איל חפר-כתבה בקו למושב...

מ ו ר ע ל

New member
ואני עוד קיבוצניק?

אז למה לכל הרוחות אני מקבל הביתה קו למושב שאלה למחשבה...

נ ו ם

New member
ברנס אין לי כוח להיכנס שם למערכת

ולעשות סיסמא וכל זה. אתה יכול להעתיק את זה ולהדביק בתור תוכן של הודעה?

נעם...-בשבילך...

ניסיתי לעשות את זה- וזה לא ממש עובד. אם את רוצה לראות את זה אפשר למצוא את הכתבה בעיתון קו למושב, או להיכנס לאתר של מעריב-ללחוץ על הלינק של "מקומונים"-ואז ללחוץ על "קו למושב"-הכתבה היא דיי למטה... מקווה שעזרתי לך קצת...

קראתי את הכתבה

יש כמה דברים מוזרים. למשל הוא מדבר על החולצות הכחולות שהפכו למשהו אחיד בקרב כל המדריכים התנועה (או משהו בסגנון), ולמען האמת, יש הרבה מדריכים שלא מקפידים במיוחד על לבישת חלצ"כ בפעולות, ובטח שלא בפעילויות נוספות.

הנה המשפט המקורי

"...חלק מהאחידות הושגה עם ע"י המעמד המחודש של החולצה הכחולה." ויש לי שאלה, באמת הוציאו גרעינרית מפעילות בגלל שסירבה להתגייס לצבא? לא שמעתי על זה, ואני דווקא מכיר גרעינר משנה שעברה, שסירב להתגייס, ועד כמה שאני יודע סיים את כל שנת השירות.

הכתבה

טוב אז קודם כל מורן ביקש שאני אכתוב... השנה הושעתה מגרעין עודד מישהי (עדיף שלא לכתוב את השם שלה בשביל לא לפגוע באף אחד), מכיוון שהיא הצהירה שהיא לא רוצה להתגייס לצבא בגלל פציפיזם. עמדת התנועה היא שמי שנגד גיוס לצה"ל לא יוכל לחנך כראוי למטרות התנועה "בוגר אשר שותף לתהליכי בנייתה והגנתה של מדינת ישראל". דבר שני על הכתבה, אייל כתב על נטייה פוליטית, אז רק בשביל ההבהרה, הגרעינרים לא ידעו שזהו כנס פוליטי- הזמינו אותם ל"כנס ש.שינים של התק"ם" גם אני הייתי שם, ולא ידענו שמצנע ופרס הולכים להגיע ושזה יהיה כנס פוליטי. אני בטוח שאם הם היו יודעים רובם ואולי כולם כעמדה של הגרעין כולו, לא היו מגיעים. (ההצגה אגב, הייתה ליזיבטרטה 2000, מצחיקה מאוד כרגיל... )? אז שלא יעבדו עליכם... !

ג"ע וצבא

עמרי, הגרעינר שאתה מכיר, היה הגרעינר שלי שנה שעברה, ונכון הוא סיים את הגרעין אבל אייל חפר או שי דהרי (אני לא זוכר מי) אמר שהוא לא היה צריך לסיים או משהו כזה. השנה כן הושעתה גרעינרית עקב סירובה להתגייס, אבל עד כמה שאני הבנתי נתנו לה אפשרות להמשיך בגרעין אם היא תבצע כמה דברים, והבנתי גם שהיא אמרה לחניך שהיא לא מתגייסת ושהצבא הוא כובש וכו'. ובקשר לעמדה נכון להיום, לא יתקבלו לגרעין עודד אנשים שלא מתגייסים לצבא

וויטסון-לא תמיד נכון(ברור)

בקבוצה שלי במיונים לגרעין עודד הייתה מישהי שהצהירה לכל מי שהיה מוכן להקשיב על התנגדותה לממשל ולפעיליות הצבא, והכריזה שאני לא מתכוונת ללכת לצבא. כולם שמעו את מה שהיא אמרה(מהתצפיתניות,מדריך הקבוצה ועד שי שהרי בכבודו ובעצמו) ואף אחד לא אמר לה שאין לה סיכוי להתקבל בגלל זה. אם זוהי באמת גישת התנועה,תדעתי היא צריכה לצאת בהצהרה תקשורתית גדולה שלכולם יהיה ידוע הדבר ההגיוני(לדעתי) הזה."סרבנים-לא אצלינו"!!!

מאיושית

New member
אני מכירה אותה

היא חברה שלי. כולם יודעים מה דעתה, וכולם, כולל היא עצמה, יודעים שאין סיכוי שהיא תהיה בג"ע. שי דהרי אכן ניהל איתה שיחה ארוכה, מה שמראה על נכונות מצדו לשמוע מה יש לי"בניקים להגיד. אני לא חושבת שיש בזה יותר.

yaniv_1998

New member
היא הייתה גרעינרתי במועצה שלי

הבנתי שהי יכלה להמשיך והיא לא רצתה אז היא הלכה לשש אחרת

kedeman

New member
לעבור לשנת שירות אחרת?

אני לא מאמין שזה אפשרי כי כל שנת שירות מקבלת מכסה של אנשים שהיא יכולה להכניס וממלאת אותה בהתחלת השנה ואני לא מאמין שזה אפשרי להיכנס לשנת שירות באמצע... ויש משהו במה שאיתמר אומר... מה יותר חשוב? שירות בצבא (שנכנס לבניית והגנת הארץ) או הטלת ספק (אני חושב שהצבא לא מתפקד טוב. אני בתור אדם ערכי לא אהיה מוכן לשרת בו. אני לא בתור אני שי- אני באופן כללי יותר..)

למעלה