אימא מיואשת לבן בן 14

אימא מיואשת לבן בן 14

לאחר יאוש רב החלטתי שזה הזמן למצוא פתרון, בני בן ה14 עולה לכיתה ט' אובחן לפני כשנתיים כליקוי למידה + ADHD,בחטיבה עבר לביה"ס מחוץ לשכונה שבה אנו גרים לטובת כיתת ספורט.הבעיות החברתיות מאוד מקשות עליו ובעיקר עליי, הוא חושב שהוא מאוד מקובל חברתית בין חבריו אבל למעשה הוא לבד, לא יוצא לא מבלה ששאר חבריו כן יוצאים וכן מבלים את רוב שעותיו הפנויות "מבלה" בהלציק לנו בני המשפחה והמצב בבית הגיע פשוט לבלתי נסבל,אני מגיעה למצבשל חוסר סבלנות אליו ובלי לשים לב כל הזמן עוקצת אותו שהוא נודניק ומציק וכך המעגל סובב עצמו.חשבנו אולי לפנות לעזרה של פסיכולוג אבל אינני יודעת האם הוא יפתח וידבר , אשמח אם מי מכם יוכל לתת לי כיוון לפתוח את הבעיה שרק מחמירה מיום ליום.החופש מגיע ואיתו הלחץ שלי כי אני יודעת מה מצפה לי ב70 יום הבאים.

אמא יקרה-אל תתיאשי! אכן ישנם

פתרונות. גיל ההתבגרות בנוסף ללקויות ןADHD אינם קלים. אני מבינה אותך מאוד ומסוגלת בהחלט לתאר את מצבכם כעת. לשם תמיכה, התקדמות ועזרה, הייתי מייעצת לכם על פסיכולוג קוגניטיבי. שיטה זו מוכחת כיעילה ביותר. אולם, נסיוני עם ילדיי לימדני, כי אין די בכך. לא סיפרת האם בנך מטופל תרופתית או לא. אני יודעת שאצל בכורי, לדוגמא- ללא כיסוי של טיפול תרופתי- לא מצא עצמו ו'שיגע' את כל בני הבית ואת עצמו בראש ובראשונה.. מאז האבחון- האם טופל בדרך כלשהיא אשר שיפרה/עזרה לו? לעולם אל תתיאשי- הילדים המקסימים שלנו זקוקים לנו במלוא הקיטור
ואנחנו כאן לעזור במה שרק נוכל ולתמוך בכם. ברוכה הבאה

ראשית תודה על תגובתך

שאכן עודדה במקצת,אכן בני מטופל בתרופות לאחר מס' נסיונות ושינויים עברנו לריטלין LA וחל שיפור במצבו ובעיקר בהתקפי זעם שחלפו ,בשבתות ובחופשים הוא לא רוצה לקחת תכדור כי טוען שלא הולך ללמוד ורוצה מנוחה. אשמח לקבל תשובתך בגין פסיכולוג קונטיבי - מה ההבדל בינו לבין פסיכולוג רגיל , איך מגיעים לאחד טוב , אנו גרים באזור ת"א, בעבר התארחו כאן בפורום 2 בחורים שמארגנים סדנא לדימוי העצמי , מכירה? יכולה להמליץ? למרות שאינני מבינה מרגישה שהדימוי העצמי שלו ירוד מאוד ואולי גם בגללי . מקווה לימים מאושרים יותר.

שמחה שעזרתי לעודד מעט,

שוב מצרפת קישור לספריה, הפעם למדור טיפולים לבעיות התנהגות. יש שם מידע רב בנושא הטיפול הקוגניטיבי. כולל גם מאירוח האורחים הנחמדים הללו. את כנראה מבינה. אכן הילדים המקסימים והרגישים שלנו, קולטים את המתח ומפרשים אותו אל עצמם- אני לא בסדר! אני לא עומד בציפיות, וכדו'. לכן- סבלנות, חום אהבה ותמיכה, חשובים כל כך. טיפול תרופתי בכל ימות השבוע, בהחלט יעזור לתחושות כולכם וישרה אוירה נעימה יותר בבית. מה שיפחית תסכולים מכולכם ויאפשר מערכת יחסים תקינה בין בני הבית. תוצאה- רגיעה והעלאת הבטחון...גם.

דליה.ד

New member
שלום לאמא של גל

גם לבני היו קשיים חברתיים ובעיות התנהגות ואנחנו פנינו לטיפול קוגניטיבי התנהגותי עם 3 מטרות: לשפר את ההתנהגות האימפולסיבית, להרחיב את רפרטואר היכולת לפתרון בעיות ושיפור התקשורת הבינאישית. שלושה תחומים המשיקים ישירות לכישורים החברתיים מכיוון שהתנהגות אימפולסיבית ובלתי שקולה מסבכת אותם בצרות, קשיי בפתרון בעיות מובילים לאלימות וקושי בהבעה עצמית מוביל לדחיה חברתית. הטיפול נותן לילד כלים התנהגותיים שונים ועליו לתרגל את הכלים בחיי בית הספר ובבית. השיפור היה ענק! היום הילד מרושת חברתית, מקובל וסתגלן. אין - לחלוטין - בעיות התנהגות ומשמעת והבנות, או הבנות גילו אותו!

פרחבר

New member
האם הוא גילה אותן במקביל../images/Emo8.gif

הבנות גילו את הענק לפני שנים, מתחילות איתו, מציקות לו - בבי"ס וברחוב. הוא עדיין בשלב ההתע/אלמות מהן - רואה ואינו נראה, שקוף.... אוף, מתי זה יעבור לו???

zivadina

New member
טיפול התנהגותי קוגניטיבי

שלום רב מיכלי של גל. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הוא טיפול שבא להדריך את האדם לסגל לעצמו דרכי התנהגות שיביאו אותו למטרותיו. טיפול זה מוצלח מאוד לאנשים ADHD שאין להם בעיות רגשיות, היות שהוא "מסתכל קדימה" ולא בודק לעומק את הבעיות הרגשיות. לדעתי, כדאי לך ללכת לפסיכולוג קליני או פסיכיאטר, כדי שייעץ לך מהו הטיפול ומיהו המטפל המומלץ ביותר לנער שלך כדי לשקם את הדימוי העצמי שלו ולתת לו מוטיבציה ללמוד ולתפקד לפי המוסכמות שלכם. אני מציעה לך את הדברים הבאים: א. לכתוב שאלה בסוף השבוע הבא לד"ר איריס מנור, הפםיכיאטרית לילד ולמתבגר אשר מייעצת אצלנו בכל סוף שבוע. ב. לכתוב שאלה לליסה גרוסמן, המאמנת האישית שתתארח כאן בתחילת חודש יולי. (אמון אישי הוא סוג של הדרכה בגישה התנהגותית-קוגניטיבית). ג. לקרוא את הקישורים המצורפים. נשמח מאוד לדעת מה החלטת לעשות, ונשמח מאוד לייעץ לך מתוך נסיוננו הרב בגידול ילדים ונערים ADHD.

דליה.ד

New member
טיפול התנהגותי קוגניטיבי

נחשב היום כאחד הטיפולים היעילים בהפרעות התנהגות וקשיים חברתיים בadhd. בני התחיל את הטיפול בגיל 12. בגילאים צעירים הטיפול נעשה ב12 מפגשים בקבוצת ילדים שבמקביל אליה עובדת קבוצת ההורים ומקבלת הדרכה. בגיל הנעורים מקובל לבצע זאת באופו אינדיבידואלי. אני מכירה מכון בבאר שבע שמבצע זאת.

למעלה