אימון אישי

בועז102

New member
אימון אישי

מה עושים כאשר האמונות המקבילות הם אבן דרך למאומן?

bridges

New member
אתה יכול להרחיב?

הארה: אני בד"כ לא אוהב לקרוא ללקוח שלי מאומן. מאומן זה דומה למטופל זה אמירה פאסיבית. אני בדרך כלל אומר "הלקוח שלי" או "המתאמן". לאחר שאמרנו את זה ונתנו למתאמן את האחריות שלו על התהליך. למה אתה מתכוון שהאמונה המגבילה היא אבן דרך? אבן דרך לאן? האם אתה מדבר על העבר או על העתיד? מי קבע שהאמונה היא אמונה מגבילה? האם המתאמן מקבל את זה שהאמונה הזאת מגבילה אותו? בעקרון, ברגע שהמתאמן גילה אמונה מגבילה והוא מסכים שזו אמונה מגבילה הוא יכול לראות שהאמונה הזאת הייתה הבחירה שלו ולכן הוא יכול גם לשנות אותה. זה בעיניי הפתח לשינוי והחלפת אמונות. רונן

בועז102

New member
אמונות מגבילות.

היי רונן. קצת רקע על המתאמנת שלי. היא גרושה כ4 שנים היא לא מוכנה שאף גבר ישן אצלה בבית. מפני שהאקס שלה היה מעיר אותה בלילות בכדי לנהל איתה שיחות נפש על העבודה שלו..על זה שלא טוב לו וכו. וכו.האמונה שלה היא שכול גבר שהיא תכניס לביתה עלול להיות כמו האקס שלה .השאלה שלי איך מוצאים אותה מאמונה המגבילה שלה ואו ההכללה? ותודה מראש בועז.

bridges

New member
אני חושב שבמקרה הזה דרושה קצת חפירה

היי בועז, האמת, זה נשמע קצת שטחי, האמונה הזאת. אני הייתי מנסה לבדוק מה יש שם מתחת. האמונה הזאת יושבת על דברים אחרים ולכן ייתכן ששינוי שלה בלבד לא ממש יעשה הבדל עבורה (אני מניח שהיא עובדת על זוגיות). אני הייתי שואל אותה שאלות "חפירה" על האמונה הזאת:
איך היא הרגישה כאשר האקס שלה העיר אותה בלילות?
מה היא הייתה שאיפשר לאקס שלה להתנהג כך? ושאלות דומות. אתה רוצה להגיע לאמונה המגבילה האמיתית. אח"כ יש דרכים לשינוי אמונה: לדוגמה, עבודה בדימויים ובמטפורות. אני כמובן עושה שימוש בטכניקת התטא הילינג על מנת להחליף אמונות. רונן

יודה ב

New member
אמונות מגבילות

כשאתה אומר "אמונה מגבילה", אתה מדבר על אמונה שלך או שלה. אתה חייב לכבד את הבחירות של המתאמן שלך ולהבין שעבורה האמונה שאתה קורא מגבילה, עשויה להיות משהו מקדם או דרך חיים שהיא לא רוצה לשנות. לדוגמה: יכול להיות שהיא לא מוכנה להלין אצלה גבר, זה מנגנון הגנה חיוני שאם תפרק אותו אתה יכול לחשוף אותה לסיכונים. אם הלקוחה/מתאמנת שלך לא הגדירה את ההתנהגות שלה כמגבילה, אז הפרשנות (מגבילה) היא שלך. אם אתה חושב שזו אמונה מגבילה אז תשקף לה את זה ותשאל אותה מה הרווחים שלה ומה המחירים שהיא משלמת על ההתנהגות/אמונה שלה ואז, אם היא תבחר לעשות שינוי יש מקום להמשיך ולעבוד על זה. אם היא לא הגדירה את ההתנהגות שלה כמגבילה, עליך לבדוק את עולם האמונות שלך ולנטרל אותן כשאתה בא לפגוש מתאמן.

תלתלית3

New member
לדעתי עליך לשאול אותה על התנגדותה

דרך מעגל החושים: רגשות, התנהגות ומחשבות. מה היא חשבה כשבעלה העיר אותה ? מה זה עשה לה שבעלה העיר אותה ? מה היא הרגישה ? לאן זה לוקח אותה ? אולי אפילו תרגיל 3 העמדות, ויזואליזציה של האירוע או שינוי מרכבי החושים. מה היא צריכה שיהיה בסיטואציה כדי לחוש איתה טוב ? האם הסיטואציה מעוררת בה זכרונות אחרים , אולי מפגש עם הילדה הפנימית או עם עצמה בהיותה נשואה. בהצלחה :)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ניתוח האמונה

עוד דרך לגעת באמונה מהסוג הזה היא הדרך הקוגניטיבית - קודם כל להבין האם זו האמת, ולהכיר את העובדות. האם גבר שהיא תכניס הביתה יהיה כמו האקס שלה? איזה תמיכה יש לאמירה הזו? איזה הוכחות יש לזה בעולם? עד כמה היא מאמינה באמונה הזו (מספר באחוזים)? מצד שני - אילו הוכחות אפשר למצוא בעולם לזה לזה שגברים לא מעירים נשים לשיחות נפש בלילה? אולי אפשר לשאול חברה, להשתמש בידע הכללי שלה על העולם. עד כמה היא מאמינה בעובדה ההפוכה - שזה לא נפוץ שגברים מעירים את בת זוגם בלילה? מה עוד יעזור לחזק את האמונה הזו? שינוי התפיסה דרך הראש מאפשר להשתמש בזה במצבים שונים. אם היא תדמיין להזמין בן זוג ללון אצלה בלילה, היא יכולה לנהל עם עצמה את השיחה הדימיונית אשר מאפשרת לה להזמין אותו. המציאות מן הסתם תלמד אותה שזה היה בסדר, ומשם תסלל הדרך לנטישת האמונה המגבילה לחלוטין.

בועז102

New member
רווח משני

ערב טוב לכולם.האם ניתן ואו רצוי להגיד למתאמנת שהרווח המשני עוצר אותה מלהגיע ליעד?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה רצוי

בועז היקר, אתה מנסח שאלות באופן מאוד כללי. אי אפשר לענות על השאלה הזו וגם על אחרות באופן כללי. אי אפשר לקחת נקודה במהלך האימון ולשאול עליה באופן מבודד. לעיתים נכון לשקף למתאמן את המחירים והרווחים שלו, ולעיתים עדיף שהוא יגיע למסקנה הזו בעצמו. אם תרצה לקבל עזרה יותר ספציפית, תאר מדוע אתה מתלבט - מה הנטיה שלך ומדוע אינך מיישם אותה. שאלת כאן כמה שאלות שמעוררות אותי לשאול אם לא כדאי לך למצוא לך הדרכה - סופרוויז'ן, או קבוצת עמיתים בה תוכל להתלבט, אבל גם תוכל לחשוף את פרטי המקרה יותר לעומק ולקבל זויות ראיה נוספות.

למעלה