אימון אישי

אימון אישי

רציתי לשאול לגבי אימון אישי(coaching): האם מישהו כאן התנסה בזה ויכול לספר אם זה עזר לו? יש לי התלבטות בין זה לטיפול פסיכולוגי- כי אני מצד אחד מאוד תקועה בחיים שלי וחייבת לעשות שינוי (וזקוקה למוטיבציה ולעזרה רבה לעשות אותו כי לבד ממש אין לי מוטיבציה) ומצד שני יש לי הרבה מועקות ודימוי עצמי נמוך שאני צריכה לפתור (אבל הייתי בטיפול פסיכולוגי וזה לא שיפר את המצב). מה דעתכם? הייתי גם מאוד שמחה לקבל המלצות (אפשר גם במסר) על מאמנים ממישהו שהתנסה. תודה...

|פרחשאלה לי אליך אלרונד- בקשר לנושא

האם הלימוד הוא פרטני או שהוא נעשה בקבוצה? האם ניתנת תשומת לב לפרט לחיזוק,לחשיבה עצמאית, לפתוח למידה וכיוון עצמי?האם האדם מכוון לחשוב או שמא מכוון לחשוב בקבוצה? האם קיימת הפריה הדדית? תוך כדי חשיבה עצמאית. התוכן שכתוב באתר הוא כללי האם תוכל קצת יותר להרחיב דווקא מנקודת מבטך איך אתה מרגיש שם בקבוצה? מה המידע המוזרם אליך נותן לך לחיים? אני סקרנית ...(קשתית לא??) תודה ולילה טוב שלהבת

אוקיי, זאת שאלה טובה וחשובה

קודם בואי נפריד בין קורס מאמנים ששם את לומדת להיות מאמנת, ולאימונים אישיים, שאת מקבלת תשומת לב מהמאמן שלך, ותשומת לב מלאה, יש רק את ואת בלבד ברגעים אלו. את חווית הקבוצה חווים את האנרגיה המדהימה שזורמת, האנשים חמים ואוהבים ומעניקים, ואני לא מדבר על קבוצות תמיכה שיש שם, זה לא מה שיש שם, אלא הנוכחות עצמה שם היא חווייתית, אני כרגע גם עובר אימון אישי, למעשה חלק מהמוטו של חברי הקבוצה שעוברים כל הזמן אימונים מאמנים אחד את השני, מחליפים מאמנים ומאומנים, לפעמים יש מאמן שדווקא עכשיו מתאים לצרכים של מאומן מסויים אז קובעים שהוא יאמן בהזדמנות אחרת המאומן הופך למאמן וכן הלאה כמובן שבשביל לאמן צריך להיות בוגר קורס מאמנים. זהו בנתיים לשעת לילה מאוחרת זו, מקשת המנומנם

|חיאלרונד-נפלא- ועוד שאלה בנושא....

האם כל אחד מפתח את גישתו הרוחנית באותו קורס מאמנים או שיש גישה מסויימת שעל הלומדים ללכת בה. האם ניתן חופש ביטוי רוחני וגשמי ללומדים בקורס כל אחד לפי גישתו? ולא הבנתי למה מחליפים מאמנים ? האם בגלל שמסיימים הבנה מסויימת אז יש צורך בהחלפה? האם תוכל לתת דוגמית קטנה למתרחש באותו קורס כדי שאוכל להבין במה מדובר ? ועוד שאלה... האם הקורס נותן כלים והלומד משתמש בהם לפי היכולות שלו? או יש איזשהו בסיס קבוע שעל הלומדים ללכת לפי אותו בסיס? שיהיה לך יום נפלא ותודה על הרשמים -אמשיך לשאול כי זה מענין אותי אישית
מקשתית שלהבת....

