איל סגונדו דיאה,

רותי ב.

New member
איל סגונדו דיאה,

23/8/04 דימאנייאנה, 06:10. איירה ליב'יאנו אינטרו די לה ב'נטאנה, אריב'ה די לה קאבינה די דורמיר. טודו אסטובו מוי קיַיאדו. מִי אלב'אנטי אנטיס דה סש, מיטי טינו נו דספרטאר אה לוס אמיגוס קי דיינדה דורמיירון. מי אסוב'י אל "סיפון", פור רספיראר אומפוקו איל אב'ר די אסטי דייה מואב'ו, אי לה דקיידאד. אה לה מארינה איי דוס "מבנים" לוגארס די "שירותים" אונו אין קאדה פארטה די לה מארינה. אי אין אקל "מבנה" איי מונצ'וס דושס אי פיילאס פור לאב'אר אי קאבינס אי אספז'וס אי טודו לו קי פרימי פור אלימפייאר איל קוארפו . מי חואה אנֵסטי קי סטובו סרקה די מואסטרו "מזח". יה ב'וס קונטי פור אסטה טאבלה אסטרצ'ה קי אג'ונטה איל וואפור קון איל "רציף" .. לה מאר אדבאש'ו אז מוי אונדה, אי אז אומפוקו די אספאנטאר אה פאסאר סוברה אסטה טאבלה. מי אקודרי די לוס דיאס די לאס "מחנות נוער" אסטוס גרופוס די לה מנסב'ס
קב'אנדו פרימיו קי פאסמוס סוברה אונה קוואדרה .. אור סוברה און "גשר" מוט אסטרצ'ו. לה צ'אנטַה קון קוזאס פור לאב'אר אין מי מאנו, לה טוב'אז'ה אין מי ספאלדה, אי מי חואה אה לאבא'דו די דימאנייאנה. אל פוטו סי ב'יין אסטאס טאבלאס קי אג'ונטאן איל ב'אפור קון איל "רציף". לאבוראדורס, קון "רשתות" אין סוז מאנוס, אלימפייארון לה אקוואה די איל "מעגן" די קב'אנטוס בוקלוקס קי קאיירון אריינטו. לאס אינסטרוקאסיונס פור גב'אדראר לה לימפייזה סון מוי סריוזאס (נוקשות, מוקפדות), אי טודוס לוס מוסאפיריס אין לה מארינה מטין טינו די נו אימבאטאקאר לה אגוואה די לה מאר. לה ריזולטאד אז אקווה אי לוגאר מוי לימפיוס . מילים חסרות: סיפון – מבנה, מבנים – שירותים – מזח – רציף – גשר – רשת , רשתות – נוקשות, מוקפדות – ועוד מילים מהחלק הקודם – אחווה - ניווטים - מפרצים - לעגון - עגינה – בוקר, 06:10. רוח קלה נשבה מהפתח העליון של קיטון השינה, והכל היה שקט מאד. התעוררתי לפני 6, נזהרת שלא להעיר את החברים הישנים עדיין, עליתי אל הסיפון, לנשום קצת את האוויר של הבוקר החדש הזה, ואת השקט. במרינה יש 2 מבנים ענקיים של שירותים, אחד בכל קצה. במבנה מקלחות וכיורי רחצה, ושירותים. הלכתי לזה שקרוב למזח שלנו. כבר סיפרתי על הקרש הצר שבין רציף העגינה לסירה. מים עמוקים מתחתיו, וקצת מפחיד לעבור דרכו. הזכיר לי את הימים של מחנות הנוער, `הליכה על חבל`... הליכה על גשר צר מאד ... למדתי להתגבר על הפחד הזה. עברתי על הקרש הצר, תיק הרחצה בידי, המגבת על כתפי, והלכתי לרחצת הבוקר. פועלים ורשתות בידיהם ניקו את מי המעגן משאריות לכלוך שבטעות הושלך לתוכם. הוראות הנקיון מחייבות את כל אורחי המרינה, והן נוקשות ומוקפדות. התוצאה להקפדה עליהן היא המים הצלולים, הנקיים.

רותי ב.

New member
איל סגונדו דייה (2)

