אילת

אילת

סילחו לי שפרסמתי גם פה וגם בפורום השכן.

הזמינו אותי לאילת קצת מעכשיו לעכשיו. נוסעים ביום שישי.
איזה מסלולים 'ידועים' סגורים כעת מסיבות בטחוניות?

א. אשמח לקבל הצעה למסלול ליום שלם, אנחנו מטיבי לכת אבל צריך משהו לא מאד ארוך (כי בטח לא נקום מאד מוקדם ושעון חורף).
עוד לא יודעת כמה מכוניות יהיו, כנראה רק אחת...

ב. אשמח לקבל הצעה למסלולים או סיורים קטנים שמתאימים לפדלאות שבחבורה. למשל תצפית יפה או הליכה קצרה.
אתם חושבים שיהיה בתמנע ממש עמוס בסופ"ש הקרוב? (נניח ברמה של הבניאס בחג?)

ג. מה לגבי הפלמינגו? העונה מתאימה?

תודה

אלעד 1975

New member
לגבי ג' זה בהחלט הזמן לפלמינגו.

כמו כן אל תפספי את האגם החדש שנוצר באילת.
ב. ישנם מסלולים רבים המתאימים גם לפעוטות וגם למי שהולך בקצב שלהם, והיתרון: אין צורך לעזוב את העיר אילת. ישנם שבילים, חלקם לאופניים המתחילים מרח' ששת הימים שממשיך לדרך הרים באילת. זהו הקצה המזרחי והגבוה של העיר וממנו נכנסים להרי אילת ברגל.
אם רוצים ללכת למסלולים המוכרים בקרבה אך מחוץ לעיר, ויש רכב, אז מדובר על הקניון האדום - המסלול הקצר, עמודי עמרם קניון נחל שחורת המעגלי (לא קצרצר אבל לא ממש למיטיבי לכת). ממש לפדאלות או למתקשים בהליכה: פארק הצפרות, אזור דקל הדום (והפלמינגו שחורפים שם ממש לא רחוק) מצפון לעיר.
תצפית יפה: הר יואש,למשל, אך כאן אני בספק אם מותר להגיע מבחינה בטחונית.

אגב לגבי הסעיף הבטחוני אני לא כל כך מעודכן, אך יש כאן אחרים המעדכנים מדי פעם (היסטוריון ונתי) ומעודכנים יותר.

היית ממליץ על עמודי עמרם ושחורת

למטיבי הלכת או שזה קצר יחסית?

מישהו יודע איך מגיעים לאגם?
היתה פעם קומונה של טיולים באילת, איך מוצאים אותה?

ששש

New member
עמודי עמרם -קל. קניון שחורת- ארוך יותר.

אם אני זוכר נכון אז יש בקניון שחורת מס' אופציות. את יכולה לבחור מה מתאים לך יותר מבחינת זמן וקושי.

אלעד 1975

New member
שלחי הודעה ל harhanegev

יש כאן קומונה אחרת של אילת שגם הוא כותב בה. בפרופיל שלו גם מופיעים מספרי הטלפון שלו.
מסתבר שיש את ה"קומונה" בפייסבוק בצורה זו או אחרת.

לדעתי עם מפת סימון שבילים את יכולה לתפור מסלולים רבים למיטיבי לכת ל-6 שעות ברוטו. תראי מה יש לאתר מנהלת הטיולים של משרד החינוך להציע באילת.
אני זוכר שהיינו במסלול מעגלי של קניון שחורת שארך לא יותר משעתיים שלוש (עם מנשא).

