אימון אישי או טיפול

cast no shadow

New member
אימון אישי או טיפול

שאלת בורות,

אני לא מצליחה כ"כ להבין מה זה בדיוק ה"אימון האישי" הזה,
מה הוא שונה מטיפול פסיכולוגי למשל,

באילו מקרים הולכים לכל אחד מהם,
מה הוא תורם וכדו'.

תודה רבה!

אימון אישי או טיפול

שלום,
אימון אישי שונה מטיפול פסיכולוגי בפרמטרים הבאים:
באימון אישי עובדים על ההווה והעתיד, נוגעים בעבר במידה קטנה.
בטיפול פסיכולוגי עובדים בעיקר על העבר, באימון אישי מגדירים מטרה ואיתה
יוצאים לדרך והדבר הנוסף הוא באימון אישי תוחמים זמן ומספר מפגשים דבר שבטיפול
פסיכולודי לא כל כך קיים ויכול לקחת זמן ממושך.
באימון אישי מקבלים כלים, מגיעים לתובנות ועוברים תהליך מעצים, לומדים להכיר את עצמנו
ולומדים להשתמש בחוזקות בדרך להגעה למטרה:)
ממליצה בחום...עברתי בעצמי ואני מעבירה המון מאומנות את התהליך:)
בהצלחה
שרית מזרע-ירחי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תוכל להעזר גם בתשובות ל"שאלות נפוצות" שבפורום

ראה שאלות ותשובות כאן

אימון אישי או טיפול

הי לך.
בתיבת התוכן הגדרת את הנושא כ"שאלת בורות" ובעיניי השאלה שלך לחלוטין אינה שאלת בורות. נהפוך הוא: היא מצביעה על מודעות והבנה שלך שישנו הבדל בין אימון לטיפול. הטשטוש הזה מושפע גם מהמכנה המשותף שישנו ביניהם, שהרי, שניהם נוגעים בנפשו של אדם, גורמים לו לפגוש את עצמו ואמורים לשפר את הרווחה האישית שלו.
יתרה מכך: כיום ישנן גישות טיפול שונות כך שניתן למצוא פסיכולוגים שמובילים טיפול דומה לאימון, למשל - טיפול קצר מועד, ולעומתם, ישנם מאמנים עם גישה טיפולית המתמקדים בהוויה וב - beeing של המתאמן.
ככלל - האימון אכן מתמקד יותר בהווה ובעתיד הרצוי מבחינת המתאמן. הוא משלב את ה - doing יחד עם ה - beeing. הוא מזמין את המתאמן להגדיר יעדים קונקרטיים, "לארוז" את כל המוטיבציה, התשוקות, הכישורים והמשאבים הפנימיים והחיצוניים שלו תוך כדי בירור האמונות והתפיסות שמנחות אותו על מנת לממש את היעדים ולהוציאם מן הכוח אל הפועל. המאמן מלווה את המתאמן ומסייע לו בתהליך על ידי שאילת שאלות, עידוד, משוב ואתגור. אין לו בעלות על הידע שכן, ההנחה היא שהתשובות נמצאות אצל המתאמן. הוא יודע מה מתאים ונכון לו.
טיפול לעומת זאת הוא פחות מעשי. הוא מתמקד בניסיון להבין ולברר את השפעת העבר על ההווה במטרה לקבל, להשלים ולהתמודד עם חוויות ואירועים שונים. המיקוד הוא יותר ב"עניינים לא גמורים" שהאדם סוחב איתו, ובמקרים רבים ישנה הרגשה / צפייה שהמטפל הוא הסמכות המקצועית ולכן גם יודע יותר מהמטופל.
לצד העובדה שתהליך האימון אכן נועד להיות מעשי, קצר ותחום בזמן חשוב לזכור שהוא אינו מטה קסמים של זבנג וגמרנו. מרגש לראות בכל פעם מחדש את אפקט ה"דומינו" בו שינוי ותזוזה בתחום אחד גוררים אחריהם שינויים גם בתחומים אחרים, ועם זאת, במרבית המקרים התהליך הוא הדרגתי ולכל אחד ישנו קצב משלו.
נ.ב.: העיתוי של חג הפסח, היציאה ממצרים, ההליכה במדבר במשך 40 שנה והכניסה לארץ זבת חלב ודבש יכולים לסמל את אבני הדרך בתהליך האימון, את המעבר משלב לשלב ואת קצב ההבשלה שדורש כל שלב.
בהצלחה והמשך חג שמח
כרמית אלון.

לא סתם את לא מצליחה להבין...

לא קל להבין כי הפסיכולוגיה הולכת ומשתנה, ופסיכולוגים עושים כל מיני דברים שהם לא רק פסיכואנליזה כמו שעשו פעם. והאימון הולך ומשתנה וגם באימון עושים כל מיני דברים. האימון התחיל מהספורט (שמעתי חולקים על הטענה הזו, אבל כך אני רואה את זה), ומהספורט האמריקאי.

