אילת - עדכון

פופר שי

New member
אילת - עדכון

שלום לכולם.
לצערי אני מעדכן לא את העדכון שרציתי וקיוויתי, אך בכל זאת עדכון חשוב ואופטימי.

דפית הגישה "נסיכה" לאילת בתנאי CVFR (כפי שמישהו פרסם כאן לפני מספר ימים) מיועדת למטוסים סילוניים.
כוונת רת"א הייתה לסיים את הכנת הדפית לנחיתה על 03 באילת למטוסים קלים - עד 1/2/2014
למרות שהושקעו לא מעט דיונים ועבודה קשה ודחיפה רבה שלנו ושל גורמים בתוך רת"א,
העניין עדיין לא נסגר.

יש להבין כי כל תהליך נחיתה באילת למסלול 03 יכול לאפשר בו זמנית מטוס אחד בתהליך.
שום מטוס אחר לא יכול להיות באוויר בנפח האוויר הנ"ל מתוך שיקולי תעבורה אווירית (הפרדות גבהים ונתיבים ומשיקולי הליכה סביב).
הדפית לתעופה הכללית תקצר (במרחק וזמן) את התהליך ותאפשר ויסות של תנועות של תעופה כללית והתעופה הסילונית בהגעה לאילת.
תכנון ואישור תהליכים נעשה כיום בצורה מקצועית ותיקנית, הדורשים תהליכי תכנון ובקרה, טיסות בדיקת התכנות ועוד דרישות תקינה עולמית שישראל מחויבת לשמור (בין השאר כדי להישאר בקטגוריה A).
רת"א ורש"ת עושים מאמצים לקדם את הנושא.

ביום ראשון בשעה 8:00 בבוקר יהיה דיון נוסף בנושא ואז אקבל הערכה לגבי המועד שבו ניתן יהיה להתחיל לטוס לאילת בנוהל זה.

שי

שי - אתה יכול להסביר

מדוע, עד לסיום "הכנת הדפית לנחיתה על 03 למטוסים קלים" לא מאפשרים לנו גישה כמו הגדולים?
האם הסילוניים היום ניגשים לנחיתה שלא על פי "דרישות תקינה עולמית שישראל מחוייבת לשמור"?
אם לא - זה בוודאי לא מה שישאיר את ישראל בקטגוריה A. אם כן, אין שום סיבה שהקלים לא יוכלו לבצע את הגישה באותה צורה.
ולגבי נושא "מטוס אחד בתהליך" - מה קורה היום? אם יש בעיה של צפיפות (שכידוע לכולנו - לא ממש קיימת, אין נהירה של הקלים לאילת), יואיל נא חגב ויכניס את הקל להמתנה בצופר, או בכל מקום אחר בדרך.

אין לי טענות אליך, חלילה. ברור לי שאתה פועל במרץ כדי לפתור את הבעיה. עם זאת, כל הטיעונים שהבאת הנם ציטוטים מבית מדרשה של רת"א, ועל פי מה שכתבתי למעלה, אף אחד מהם לא עומד במבחן ההיגיון.
בשורה התחתונה - רת"א מורחת את הנושא, את האגודה ואת כולנו, מאחר ואנחנו לא לא מזיזים להם את קצה הציפורן.

ולרמי - לא התרגלנו. פשוט אנחנו בפיינל קצר של תהליך ההשלמה עם חורבן התעופה הכללית במדינת ישראל.

פופר שי

New member
תשובה לטייס אנונימי ןהבהרה לכולם

אני לא נוהג לענות, בטח לא לאנונימים, אבל שאלת יפה ושאלה לגיטיית והגיונית.

יש הרבה דברים שכמו כולנו, גם אני לא מבין.
אני גם לא הדובר של רת"א אבל אני מעורה היטב ורואה את המאמצים שנעשים שם. לא כולם באותה מידה של שליחות ומחויבות, אבל יש הרבה שבאמת משתדלים.
וזה בגיבוי של ראש רת"א.

הדרישה של לא יותר ממטוס אחד בתהליך נובעת לדעתי לא רק משיקולי בטיחות, אבל אני לא אכנס לזה. מגדל אילת הוא שחקן עיקרי בכל הנושא.
הסיבה שלא מאשרים לנו לבצע את הדפית של הסילוניים אינה בגלל שססנה 172 ןאפילו נבאחו לא יכול לבצע אותה, אלא בגלל שלססנה 172 ייקח הרבה יותר זמן לבצע אותה מאשר ל737 ואפילו לאמברייר... ומגדל אילת חושש שזה יסגור את המרחב להרבה זמן.
אין טעם שאנו נתווכח ביננו שהדרישה למטוס אחד במרחב הגיונית או לא, או שמגדל אילת יכול להגיד לססנה 172 שהיא יכולה לפנות בזמנה החופשי ולא להאריך ולבצע את כל הדפית. אנשי רת"א אומרים זאת כל הזמן. יש על זה דיונים. זה כנראה כבר קרוב. זה לא קרה מתי שהובטח. אבל זה יקרה. כאמור ביום ראשון בשמונה בבוקר יש דיון על זה.