לגבי העניין הבטחוני. תראי מה מצאתי באתר "מוקד טבע":
הנחיות מעודכנות לנהלי הנסיעה והטיול באזורי כבישים 12 ו10 26/03/2012 12:01:40

הנחיות חדשות בנוגע לטיול ונסיעה באזור כביש 10 וכביש 12:
1. ניתן לחזור ונסוע על כביש 12 בקטע שבין צומת סיירים למחסום נטפים בין השעות 8:00-17:00 בלבד. אסורה הירידה מהכביש.
2. בשעות הלילה קיים איסור נסיעה בכביש 12 ובשטח שממערב לו כולל רצועה של 2 ק"מ ממזרח.
3. תנועת מטיילים במרחב כביש 12 מאושרת בשעות היום בלבד, בין השעות 8:00-16:00 ובשטח שממזרח לכביש 12 בלבד - אזור הקניון האדום, נחל שני ועין נטפים. אין לטייל בשטח שממערב לכביש.
4. לא ניתן ללון בחניונים הסמוכים לכביש 10, מלבד: חניון בארותיים/עזוז (הגישה מותרת מכיוון הישוב בלבד), חניון בורות לוץ (הגעה מאושרת מכביש 171) וחניון הר כרכום (דורש תיאום ש.א., הגעה אפשרית רק באמצעות רכב 4X4).

נתי

New member
היי דרומה!

נכון לעכשיו המסלולים באילת אינם סגורים.

אם את רוצה מסלול יפה למטיבי לכת - לכי על הר ארגמן. נחל יוטבתה והבולדרים הענקיים שלו עוצרי נשימה, הטיפוס לראש השפיץ (מזכיר קצת את חוד עקב) לא קל אבל הנוף המדהים. שווה את הכל.

פדלאות - עמודי עמרם (העליתי על המקום שרשור), קניון שחורת או התצפית הנהדרת של הר חזקיהו.

תודה לשלושתכם על העצות - חזרתי.

בסוף התברר שמטיב הלכת הוא פדלאה, ושהפדלאות רוצים רק קניון (ולא אדום)
בניגוד לטיולים אחרים, זה היה מאד ספונטני ולא היה לי זמן לתכנן כמו שצריך איפה הכי כדאי לטייל, וגם הייתי מאד תלויה באחרים, קצת מבאס מבחינתי.

ניסיתי למצוא מסלול קצר אך לא קצר מדי.
טיילתי עם המטיב בהר צפחות, עלינו בשביל כחול וירדנו במה שמסומן במפה כשביל ישראל היורד לכיוון טאבה (מלון הנסיכה) כאשר בפועל בשטח התברר ששביל ישראל כבר יותר צפונה ושהשביל המדובר מחוק, אבל הלכנו דרכו בכל זאת כי האוטו נשאר שם. רק בחלק האחרון הגענו לעבודות הגדר אבל זה הסתדר.
מסלול יפה ומהנה
אם כי אני יודעת שבאיזור יש כלמיני קניונים יותר מעניינים מאשר טיפוס על הר. הזהירו אותי שהטיפוס יהיה קשה יותר אבל היה נהדר, כנראה שאני בכושר.

נסענו גם לעמודי עמרם - מקום יפהפה ומרשים לכל הדעות.
לאגם שנוצר באילת

ולמרכז הצפרות שלא כל כך היו בו ציפורים, אבל עשו שם מקום מאד נחמד ונעים, ממש כמו אגמון החולה בצבע חום-צהוב במקום ירוק.

בתחום האטרקציות הלכתי להחליק על הקרח במשטח חדש שפתחו באילת. זה אחד הדברים האהובים עלי ואני לא עושה זאת מספיק. (עם 30 קילו של ילדה שתלויה לך על הזרוע זה עוד יותר מאתגר לשמור על שיווי משקל)

הצרה שבגלל שהמפלס יורד אז כל החוף שלו בוצי

מאד כך שאי אפשר להתקרב בלי להתלכלך לחלוטין. ראיתי אנשים שנכנסו.

harhanegev

New member
אומנם כבר לא רלבנטי לך לעכשיו,

אבל לפעמים אחרות ולכל המעוניין - קבוצת הרי אילת בפייסבוק מקושרת בחתימה שלי:
(יש שם שלל קישורים מעניינים בענייני הרי אילת, אחד האחרונים בהם הוא קישור לאלבום של מעלה מלחן שאותו עליתי וצילמתי ממש בחנוכה הזה).

למעלה