמן שלך. לגבי הניסיון שלי - מאד תלוי:
תלוי בסוג האימון.
תלוי בשלב המחלה.
תלוי ברמה האישית שלך בשיטה. מה שטוענים בשיטה שלי זה: יש מעין גל של המחלה. עם אתה מתאמן באימון רגוע מסוג מסויים בתחילת הגל או בסוף הגל, המחלה תעבור מהר יותר.
אם תתרגל באיזור אמצע הגל - המחלה תחריף ויקח יותר זמן להחלים.
איך יודעים באיזה שלב המחלה נימצאת
- רק ניסיון אישי
לגבי השיטה שאני מתרגל: טוענים שעמידת סטטיות (סאן צ'וואן - עמידות עמוד), הם תירגול טוב בתחילת המחלה ובסופה. תירגול קאטה לא מומלץ. ותירגול זוגות (שלא לדבר על קרבות או רנדורי) - מאד לא מומלץ
הסיבה (לא שאני מבין אותה, אבל היא עובדת טוב בשבילי): בזמן מחלה הגוף צריך למקד "אנרגיה" בריפוי המחלה. ואימון לוקח אנרגיה ומפזר אותה, במקום שהיא תיתמקד איפה שצריך להחלים. זה מה שיש לי להציע: ותרגיש טוב

WhiteBear

New member
שואלים את המאסטר

ממשיכים להתאמן. הולכים למטפל. ומבינים שזה רק סימפטום של קשיים יותר עמוקים בהבנה והשלמה עם העולם כפי שהוא, ועם מקומנו בתוכו.

SideKick

New member
אימון בזמן מחלה...

קודם כל השאלה היא כמובן איזו מחלה. אם יש לך שפעת עם חום נזלת ושיעול אל תלך לאימון, כי אחד הדברים הכי לא פייריים שאפשר לעשות הוא להדביק את חבריך לאימונים! ובאולם סגור, כשמתנשפים, וגם עושים תרגילי הגנה מטווח קרוב - הסיכוי להדביק הוא גבוה. לגבי פעילות פיסית בזמן מחלה , זה עניין מאוד אישי. התרופה הכי טובה שלי היא ללכת לאימון, להזיע, ומיד לאחר מכן לחזור הביתה, לעשות אמבטיה חמה ולהיכנס למיטה עד למחרת, שאז ברור לי שאקום בריאה לחלוטין. אולם יש אנשים שמחלה מפילה אותם לקרשים והם אינם מסוגלים לזוז וגם כל הגוף כואב. אני לא בטוחה שאימון במצב כזה זה הדבר שהגוף מאוד משתוקק לו. וצריך גם לזכור שמחלה היא איתות של הגוף. לעיתים זה איתות שהגוף פשוט צריך מנוחה והגנה. לכן, אם מחליטים למרות המחלה להתאמן, כדאי לא לעשות יותר מאימון אחד ולא להשתתף בקרבות קשוחים במיוחד. הסיכוי למתוח שריר או לעשות נזק כלשהו הוא גדול הרבה יותר כשהגוף מרגיש חולשה. אני באופן אישי מתחתי ככה פעם את שריר התאומים שלושה שבועות לפני מבחן חשוב. לא נעים!

למעלה