אילת ביום כיפור

harhanegev

New member
לא, ממש לא.

זה אומר שמנסח האימרה הזאת ביקש לתת בה לגיטימציה לצדיקים. זה הכל. הוא לא אמר בה שום דבר על מי שאינם צדיקים.

אמאשמחה

New member
צדיק באמונתו יחיה

צדיק באמונתו יחיה לא בא לומר שכל אחד יעשה מה בראש שלו, אלא שהאמונה מחייה את הצדיק. לדוגמא אם אדם באמת באמת מאמין שכל מה שהקב"ה עושה הוא לטובה, תחשוב איזה כוחות עצומים זה נותן לו, זה ממש מחייה אותו, גם במצבים קשים. (וכל איש אם דרגת אמונתו היא כזו שהיא מחייה אותו אז אולי הוא בדרגת צדיק ממילא)

DreamS_HunteR

New member
או ש..../images/Emo121.gif

זה לאו דווקא אמונה בקב"ה, אלא בכל אמונה שהאדם בוחר להאמין בה..?

נראה לי שמה שהיא התכוונה..

זה שהכוונה של המשפט היא לא "צדיק, לך תעשה מה שבא לך", אלא שהאמונה מחייה אותו ונותנת לו כוח. היום עוותו את המשפט, שינו אותו ל"איש איש באמונות יחיה" וגם המשמעות פתאום שונה לגמרי! כאילו הוא נותן לגיטימציה לכל אחד לחיות איך שנראה לו, בלי חוקים, בלי שום גבולות. רק כי הוא "מאמין" בזה. לא לזה התכוון המשורר..
ואם אתה לא מאמין, אתה יכול למצוא משהו אחר שיחייה אותך. זה לא פוסל את השאר, רק אומר מה הצדיקים מקבלים מהאמונה שלהם. הלוואי על כולנו.

harhanegev

New member
../images/Emo45.gif א-גרוייסע שכוייח

ואל תשכחי , כשתעזבי את אילת עוד כמה חודשים (ואני מקווה שגבריאל לא ילך בעקבותייך) להמשיך לכתוב דברי חוכמה בפורום.

ערן שחר

New member
צריך לדעת שלחק לא פותח

לא כי הוא מכבד את הצום אלה כי זה חוק אני חושב שצריך לכל אחד לחיות לפי דרכו ואמונתו מי שרוצה שיפתח ומי שרוצה לצום שיצום

harhanegev

New member
אני לא בטוח שיש בכלל חוק כזה.

למיטב ידיעתי (ויתקנו אותי עורכי הדין אם אני טועה) אותו חוק תקף בשבתות וביום כיפור לגבי פתיחת בתי עסק והעבודה בהם. גם נסיעה בכלי רכב אינה אסורה על פי החוק. אז למה בכל זאת הרבה בעלי פיצוציות שפותחים בשבת סוגרים ביום כיפור ? ולמה כל כך הרבה בעלי רכב שנוסעים בשבת משאירים את הרכב בחניה ביום כיפור ? כי גם יהודי חילוני, יש לו כבוד ליהדות. זו הסיבה.

effi f

New member
טוב מה כולכם התנפלם עליו??

שיגיד מה שהוא רוצה ושכל אחד יאמין במה שהוא רוצה!!

havlaz

New member
מה? יש חוק שאוסר הפעלת בתי עסק

ביום כיפור. כמו שיש חוק מיוחד למועדי ישראל (ימי זכרון, פסח וכו'). יש גם אחד ליום כיפור. אם זאת למיטב זכרוני מדובר בחוק עזר עירוני ולא חוק ממשלתי, אבל אל תתפוס אותי במילה.

harhanegev

New member
אתה מחזק את דבריי, אם ככה.

יש חוק גם למועדים אחרים, אך בשאר המועדים מצפצפים עליו וביום כיפור מכבדים אותו. זה עניין של אורח חיים יהודי.

DreamS_HunteR

New member
דווקא בפסח לא ממש מצפצפים../images/Emo121.gif

בפסח יש את החוק שאוסר הצגת חמץ בפומבי במהלך החג, ואני לא ממש ראיתי חנויות שמצפצפות על זה..

harhanegev

New member
הלוואי...

אך אני רואה לא מעט חנויות שמוכרות ומציגות חמץ בפסח חופשי חופשי, גם כאן באילת וגם במקומות אחרם בארץ.

W00FER

New member
בוא לבאסטה בטיילת אני יכין לך

אחלה פרי שייק אם תרצה....

nirshjer

New member
סבבה

צדיק אחד בסדום
סתם,סתם... טוב, לא התכוונתי לעורר כזאת מהומה. הייתי בטוח שכיפור באילת זה כמעט כמו יום רגיל, אבל מתברר שטעיתי. בכל זאת אבוא לאילת למלון ***** (מצונזר, כדי לשמור על חיי ממתנקשים פוטנציאליים). שנה טובה לכו-לם !

למעלה