הנושא של אילת הוא נושא עקרוני. אפילו אם אף אחד לא ירצה לטוס, רת"א יודעת שזה תפקידה לדאוג שנוכל לטוס. עם כיפת ברזל או בלעדיה. וזה שלא טסו עשרות ומאות מטוסים בזמן שהשדה נפתח - הטיעון הזה נשמע, אבל נעלם מיידית.
אבל מצידנו כאגודת התעופה, לאור הנושאים הכבדים שעל הפרק והאיום הקיומי הברור לעתידנו, זה לא הנושא שעליו נלך לריב עם רת"א בגלל שלא הצליחו לעמוד בהבטחתם. בעיקר בגלל שאני רואה שהם מנסים.
יש לי הרבה ביקורת על המשאבים שרת"א הקצתה לנושא התעופה הכללית בעיקר בעבר. גם היום יש מקום לשיפור. אבל לגבי העבר גם אנחנו אשמים. עד לפני שנה בכלל הפוקוס שלנו היה שונה וכשהיו צריכים אותנו אז היינו עסוקים בעיקר בדברים פחות קריטיים לעתידנו. הביקורת שלי דומה לביקורת שיש לי על ילדיי - גם איתם אני מתווכח, אבל לא שוכח לחבק אותם בסוף הויכוח. כי המטרות שלהם ושלי זהות. גם של רת"א ושלנו - לא כל רת"א, לא תמיד, אבל שמגר ואבי נוי ורמי ליבלינג ויאיר ברדנוב והרבה טובים אחרים, בגיבוי מלא של גיורא - רוצים שלתעופה הכללית יהיה טוב. לא על חשבון בטיחות, לא בסיכון מעמדה של ישראל בקטגוריה A, אבל בהחלט רוצים את טובת התעופה הכללית. ויש כאלו ברת"א שפחות מחויבים, פחות מבינים. פחות עוזרים. גם הם לא רעים ותפקידנו לגייס גם אותם. ואנו מנסים.

אז ניצלתי את השאלה הפשוטה ועניתי אולי גם על מה שלא נשאל, אבל בוודאי מעניין את כולם.
שי

רמי בר1

New member
אני לא יודע היכן מתחיל מה שנקרא "תהליך",

אבל מרגע שהסילון חוצה דרומה מעל הקניון,ועד שהוא חוזר מעליו עם גלגלים ומדפים מלא,מדדתי ארבע דקות וחמישים שניות.אם לוקחים בחשבון שהוא עלול להצטרך ללכת סביב,זה אומר להבנתי ששום סילון לא יכול לעבור באר אורה דרומה עד שזה שלפניו סיים נחיתה.
מאחר והם עוברים ב1500 לכיוון דרום,לכאורה מטוס קל יכול להכנס בגובה נמוך יותר ולנחות,אבל מאחר ויש הרבה בלתמים,ומספיק טייסים קלים עפוצים,אני לא מניח שזה יתאפשר,ובמידה רבה של צדק.
נראה לי שהפיתרון יהיה כמו שהיה נהוג עד היום באזמים.הגעה לאילת בחלונות זמן,עם אופציה שהמגדל יכניס את הקל להמתנה בבאר אורה,או בקו עין עברונה.

שי - תודה על התשובה המפורטת

מתנצל מראש על נקודת המבט של נביא הזעם, אבל...

גם אם ברת"א אכן יש נשמות טובות (ולא במובן הציני), מבחן התוצאה מראה אחרת.
רת"א (ואגב - גם רש"ת) יודעת למצוא פתרונות מיידיים לתעופה המסחרית (פרק 13) - עיין ערך סגירות חיפה ואילת. כאשר מדובר על התעופה הכללית: נאדה. שיחכו. הכל קשור כמובן לכסף.
בוא נסתכל קדימה: שדה דב והרצליה בתהליך סגירה; אילת וחיפה נסגרים ונפתחים כמו ריצרץ; מנחת קריית שמונה מקרטע; תיאום עם מנחתי פיק, עין יהב ושלא לדבר על יוטבתה הוא קריעת ים סוף. ארקיע וישראייר מאיימות להפסיק לטוס לחיפה, והעברת מתקני הטכני לידי רשות הנמלים מעלה ספיקות גם לגבי עתיד השדה הזה (עיריית חיפה היתה מוכנה כבר מזמן להיפטר ממנו לטובת שטחים לנמל).

סוריה הציע לפני כמה ימים לטוס ללרנקה - עוד מעט לא יהיה מהיכן לטוס לשם.

ורת"א? עדיין "עובדת על הדפית של אילת". האם לא ברור לך שגם אם יאשרו בסוף את הדפית מדובר על טיפה בים, וכי מדובר כאן על משהו גדול בכמה סדרי גודל?

שבת שלום.

רמי בר1

New member
באחד ממפגשי העמותה שלנו דיבר גיורא רום,

הוא אמר שרת'א קיימת כדי שאדם שמשלם כרטיס לטוס מנקודה א' לנקודה ב' יגיע בשלום,אולי אני לא מדייק על המילה,וזו הייתה רוח הדברים.
אני דווקא מסכים עם זה.
לגבי סגירת שדות תעופה,אני לא בטוח שרת'א משתפת פעולה בענין הזה, ואני גם חושב שזה גדול עליה. בסופו של דבר יחליט השר הממונה.

למעלה