את בכיוון הנכון וזה נפלא

את שמה לב ודגש ולדברים החשובים באמת, זה בהחלט לא מובן מעליו עניין החופשי והכיוון האישי במסגרות שונות של לימודים והתפתחות, בסאן-ויזיין זה בדיוק זה, מהרגע שהגעת לסאן-ויזיין את מתחילה להיות חופשיה באמת, כי הדגש הוא אכן על היחודיות של כל אחד, וזה מתקשר לשאלה השניה למה מחליפים מאמנים מידי פעם, בדיוק מהסיבה שאנחנו יחודיים ומיוחדים, אז עכשיו מאמן אחד היה מצויין לי אבל מאמנת אחרת יודעת דברים שאני רוצה לקבל ממנה, אז בואו נחליף, וגם יש את עניין הגיוון, בסאן-ויזיין מחליפים את המאמנים כי אין לנו תאריך סיום באימון, אנחנו מתאמנים כל הזמן כל חיינו, אז להישאר עם מאמן אחד זה נחמד, אבל גם במטפלים אנחנו לא נתלים ונשארים איתם כל הזמן, אנחנו מחליפים מטפלים, כי די מספיק, בואי נתקדם הלאה, מאמן חדש יחדש יפתיע וירענן, אני חושב שגם עניתי לשאלה השלישי, ברור שאין משהו קבוע, למרות שכן לומדים כלים שאיתם נעזרים, אבל כל אחד לוקח את זה למקומו האישי. שבת שלום מהקשת שכבר מתלהב להיות בקבוצה המדהימה.

../images/Emo24.gif ממש נשמע פנטסטי

ועוד שאלונת... מה לגבי הדרך הרוחנית? האם כל אחד לומד להתפתח בדרכו הרוחנית שמתאימה לו כלומד? מפתח את הטמון בו בפנימיות?וזה כולל גם דרך רוחנית שאותה הוא יכול להנחיל גם כמאמן? נשמע מאד מתאים לי אישית .ואני בטוחה שהנושא יענין עוד. ועוד שאלה-האם יש זמנים לאותו קורס או שכל אחד ברגע שמרגיש שסיים את חלקו עוזב?. וכמה יש בקבוצה? משלהבת הקשתית

אנחנו באים לגשר בין הרוחני לריאלי

ז"א שאכן יש גישה רוחני בכל הדרך שלנו, הדרך שאנחנו עובדים, וכמובן שכל אחד יכול להביא את הגישה שלו ולשלב אותה באימונים שהוא עושה, קורס המאמנים חל חצי שנה - 16 מפגשים של 6 שעות כל אחד ו4 סדנאות שישבת ו20 שעות אימונים אישיים, סה"כ 200 שעות כל הקורס. אני לא בטוח כמה יש אבל הגרעין החזק הם 20 איש ולווינים של חברים באים והולכים, זה מאוד מתאים לקשתים

שבת-שלום אלרונד../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

היכן בארץ, מתבצעים ה" אימונים"? ז"א הקורס...?????
אודה לתשובתך אריאלה באהבה

היי אנשים אני מבקשת להפסיק את הפרסו

הפרסומת. להמשך התכתבות שי מיילים ותא מסרים. תודה

כמה תשובות

1. טיפול פסיכולוגי יאפשר לך להיות מודעת לעצמך אבל סביר להניח שלא ממש ישנה את חייך. 2. לא הייתי באימון אישי, אבל אני מכירה שניים שהיו והמסקנה שלי מזה, זה שזה עוזר אבל באופן מוגבל. אם לך אין את המוטיבציה לשנות- אני לא בטוחה שזה מה שיעזור לך (אבל לא פוסלת). "בגדול" מאמן אישי עוזר לך לנתח את נקודות החוזקה והחולשה שלך ומכאן בונה לך תוכנית התקדמות להשגת המטרות. את זו שצריכה לממש את התוכנית. 3. לדעתי, לפי איך שאת מתארת אני הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול אלטרנטיבי כלשהו (הילינג, הומאופתיה, EMF, או כל דבר אחר). הטיפולים האלו מחזקים את האדם מבפנים ומאפשרים לחייו להשתנות באופן טבעי מבלי להוציא על זה אנרגיה מרובה. כל מה שאת צריכה לעשות זה לרצות להשתנות. בהצלחה. יעל.