אסטי "יומן" לו סטו אסקריב'יינדו אין לאס אוראס דמפראנאס די לה דימאניינה, אור אין לאס אוראס די לה טאדרה. אי אסטוס סון טאמביין לאס אוראס די מלדאר. אין לה דימאנייאנה איל איירה אז מאס פ'רסקו ("נעים") אי אילאדו. אגורה סטו אסקריב'יינדו לאס אקספרנסיאס די אייר, קון און קופו די קאב'ה אי סיגרטה, אי אומפוקו אוטרו, סי מי ב'ה קדאר טיימפו, ב'ו מלדאר אונו די לוס טרס ליב'רוס קי טומי קון מי. ב'ו אימפסאר קון "לה אמור די שאול" / אלי עמיר. אה לה טאדרה, לה אורה קי אל סול סה דיספארסי, אי אל בלו די לוס סייאלוס סי אלסקורה , אי סטריאס סי אסיימבראן, א'לה אסקורידאד די לוס סייאלוס, אז ארמוזה פור מי. אי אסקריב'ו מאס, פינה לה אולטימה לוז דיל דייה, פין קי סה אלילומבראן לאס לוזיס די טודוס לוס ב'אפורס אי לאס לוזס לונג'אס די לה סיבדאד, אי סי ב'אין אין לה אגווה די לה מאר. לה ויסטה די לה מארינה אז בלו אי קלארה, "תרנים", "מפרשים" ארודיאדוס, באראקאס צ'יקיטיקאס, אי ב'אפורס צ'יקיטיקוס אי גראנדס, אי מונטאניאס קי סי ב'יין די לשוס. לוס ב'אפורס אי לוס פילארס (עמודים) די לוס "תרנים" "נשקפים" אין לה אגוואה די לה מאר, אי 'אריסיב'ן' אטרון 'מימד' (פונטה די ב'יסטה) , קי אין ב'זיס איירה לו 'אימלסקה' (מטשטשת ???) אי אין ב'זיס לה קיאידאד די לה אונדורה לו אזי מונצ'ו מז גראנדה, מאראב'יוזו. אי אַי לאס ב'יסטאס אומאנאס, ג'נטס די טודוס לוס לוגארס די אל מונדו, באנדייראס די דיפרנטוס לוגארס, קב'אנטוס קונוסידוס, אוטרוס נו מוי קונוסידוס, אי מונצ'אס לינגוואס קי סה פואדין אואיר. מילים חסרות: יומן – נעים – תורן , תרנים – מפרש , מפרשים – נשקפים – מימד – את היומן הזה אני כותבת בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות, או בשעות הערב. ואלו גם זמני הקריאה. בבוקר הרוח נעימה יותר, וקרירה. עכשיו כותבת את חוויות האתמול על כוס קפה וסיגריה, ועוד מעט אם יוותר לי זמן אקרא באחד מ-3 הספרים שהבאתי איתי. אתחיל ב- אהבת שאול / אלי עמיר. בערב השקיעה והשעה בה תכלת השמים מחשיכה ונזרעת בכוכבים יפה לי. ואני כותבת עוד, עד לאור יום אחרון, עד שנדלקים האורות בספינות ובעיר הרחוקה רק במעט, ונשקפים על המים. הנוף במרינה הוא ים כחול וצלול, תרנים, מפרשים מגולגלים, ספינות קטנות וגדולות והרים מרחוק. הספינות ועמודי התרנים נשקפים במים, ומקבלים מימד נוסף, שלעיתים רוח קרירה מטשטשת אותו, ולעיתים שלוות העומקים מעצימה אותו עוד יותר. ויש את הנוף האנושי, אנשים מכל רחבי העולם, דגלים מוכרים יותר ופחות, בליל השפות שנשמע ..

מואיס

New member
אסטה טאבלה אסטרצ'ה קי אג'ונטה איל

וואפור קון איל "רציף" לה יאמאמוסגאנגואיי

SuzieRS

New member
שלום מואיס. גאנגואיי-

קומו סי מלדה אסטו? סי קיריס אסקריב'ירלו אין ליטראס לאדינס מי ב'אס אזיר פלאזיר. נו טינגו אויידו איסטה ביירב'ו.די קי לינגוה מוס ב'יינה? אונה טאבלה קי סיירב'ה אה פסאר די און לוגאר אל אוטרו סי ייאמה פאסארילה pasarela. ב'יינה די לה פלאברה pasar.

רותי ב.

New member
גראסיאס סוזי

אי מואיס, פור לה פאלאב'רה קי טופאטס פור לה טאבלה קי סיירב'ה אה פאסאר.. סוזי, סטו בוש'קאנדו מאז פאלאבראס, נו סה סי מלדאטס .. אמה אקי טי מיטרה קב'אנטאס : סיפון – מבנה, מבנים – שירותים – מזח – רציף – גשר – רשת , רשתות – נוקשות, מוקפדות – ועוד מילים מהחלק הקודם – אחווה - ניווטים - מפרצים - לעגון - עגינה – אסטאס אי אוטראס.

