אימון אישי

אבי 122

New member
אימון אישי

יש לי כמה שאלות- ואשמח לקבל תשובות... 1. באיזו מידה מקובל לתת אימון דרך אינטרנט או טלפון ? 2. מה הם היתרונות והחסרונות- של דרכי התקשורת השונים ? 3. באיזה שיטות אתם התנסיתם, מה אתם מעדיפים- ולמה ? 4. מה הזמן המומלץ לכל פגישה- ולמה ? 5. מה התעריף המקובל ? תודה וחג שמח אבי

מנסיון רב עם סקייפ וטלפון...

היי אבי, אני יודעת שהרבה מאמנים עובדים בפגישות אישיות (באותו חדר) בלבד. לי יש נסיון של כמה שנים כבר בעבודה רבה דרך הסקייפ והטלפון. לרוב האנשים זה מצוין, והם משיגים תוצאות יפות. חלק קטן מהאנשים לא אוהבים עבודה כזו - משהו כמו אולי 5-10% מהאנשים שניסו את זה איתי לא אהבו את זה וויתרו אחרי שיחה אחת. רובם היו סקפטיים לפני, אבל מופתעים לטובה והמשיכו את כל האימון כך, או לפעמים לסירוגין פגישות וסקייפ. כאשר מישהו מתחיל עם פגישות ומסיבה כלשהי עובר לסקייפ או שילוב של פגישות וסקייפ - זה ממש מוכיח לי שהשיחות בסקייפ ממש מספיק טובות, אפילו כאשר אותו אדם יכול ממש להשוות - והוא בוחר בסקייפ. בד"כ מסיבות של חסכון בזמן נסיעה, נוחות (אפשר לשוחח מאוחר בערב) או חסכון כספי של הנסיעה. חסרונות של הסקייפ והטלפון - לפעמים לא נוצר מספיק החיבור האישי. אלו הם המקרים שאנשים לא מרוצים ולא ממשיכים. בד"כ זה לא כך. אישית- אני משתמשת הרבה לעצמי (אימון ועבודה מסוגים שונים) דרך הסקייפ והטלפון. רוב רובה של העבודה שלי היא כך. יש לי קולגות שמתאמנים עם מאמנים מעולים מחו"ל דרך קבע. אני עוד לא ניסיתי, כי ישראל מושכת אליה מאמנים מעולים מחו"ל ואני מתכננת ללכת לסדנאות שלהם, אבל אני בהחלט אנסה גם את האופציה הזו בהמשך. מכיון שאני מאוד אוהבת עבודה קבוצתית, עבודה כזו היא בד"כ בפגישות. למרות שגם את זה יש בסקייפ ובטלפון, עוד לא ניסיתי. זמן מומלץ לפגישות. מאוד תלוי במאמן ובשיטות העבודה. לשיחת אימון "רגילה" בד"כ אנשים עושים שעה. גם אני עבדתי בשיחות של שעה וזה הספיק. ברגע שמוסיפים טכניקה נוספת - כמו שאני מוסיפה לאימונים "התמקדות" - אני חייבת יותר זמן. אחרת לא מספיקים. אז הפגישות שלי אישית הן 80 דקות וזה פורמלית 80 אבל בד"כ גולשים ל - 90 ויותר, אם אין לי פגישה צפופה אח"כ. אבל ההתחייבות שלי היא ל - 80 וזה עובר מהר. תעריף - יש טווח גדול מאוד. מתחילים גובים 50 ש"ח לפגישה ויש מאמנים שגובים מאות רבות של שקלים לפגישה. שמעתי על אלף אבל לא פגשתי את זה אישית
מאמנים רבים כותבים תעריפים באתר שלהם. בהצלחה

ordanco

New member
מענה לשאלות

1. כן. 2. בפגישה אישית ניתן לראות ולחוש את המתאמן יותר, בטלפון נוחות תנועה וזמן. 3. גם וגם. יותר נוח לי בפגישה אישית. 4. פגישה ראשונה - שעתיים, אח"כ 45-50 דקות. 5. גמיש לחלוטין. בהצלחה! אורן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד תשובות

אימון דרך האינטרנט והטלפון -מקובל ואפשרי. אני משתמשת בסקייפ וידאו שעובד לי יפה עם לקוחה בקנדה, ולפעמים בטלפון. בארץ רוב המתאמנים מעדיפים להפגש פנים אל פנים. יש יתרונות לכאן ולכאן. השימוש בטלפון או בסקייפ הופך את השיחה לממוקדת יותר. המתאמן לא נתקע בבפקקים, או היה לו סיבה לאחר, ואין צורך לעסוק בשתייה ובמקום הישיבה. הפגישה פנים אל פנים מצד שני מרגישה אינטימית יותר להרבה אנשים, ומאפשרת להם להתבטא יותר. אך יש גם מקרים הפוכים, ששמעתי דווקא בפגישה הטלפונית את הדברים האינטימיים יותר, שהיה קל יותר שלא לספר אותם פנים אל פנים. אני משתמשת במגוון שיטות - וממשיכה ללמוד עוד. כל אדם הוא שונה, ולכן נכון לגשת אליו בדרך מיוחדת משלו. ככל שמגוון הכלים והשיטות בידך גדול יותר, כך תוכל להגיע באופן המדויק יותר לאנשים רבים. משך פגישה שלי הוא כשעה. עבורי זה זמן מתאים - זמן להעלות ולמצות נושא ולא לגדוש את הסאה ביותר מדי עניינים לפעם אחת. פגישות עם לקוחות בארגונים הן בדרך כלל שעה וחצי פעם בשבועיים. תעריפים נעים בין 250 ל-500 - תלוי בניסיון ובקהל של המאמן. אין תעריף מקובל אחד. אני מאמינה שעל כל אחד לגבות סכום שהוא מרגיש שזמנו שווה אותו - בתור סטאז'ר סכומים נמוכים ובהמשך סכומים גבוהים יותר.