אחת ויחידה ....

אני כיום בגיל 28 וגם עובר טיפול פסיכולוגי . בזמן זה הובחנתי עם הפרעת קשב ממושך וחרדות וכשאני מברר פרטים לגבי האיבחון שאני אמור עוד לעבור וכאלה בפעם הראשונה בחיי שמעתי על העניין שנקרא coaching . אני ירשום לך משהו במסר האישי ואולי תביני . בגדול אני לא יודע בדיוק על הטיפול האישי הזה אבל כמו שזה נראה לי זה יוכל לך לעזור "לגלות את הרצונות שלך" ולהבין מה את רוצה בכלל מעצמך ולבנות תוכניות וכאלו וזה יפה אבל שימי לב שאת לא מפתחת תלות במאמן האישי שלך כי את באיזה שהוא שלב צריכה ללמוד לבד איך לזהות את הרצונות שלך המטרות שלך הרגשות שלך ואת המעשים שלך . דרך אגב בטיפול שאני עובר אני כן לומד לזהות את הרגשות שלי הרצונות שלי וכאלה אבל הייתי בכמה טיפולים ואני חייב לציין שמה שממש עוזר להגיע לתוצאות הרצויות היא ההרגשה שלך עם המטפל/ת . הייתי בכמה טיפולים ונפגשתי עם כמה וכמה מטפלים וחלקם היה ממש על הפנים ולא הצלחתי להשיג כמעט כלום והיום יש לי מטפלת (פסיכוטראפיה) שממש לא מתסכלת על הזמן (אם אני לא מעיררר לה שצריך לסיים היא לא מפסיקה ,מסתכלת פחות על הכסף ומסתכלת בגובה העיניים על כל בן אדם . כבר קרה כמה פעמים שהיינו נפגשים שעה וחצי (מקובל 45 דקות וכבר נפגשתי הפסיקו את השיחה בדיוק בזמן גם אם בדיוק צץ משהו חשוב) ואני חושב שמאוד חשוב ההרגשה שלך ומה את מחפשת במטפל/ת שלך . לפי דעתי את יכולה לנסות עוד טיפול בפסיכוטראפיה או ב coaching או משהו אלטרנטיבי אבל את צריכה לראות ולבדוק איפה את מרגישה נוח וטוב ומה עושה ומשפר לך את ההרגשות וגם לבדוק מה את ולמה את רוצה להגיע מכל סוג של טיפול ..... בסופו של דבר את תמצאי את הדרך בטיפול ורק את תדעי מה באמת מספק את הצרכים שלך וההרגשות שלך וזה לא משנה איזה סוג של טיפול . שיהיה המון המון בהצלחה !!!!

אני רוצה לספר שאני חבר בקבוצה

נפלאה של מאמנים לאיכות חיים, ואני עובר מסלול שגם אני בסופו יהיה מאמן, וכמובן אוסיף את הניסיון שלי עם שיטת עבודת האימון של הקבוצה, אם מישהו מעוניין להצטרף לקבוצה כדי להיות מאמן בעצמו, או מישהו שמרגיש שיש לו צורך באימון אישי, אשמח לעזור, אז פנו אלי ונמשיך הלאה. כמו שסיפרה קודמתי לשירשור מדובר בתהליך מדהים שנותן המון, שיטת האימון מגיעה מעולם הספורט ששם מאמן זה דבר מקובל והגיוני, אז למה בתחום הנפש זה לא יהיה? באהבה.

לאלרונד- אשמח עם תכתוב יותר פרטים

על תוכן המפגשים...והאם הם מתקיימים בחיפה? נשמע מענין. יום טוב שלהבת

היי שלהבת

כרגע אין בחיפה וגם על זה עובדים, תשלחי לי בפרטי אימייל ואני אשלח לך את הסטילבוס של הקורס, באהבה.

למעלה