SuzieRS

New member
רותי../images/Emo47.gif

מזמן רציתי לכתוב לך,אך מרוב שבחים לא הגעתי למילים והערות. הפעם ישר לעיניין (בכל זאת:כל הכבוד לאומץ ליבך,לרצונך ללמוד ולדעת יותר,ולהתמדתך). מילים והערות קודמות: אל פורטו די לוס אירופלנס = AEROPORTO טיסה = VOLO. לפי =... A SEGUN DE לוח עץ = UNA TAVLA מקל = palo בנסיעה באותובוס = VIYAJANDO EN OTOBUS מעגן = PORTO (גם נמל) מרינה =: צי- רק לידיעתך -לה מרינה אמריקנה- הצי האמריקאי. בצורה שהשתמשת- טוב רק בארץ.לפי מינהג המקום. עוגן = ANKLA לעגון = ANKLAR להוביל = DIRIJIR DIRIJIR = להנהיג/לכוון/לנצח (בתזמורת)/לנהל/ להוביל,להוליך/להורות יכתה = YATE - אנחנו אמרים-YAT לצאת לשיית = SALIR A NAVIGAR - או פשוט SALIR A LA MAR לאורך = AL LARGO DEL - קאמינימוס אל לרגו די לה פלאז'ה הלכנו לאורך שפת הים/חוף . מבנה = KONSTRUKSION סיפון = KUVIERTA שקט = KAYADES שירותים = KABINE אין לה מרינה איי דוס קונסטרוקסיוניס קי סיירב'ן די קביניס. מזח =EMBARKADOR רציף (של אוטובוס/רכבת) = PLATFORMA רציף של אניות = DEBARKADERO (סוזי,בלי נוסטלגיה בבקשה) גשר =PONTE רשת/רשתות = FILE/FILES נוקשה = SOLIDO/ DURO (רשמתי לי שצורת השימוש שלך נכונה-סריוזו) אחווה = AMISTAD-FRATERNITAD ניוות = NAVIGASION לעגון = ANKORAR יומן = DIARIO נעים = PLASENTE טורן = לא זוכרת. מפרש = VELA ממד = DIMENSION בוקלוקס -
אולי סוזייד'אדיס . אני יודעת אצלכם (
)זה מקובל, אבל לי אפילו להקיש/להקליד לא נעים. מפירץ/מיפרצים = GOLFO/GOLFES רותי, מקווה שלפעם זה מספיק. אם יהיו לך עוד שאלות, אענה לך ברצון ובשימחה רבה. אל תשכחי- הביישן אינו לומד.
וגם

רותי ב.

New member
../images/Emo41.gif סוזי, מונצ'אס גראסיאס

פור לאס פאלאבראס קי מי סי פידריירון, אי פור אדוב'ארמה אומפוקו קוזאס קי אסקריב'י. דיינדה נו טוב'י טיימפו פור פאסאר פאלאב'רה-פאלאב'רה אי אמבזרמה טודאס, לו ב'ו אזר קון ריפוזו.... אי אב'אגאר. אינטרימיינטיס אטרונה ב'ס מונצ'אס גראסיאס. אונה קוזה נו מי סי ב'יי ג'וסטה - סיפון = KUVIERTA ???? נו סה - מי אקודרו קי KUVIERTA אז שמיכה. או טנגו ירו????

SuzieRS

New member
../images/Emo41.gif KUVIERTA ../images/Emo35.gif

את צודקת,זה נירא מוזר. KUVIERTA= סמיבה KUVIERTO = מכסה אבל כשבדקתי במילון עיברי התבררה לי משמעות הדבר:
סיפון: תקרה,צפוי החדר מלמעלה,חלק הפנימי של הגג (מלכים א' ו טו)
סיפון האניה: מכסה האוניה,הגג המשמש מכסה לחלק התחתון של הספינה המשמש רציף לעומדים עליו.המפליגים בספינה מבלים שעות רבות על סיפונה. על פי אבן-שושן. לא חייבים להשתמש במילים לא מופנמות או שלא בטוחים לגמרי.אם המטרה היא תקשורת בין אישית, רק שיבינו אותך, תמיד אפשר ללכת מיסביב.ובסוף שואלים "מי אינטינדיטיס? me entendites" מי צריך KUVIERTA? אריבה די לה קאבינה- ARIVA DE LA KABINA לא טוב?

SuzieRS

New member
../images/Emo26.gifעוד משהו

ANKLAR I ANKORAR אם קצת כבד, אפשר תמיד להגיד "אצ'אר לה אנקלה-לזרוק את העוגן". בטוח יבינו כולם.

אסטרלו

New member
קוביירטה? זה נשמע לי כמו

אכולת תולעים. קוביירטו-מתולע. האם יש קשר כלשהו אולי לסוג העץ?

SuzieRS

New member
אסטרלו- KUVRIR ../images/Emo35.gif

האם את מתכוונת ל"קוב'ריר", קומו "ייא מי סי קוב'ריו לא אלמה"- השתעמם לי. ,"ייא קוב'ריטיס קון טוס באב'אז'אדס" -נמאסת אם השטויות שלך. במקרה הזה שוב קשור לכיסוי,כיסוי לנשמה,לשמחה. כמו בעברית-עננה כיסתה את שמחה. קשר לתולעים לא שמעתי. אם תמצאי תכתבי שנידע.

SuzieRS

New member
KUVIERTO-אפשר לצפות גם בזהב.

KUVIERTO זה גם סכו"ם .כשעורכים שולחן,מסדרים את ה-KUVIERTO--שם עצם. הפועל= KUVRIR.
עכשב תורך.
איך הגיעו התולעים
מה המקור
מה השורש
זכר
נקבה
ועוד....
הסבירי כדי שאנשים/נשים קשי הבנה, כמוני, יבינו.
מראש

מואיס

New member
קי סאב'ש קי יש סוג של אונית מלחמה

שנקרא קוב'ירטה יכול להיות בגלל שיש לה סיפון גדול

למעלה