אבי 122

New member
עוד כמה שאלות...

בוקר טוב 6. באיזו תכיפות רצוי לקיים שיחת אימון ? 7. האם אתם נוהגים להתקשר למתאמנים שלכם- כדי לעודדם לפעול נכון ? 8. האם מתאמן שלכם מרגיש נוח להתקשר אליכם לצורך התייעצות קצרה ? 9. האם אתם מנהלים מעקב כל שהוא אחרי מתאמן שסיימתם העבודה איתו ? 10. האם נתקלתם בהתנהגות לא הוגנת של מתאמנים ? שבוע טוב אבי

אפרת2111

New member
הי אבי

הי אבי. מה שלומך? 6. יש ערך תודעתי, מנטלי והוליסטי לכך שאימון מתקיים באורח קבע פעם בשבוע (עבדתי גם אנשים שביקשו לתקופה להתאמן פעמיים בשבוע). אני חושבת שזהו מינון נכון ועובד לאנשים רבים,בעיקר בגלל ההבנה שיש תהליך שמתנהל.הפשרים גדולים יותר לאימון לדעתי לא ייעשו העבודה הנכונה. בדיוק כמו חדש כושר- אם הולכים מס' פעמים בשבוע-יש התקדמות אם הולכים פעם בשבועיים-עדיין עובדים על הגוף אבל התקדמות איטית ביותר. 7. אני כמאמנת לא נוהגת להתקשר למתאמנים-אני די סומכת על קבלת ההחלטות שלהם-לא משנה באיזה דרך ייבחרו-יכול להיות שמי שמבקש שיעודדו איתו מדבר על ייעוץ במקום אימון? 8 .בוודאי! קרה לי שמתאמנים התקשרו וביקשו ליצור בהירות עבור עצמם דרכי במשך שיחת טל' קצרה. 9. לרוב לא.גם זה ממקום של לסמוך על המתאמן ורצונו. אני מאמינה במתאמנים שלי גם שסיימו איתי התהליך.וברור לי שברגע שיירצו את הדבר הכי קטן אני אהיה שם עבורם ככל שיירצו. יום מלא שפע ואהבה! אפרת דרור-עתיר מאמנת אישית ועסקית מנחת חוגי/סדנאות מדיטציה 052-3854570

אבי 122

New member
אפרת

שלום אפרת בקשר לתשובתך לשאלה 9, ברצוי לציין שלדעתי יש חשיבות למעקב אחרי מתאמנים לשעבר, גם מבחינת בדיקת המאמן את עצמו. כוונתי לכך שזאת דרך לבדוק אם האימון שניתן, יעיל גם לטווח רחוק -ולהגיע למסקנות בקשר לאימון שניתן. מה דעתך ? יום טוב אבי

אכן יש חשיבות

אני מודה שכמו אורן אני לא יכולה לעשות מעקב אחרי כולם, אבל אנשים מעדכנים אותי - חלקם - וחלקם אני שואלת - וזה חשוב. חשוב להבין איך אנשים - אפילו חלקם - מתקדמים אחרי האימון. בהחלט נותן פידבק. גם אני מצטרפת - מה אתה מתכוון התנהגות לא הוגנת לא מתאמנים? לא נתקלתי. וכבר די הרבה שנים בתחום. אנשים מגיעים. אנשים משלמים. וכל השאר הוא התפקיד שלי

ordanco

New member
מענה לשאלות נוספות

6. תדירות תלויה במתאמן והמקרה. 7. לא, בעיני, מהלך כזה יוצר דינמיקה מחלישה עבור המתאמן והגברת תלות במאמן, דבר שנוגד את התהליך ומטרת האימון. 8. כן, תלוי במתאמן והמקרה. 9. יש לי קשר טוב עם מרבית המתאמנים לשעבר, אולם אני לא עושה מעקב מלא על כולם כיוון שבכמות מתאמנים שאימנתי רק המעקב יכול להיות משרה מלאה. מתאמנים לשעבר אוהבים לעדכן אותי בטלפון/מייל וכד'. 10. למה אתה מתכוון התנהגות לא הוגנת? בברכה, אורן

למעלה