אימבציל...

shivekroi

New member
אימבציל... ../images/Emo13.gif

שלום, אני חדש בתחום השוקולד, והייתי שמח לקבל תשובות למספר שאלות. קניתי קילו של "שוקולד בלגי "פרויבל" חלב". התכנון הוא שוקולד על מקל. אני מתכנן לערבב לתוכו ליקר תפוזים לפני המזיגה לתבניות. 1. האם השוקולד המוזכר כבר מטומפר? 2. האם שוקולד שכבר עבר טמפור ואז הומס שוב, צריך לעבור שנית את התהליך? 3. האם הוספת ליקר (במידה ויש צורך בטמפור נוסף) משפיעה על הטמפרטורות הנחוצות לטימפור מדוייק? 4. קצת לא קשור) - האם יש להשיג בארץ פולי שוקולד? 5. אם התשובה ל4 היא חיובית - מישהו כאן הכין פעם שוקולד מ-0? זה שווה את ההשקעה? תודה רבה, רועי

הי רועי, ברוך הבא:)

תשובות: 1. האם השוקולד המוזכר כבר מטומפר? כן הוא מטומפרר, אבל כשתמיס אותו הוא יצא מטמפרור. 2. האם שוקולד שכבר עבר טמפור ואז הומס שוב, צריך לעבור שנית את התהליך? כן...יש לטמפרר מחדש. 3. האם הוספת ליקר (במידה ויש צורך בטמפור נוסף) משפיעה על הטמפרטורות הנחוצות לטימפור מדוייק? ניתן לטמפרר רק שוקולד טהור, ללא תוספות ובודאי לא נוזלים. 4. קצת לא קשור) - האם יש להשיג בארץ פולי שוקולד? פולים גרוסים ניתן למצוא בחנויות המתמחות, שלמים לא ידוע לי. 5. אם התשובה ל4 היא חיובית - מישהו כאן הכין פעם שוקולד מ-0? זה שווה את ההשקעה? ממש לא שווה את ההשקעה...ציוד מסובך, תהליך מורכב, ואין שום סיבה מלבד הניסוי לעשותו, בהצלחה!

עוזי10

New member
ברוך הבא...

תוספות... 4 אין להשיג בארץ פולי קקאו שלמים..... הם נחשבים כצמח ולא כמוצר מזון ולכן צריכים לעבור הקרנות או עישון... ולכן לא ניתנים לאכילה.... להכנת שוקולד בשיטה האירופית (חלק כמו שאני מכירים....) יש להפריד את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו ורק אז לערבב בניהם מחדש... נורא מסובכ.... עד כדי שלא ניתן לעשיה לבד.... אם תשיג אז ניתן להכין שוקולד בשיטה הדרום אמריקאית.... לעבד יחד עם סוכר גבישי.... לא כל כך טעים....

chocosan

New member
אפשר להשיג פולי קקאו בארץ

או מהדלת האחורית של עלית או ורד הגליל( בקומבינה כמו שהישראלים עושים) יש גם יצרן בכפר סבא בשם עוזי- "שוקו נטו" שמיצר שוקולד(די טוב- מתאים לאפיה) הוא מאוד נחמד אולי הוא יראה לך שום דבר לא קשה ומסובך עם רוצים לעשות את זה( מני אתה מוזמן להעלות את הקטע של הילדה שהכינה שוקולד מכלום) עם קצת רצון וקצת יכולת גם פיל יכול ל.... תרנגולת יום מתוק

shivekroi

New member
תודה רבה לכולם.

תודה על התשובות. אני אמשיך להטריד אתכם בהמשך הדרך. ביום שאהיה קצת יותר חופשי כלכלית אתחיל ללמוד את הנושא ברצינות ולהיות פעיל בפורום. בנתיים, שוב תודה, רועי

למעלה