אימון בושא זוגיות

doda101

New member
אימון בושא זוגיות

האם יש אימון אישי לזוגות שיש להם בעיות, במצב שלפני גירושים. אם כן, איך זה פועל - כמה פגישות ובאיזה מתכונת.

idan178

New member
אימון זוגי

שלום בהחלט ניתן לאמן את הזוג ,במידה והם מעוניינים לבצע אימון,אימון דורש אחריות ומחוייבות להתהליך(יש מקרים בהם רק אחד מבני הזוג מעוניין להתאמן ואז ניתן לעשות תהליך אישי אשר ישפיע על הזוגיות) אימון הינו תהליך מובנה וכמו כן גם אימון זוגי הינו תהליך מובנה וכמות המפגשים תלוייה בתהליך אך עדיין זה תהליך קצר ומקדם בהצלחה

bridges

New member
אימון זוגי מול טיפול זוגי

אני יודע שהיום אימון הוא טרנדי ויותר קל ללכת לאימון מאשר לטיפול זוגי, אולם יש לזכור שכמו בתחום האישי גם בזוגי יש דברים שניתן לקדם באימון אישי ויש דברים שלא. אני לא בטוח שעל בבעיות שיכולות להביא לגירושים ניתן לעבוד באימון זוגי. מה הסיבה שהביאה אותך לבחור באימון זוגי על פני טיפול? רונן

dnxtep

New member
אימון בזוג

אימון יכול לעסוק בכל נושא ותחום, כולל זוגיות. התשובה לשאלה האם האמון בזוג יהיה יעיל ומועיל תלויה בעיקר בשאלה האם שני בני הזוג רוצים להתאמן ומחויבים לאימון? האם אתם (שניכם) רוצים לצמוח בזוגיות? לא תמיד בזוגיות שני בני הזוג רוצים להתאמן אבל גם אם אחד מבני הזוג מתאמן יכולה להיווצר תוצאה שתתרום לזוגיות. המתכונת והאורך תלויים בעיקר בבני הזוג ובמה שהם מביאים לאימון ובמאמן, באימון אין בדרך כלל מתכונת סטנדרטית לשום דבר. שבוע רגוע ונעים,

doda101

New member
אימון זוגי - לא מדובר בי

מדובר בזטג חברים, שאני מנסה לעזור. לעבר הם ניסו טיפול זוגי, ולא התמידו (הבעל) והמצב לא השתפר. המלצתי על אימון, כי זה נראהיותר תמציתי וקצר, ולבעל אין סבלנות למשהו ארוך ומתמשך.

dnxtep

New member
נפלתי למלכודת ../images/Emo2.gif

קפצה לי תבנית חשיבה שלי וחשבתי שמדובר בך. מצטער.
אימון יכול להיות יותר קצר מ... (לא בטוח למה משווים) אבל כמו שציינתי דרושה הסכמה וגם מחויבות של שני בני הזוג לאימון בזוג ולכן אני הייתי מציע להם להפגש עם מאמן/ת לפגישת הכרות ובחינת התאמה. יש מאמנים רבים שלא לוקחים תשלום על מפגש הכרות או שלא מבקשים תשלום אם הוחלט שאימון לא מתאים. במפגש הזה המאמן בדרך כלל גם מסביר לזוג על התהליך והם (המאמן וכל אחד מבני הזוג) יכולים לבחור אם מתאים או לא ואיזה פורמט יתאים להם. בהצלחה,

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון זוגי

כמו שכל אימון שונה לפי גישת המאמן, הנושאים שעולים וכו', כך גם אימון זוגי. לכן קשה לומר כמה פגישות וכו'. כמו אימון אישי, בדרך כלל זה מתבצע בפגישות שבועיות. הדגש באימון כזה בעיני הוא על אופני התקשורת ובירור המטרות המשותפות. כדי שתהליך יהיה מוצלח (מוצלח יכול לומר גם מוביל לפרידה קלה, אם זה מה שצריך לקרות, יש מצבים שהתהליך מוביל לבירור ולהבנה שכבר אי אפשר לתקן), צריך מחויבות משני הצדדים - לכנות, ולמאמץ להביא להצלחת התהליך. לא ברור מדבריך אם לבעל יש מחויבות כזו - המילה "אין סבלנות" יכולה לרמז על חוסר רצון להיות "בתהליך" ורצון לגמור עם זה כבר, רצוי לבהירות וגם וודאות, שאינם בהכרח מצויים בכל רגע בתהליך כזה. אם אתם שמים לב שאין שם מספיק מוכנות לתהליך, אולי אפשר להפנות לתהליך גישור, שגם בו אפשר להתחיל לברר דברים ביחד.

denisbarat

New member
אימון בנושא זוגיות

שלום לך, אכן קיים אימון לזוגות, וכמו בתהליך אימון פרטני מדובר בתהליך קצר מועד, אך יחד עם זאת מספר הפגישות תלוי בהרבה מאוד פרמטרים. למרות שמדובר בתהליך קצר יחסית לטיפול פסיכולוגי, יש להבין שכאשר מדובר בתהליך אימון מקצועי, הרי שהתהליך מעמיק, חושף רבדים עמוקים שלעתים לא מגיעים אליהם גם בטיפול, וחושף דפוסי חשיבה והתנהגות מעכבים. על מנת שתהליך כזה יצליח, על שני בני הזוג להיות מחויבים לתהליך ולקחת עליו אחריות מלאה. אני מסכימה לחלוטין עם תגובתה של יעל חמו, שנראה שחברך לא באמת רוצה את התהליך ובוודאי אינו מוכן להשקיע, לכאורה, את המאמצים הדרושים מצדו. חשוב להבין שאימון הוא תהליך המשלב משימות שונות, ועל המתאמן להיות מחויב לבצע אותן. מדבריך עושה רושם שהוא רוצה לצאת ידי חובה. דבר נוסף, צריך לקחת בחשבון עד כמה מערכת היחסים מעורערת, מהן הבעיות במערכת, מהן המטרות של כל אחד מבני הזוג ושל שניהם יחד, האם הן תואמות, כמה זמן הקשיים קיימים ולמה נוצרו, כמה כל אחד מבני הזוג מוכן להתפשר, מה המחיר שכל אחד מוכן לשלם על מנת לשמור על המערכת, מדוע הם רוצים את המערכת וכיו"ב.כמו בכל תהליך, לפעמים תוצאה מוצלחת יכולה להיות גם עצם ההבנה שפרק מסוים בחיים הגיע לסיומו. בהצלחה, דניס

למעלה