איל אפנדי סאלמאן

סורטרו

New member
איל אפנדי סאלמאן

טודוס סאב'ן קה לוס ערבוס סון מינטירוזוס. בואנו נו אס קוזה מואבה פואדיש דיזיר לו ס'במוס דל טיימפו דה מואסטרוס פאדרס. נו ב'ינה אנב'ינטיר אל קארו. אמה אנב'סס דה טאנטו אב'לאן מינטיראס אסטה קה איוס אמפסאן אפיאר דה לאס מינטיראס. איל אפנדי סאלמאן מורבה אין איל צנטרו דל קאזאל. טנייה קאזה מוי גרנדה קון קורטיזו דה הלכה אסטה שבת, אי מאס. קאדה דיאה קואנדו איל סול אסט'בה אין איל מדיו דל סיאלו. סה אפרונטאבה איל אפנדים אצ'אר סה אין לה קאמה. טומאר און פוקו דה רפוזו. קה קירה איל דיו ג'וסטו אקיה אורה טורנאב'אן איל שבאב דה לה אסכולה אי ס'מיטיאן ג'וגאר אנפרנטה דה סו טראפירה. קון פילוטה (באלה) פוט בול. אצ'אנדו גריטוס, אי פילוטאדאס אחרב'נדו סוס טראפיראס. פוקארה סלמאן נו פודיאה סיראר לוס אוזוס. אלבאנטאבה לה טרפירה אי אמפס'בה גריטאר. אינעל אבוקום יה איבנל חלאל. איל שטאן קה ווס טומה ליי דה פרוס בוב'וס. אי טומאב'ה און נאבוט אין לה מאנו אי ס'מיטיה קורר דה אטראס דל שבאב, קה סה דספרטיאן קומו ל'איירה. אל אוטרו דיה קומו אונה רוטינה לו מיזמו. יה סה ל'אמפסטיו. אל אפנדים. קה איי דה אזר? אין פין לה סוביו אונה אידיאה אין לה קאב'סה. אל אוטרו דיה ב'יניארון איל שבאב הג'וגאר, סאלמאן אב'ריו סו טרפירה. איל שבאב יה אסטאב'ה פרונטו פואיר סה. סטאנה שוויה, סטאנה שוויה, קדאנדו! קרו דיזיר ווס אונה קוזה קה נו לו סב'יאש. אין אסטאס אוראס קה אסטאש ג'וגאנדו אינפרינטה דה מי קאזה סין דאר מה רפוזו, ג'וסטו אין אסטה אורה דאן חלבה דבאלד'ס אין איל קאזאל דה אינפרינטה. טנגו אמיגו חאלבאג'י קה אזה פרובצ'וס אלאס פאמיאס פרובאס אי דה חלבה אקן קיארה סין פאראס. פסו לה מאניאנה, אין לה מיודיאה ס'פואה איל אפנדים האצ'ר. נו סאב'ה דה קה נו סה לס אסראנדו לוס אוז'וס. מירה אריבה אל טבאן ביאנדו און אראניירו אפ'רר אונה פוקרה דה מושקה. לה דורמידה נו קיארה ב'יניר. מוי קאיד'ס. אין סופיטו סה א'לבאנטה דה לה קאמה סה אר'סנטה סו שרוואל. אין דיזיאנדו, אך איל דיו קה מה טומה. סה און לניו, פידריאנדו איל טיימפו, אין אסטה אורה ג'וסטו איל חאלבאג'י אסטה דנדו חלבה ד'באלד'ס. אס לו קה ווס דישה נו?

Sarika

New member
חה חה חה... לה מזמה קונסיז'ה

סי קונטה פור ג'וחה...חה חה חה......

מואיס

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אי יו קונוסו מיזמה קונס'ז'ה

מה איס פור און ב'ינדאדור מינטיריזו קי סי מיטייו אינפ'רינטי סו בוטיקה אי אימפיסו קונטאר אה לאס ג'נטי קי אין איל פורטו אפיררון און פישקאדו מס גראנדי די אונה קאזה, אמפיסארון לאס ג'ינטי קורייר אה איל פורטו, ב'יר איל פישקאדו. דיספואיס די אונה אורה סי ב'אזיאו לה קאליז'ה. פינסו איל מינטירוזו "פואדי סיר קי איס ב'ירדה " סירו לה בוטיקה אי קורייו טאמביין אה איל פורטו

terigo

New member
סורטרו, יופי של סיפור

היו מס' מלים שלא הבנתי : נו ב'ינה אנב'ינטיר אל קארו = אפיאר = סו טראפירה = פילוטאדאס = טראפיראס = פוקארה = אודה לך אם תתרגם אותם. תודה

סורטרו

New member
טריגו

נו ב'ינה אנבינטאר אל קארו = לא באתי להמציא את הגלגל אפיאר = דוגמה נו מאסטו פיאנדו = אני לא מאמין אפיאתה ד'מי = תאמין לי סו טראפירה - התריס שלו (נדמה לי שהמילה סו באה לנו הסלוניקאים מיוונית) פילוטאדאס = כדורי רגל שהוטחו על התריסים. לפעמים כאשר עקצו מישהו באמירה היה אומר, "ל'אצ'י אונאס פילוטאדאס" טראפירה = תריס טראפיראס = תריסים פוקארה = נדמה לי שזה מיוונית. מסכן. קה פוקארה =איזה מסכן!

ם אני אודה על תרגום המילים הללו.

אפיאר - הבנתי = להאמין אצלנו אומרים "קרייר"

Sarika

New member
סניוריקה הבנת נכון -אה פ'יאר=להאמין

כך אומרים אצלנו וגם - קרייר כמו שכתבת

גירסה נוספת.

און קאזאלינו תנייה און קאב'איו ב'יז'ו אי פ'לאקו אי דצ'ידיו דלוב'נדר. לו תומו אל באזאר תנפראנו תנפראנו למאנינה אי אספרו קה ב'נגה אלגון מרקדור. אספרו אונה אורה דוס אוראס, יא ב'ינו למדיודיאה אי נאדה נו אקונתסיו. אל דסמישאדו יא סה סקו אסתאנדו איי, אי אל תיימפו פאסה, אותרו און פוקו יא ב'ינה לא נוצ'ה סין אב'אנסו. פאסו אונה פרסונה קה לו ב'דו דה למאניאנה אי לדמאנדו "קיירס קה תאיודו אב'נדרלו"? סי לרספונדיו אל קאזאלינו. בואנו, אמפסו אסתה אגריתאר, מיראנדו קה קאב'איו מאראב'יוזו לאבורה אל דייאה אנתרו קומו תרס קאב'איוס, קומה פוקו אי אס קלמו קומו גאתו. אל קאזאלינו אן סינתיינדו אסתוס קואליקופ'אסיונס דה סו קאב'איו דישו אל אומברה ,אספרה אספרה תאנתו בואנו קאב'איו לו מרקו יו.

רותי ב.

New member
סולו אגורה מי מיטי אה

מלדאר לו קי סקריב'טש אקי. בואנוס קונסז'וס.

למעלה