אימון אישי

def jam

New member
אימון אישי

שלום רציתי לשאול לגבי התהליך של אימון אישי, אני מעוניין להתחיל בזמן הקרוב אימון אישי אך מתלבט בגלל דבר אחד האם אימון אישי הוא אימון שמתבצע מה"קיים" או שהוא אימון שאמור להתחיל הכל מחדש?, האם אימון אישי פועל גם בעזרת עבודה על תת המודע?, כיוון שאני מתלבט גם בעניין אימון שנקרא אימון תת מודע, האם אימון אישי הוא למעשה אותו הדבר?

bridges

New member
שאלות מצוינות

פנייתך לפורום ושאלותיך מראות על הרצינות שלך. רק הרצון והרצינות שלך יביאו לך את התוצאות שאתה רוצה להשיג מהאימון. האם אתה חושב שניתן להתחיל הכל מחדש? אימון תמיד בנוי על מה שקיים ומאפשר לך להגיע למטרות ולתוצאות שאתה רוצה להשיג ואפילו מעבר להם. מה שיכול להראות כ"התחלה מחדש" באימון היא הדרך שבה אנחנו מגיעים לחזון האישי. לגבי התת מודע. אני חושב שכל עבודה שאנחנו עושים בתחום ההתפתחות האישית פועלת גם באמצעות תת המודע, אולם, באימון שאני מכיר אנחנו לא מכוונים להגעה לתת-מודע כמו חלק מהפסיכולוגים. אני אישית לא מכיר "אימון תת-מודע", כך שאני לא יכול לומר לך האם זה אותו הדבר כמו אימון אישי. בהצלחה, רונן

def jam

New member
תגובה

קודם כל תודה על תגובתך, דבר שני על אימון תת מודע הוא אימון שנעשה בעזרת כלים כמו דימיון מודרך, NLP וסוגטיות שאמורים לפעול על תת המודע בצורה עמוקה, אני מחפש משהו שיגרום לי להרגיש מישהו חדש, כיוון שבעבר הייתי בטיפול פסיכולוגי והוא ולאחר 3 שנים הרגשתי שונה אך לא לחלוטין, לכן חשבתי שעלי לשנות כיוון לעבור לכיוון האימון, בנוסף אני חושב שאימון אישי אינו גורם לדימוי עצמי נמוך כמו טיפול פסיכולוגי, האם אימון אישי הוא כלי מספיק חזק בשביל ליצור "הרגשה חדשה לחלוטין"?

wafl

New member
מישהו חדש

שלום לך יקירי הכמיהה שלך היא גדולה להיות מישהו חדש לא ממש ברורה לי. באימון אנו אכן עובדים על הקיים. התהליך מאפשר לך להתבונן על עצמך כמו במראה ולהתחבר לנקודות החוזק שלך ולהתיידד עם החלשות. באימון אנו מגלים הרבה דברים חדשים על עצמנו מחזקים את התפישה שלנו לגבי היכולות שלנו הכישורים שלנו ולומדים להכיר צדדים נוספים בחיינו. אני אישית לא מאמינה בלהיות "מישהו חדש" כיוון שעם מה שנולדנו וגדלנו התקדמנו והתפתחנו וגם אם מישהו היה מציע לי טיפול שכזה הייתי מטילה ספק גדול בו. זו דעתי. שאלה לי אלייך- כשאתה אומר שאתה רוצה להיות מישהו חדש , דמיין לעצמך מה יהיה כשתהיה המישהו החדש? איך זה יהיה? מה יש שם? איזה מין אדם תה? נשמח לקרוא את תשובתך. שיהיה לך ערב מקסים

bridges

New member
שינוי לעומת טרנספורמציה

היי, אימון יכול להיות תהליך טרנספורמטיבי, ואני אסביר למה אני מתכוון באמצעות תחום שאני מאוד אוהב, הקרמיקה: החומר (או חימר) ניתן לשינוי, ניתן לעצב ממנו דברים שונים, החל מכוסות וספלים ועד לפסלים. אולם לא משנה מה תעשה הוא עדיין יהיה במהותו חומר הניתן לעיצוב. חומר שהתייבש הוא מאוד שביר אבל עדיין הוא חומר, מכניסים אותו למים והוא שוב הופך לחומר שניתן לעצב אותו לכל דבר. לעומת זאת, כאשר שורפים חומר בטמפרטורה גבוהה למספר שעות החומר עובר טרנספורמציה, והופך לקרמיקה. הקרמיקה הרבה יותר קשה מחומר ואם קורה שהיא נשברת אז לא ניתן כבר למחזר אותה. תהליך שינוי הוא תהליך שטחי, אנחנו משנים התנהגויות, משנים עבודה, משנים מערכות יחסים אבל במהותינו אנחנו זהים, לעומת זאת תהליך טרנספורמטיבי הוא תהליך פנימי. כשכלי הופך מחומר לקרמיקה הוא לא משנה את צורתו החיצונית הוא משנה את מהותו הפנימית. האם זאת כוונתך כשאתה אומר "הרגשה חדשה לחלוטין"? רונן

bridges

New member
אז אתה יכול לעבוד על זה עם כל מאמן

רק שאלה אחרונה: מה תהיה כאשר תעשה את אותה טרנספורמציה? איזה אדם אתה רוצה להיות? מה תוכל לעשות? רונן

למעלה