אימון אישי "קלאסי" הוא כמו אימון ספורט. קובעים מטרות וקובעים תוכנית פעולה (כמו תוכנית אימונים), ומתחילים ללכת על זה יחד. אם זה עובד, ולפעמים זה עובד נפלא, מה טוב. כולם שמחים כי תוך זמן קצר שינויים גדולים קורים - מתוך המעשים עצמם. אם אדם בא ואומר לי שהוא רוצה לסיים עבודות לתואר, אבל הוא מתמזמז עם זה ומושך שנים, ואנחנו מחליטים שבכל ערב הוא ישב על זה שעתיים מ - 9:00 עד 11:00. והוא ישלח לי מייל אחרי שיסיים. ולא משנה אם הוא עייף או רעב הוא עושה את זה. ואז הוא מתחיל לעשות את זה. ופתאום תוך שבוע כל המצב שלו שונה, האמונה בעצמו חוזרת. ותוך חודשים הוא מסיים את העבודות בהצטיינות ונרשם לתואר מתקדם. אז זה יופי. וזה קורה בחלק מהמקרים.

אם זה לא עובד אז משהו נוסף צריך להכנס כאן לתמונה. איזושהו עזרה להתגבר על המכשול. בפסיכולוגיה היו יוצאים כנראה לטיול ארוך ומעמיק במחוזות הילדות ואיך היא נוכחת בחייו היום. זה יכול לעבוד נפלא ואולי אחרי שנה כזו הוא ישב בעצמו ויכתוב את העבודות. ובאימון יש כלים קצת שונים, וגם פה יש מגוון. יש מאמנים (רובם, אני חושבת, גם אני) שיבדקו את התפיסות שעומדות בבסיס העיכוב. מה מביא אותו לקום מהמחשב ולהגיד לעצמו שהוא לא מסוגל. ואז עובדים להכיר בתפיסות הקיימות ולגבש תפיסות אחרות. יש טכניקות נוספות שמאפשרות לעבוד על הנקודה הזו של תחושת חוסר יכולת, כשלון, חוסר בטחון, היסוס, פרפקציוניזם... יש מאמנים שעובדים עם NLP, עם "התמקדות", שיטות רוחניות יותר, עקרונות מתחום היהדות ועוד.

מתי הולכים לכל אחד מהם . אם יש חרדות קשות, דכאון שקשה לקום מהמיטה, מחשבות אובדניות, אשפוזים ומצבים קשים כאלה אז הולכים לטיפול פסיכולוגי, כי מאמנים שהם לא פסיכולוגים (שזה רובנו) חסרים את הידע המתאים למצבים כאלה. במצבים "רגילים" יותר הבחירה בין טיפול לאימון היא חופשית למדי, לטעמי. מה שרוצים. למה שמתחברים יותר. למה שסומכים עליו יותר. יש כאלה שד"ר לפסיכולוגיה עם נסיון של 30 שנה שיושב מולם עם משקפיים עבים ומאחוריו ספריה עשירה של ספרי פסיכולוגיה משרה עליהם בטחון ונינוחות, ויש כאלה שרק המחשבה על התמונה הזו מבריחה אותם בצרחות אימים, והם מעדיפים אדם עם מסלול הכשרה מגוון יותר ואולי (אולי) מקובע פחות.

לי אישית חשוב מאוד (מאוד! אני קיצונית בזה) שהאדם שיושב מולי לא יתיימר לדעת מה טוב עבורי ומה נכון, אלא יעזור לי בעיקר לשקף את ההתלבטויות שלי ולהבין מה חשוב לי ואיך יתאים לי להתקדם. אני גם שמחה לשמוע מידע ושיתוף אך רק כאשר אני מבקשת אותם ישירות. אני מחפשת הכשרה ונסיון מאוד ספציפיים.

נשמע לי שבמקום שבו את נמצאת כדי לקרוא עוד חומר על דרכי עבודה שונות, ואז להחליט. אם את לא רוצה לקרוא אפשר לדבר עם כמה מאמנים/מטפלים על שיטות העבודה שלהם.

בהצלחה

ordanco

New member
נכנסתי, קראתי וחשתי עצב עמוק

אחלה תשובות קיבלת,

נכנסתי לבלוג,
קראתי

חשתי עצב עמוק

בעברי, לאחר תאונת דרכים קשה שהפכה אותי לסמרטוט 100% נכה
הגעתי גם לתהומות שתיארת במילים שזורות כל כך יפה

היום אני במקום אחר לגמרי,
יש תקווה,
אם דביל כמוני הצליח, מוכשרת כמוך יש לה סיכוי ענק :)
אורן

ordanco

New member
טביעות רגלים

כאשר קוראים דבר טוב
הוא משאיר טביעות רגלים על הנשמה שלך

מגיע לך יותר קרדיט ממה שאת נותנת לעצמך

למעלה