אילת ביום כיפור

nirshjer

New member
אילת ביום כיפור

סליחה מראש לשומרי המסורת ביניכם, אבל יש לי שאלה חשובה: יש מסעדות שפתוחות באילת ביום כיפור??? אני מתכן להיות אצלכם בכיפור באחד המלונות, אבל אם גם באילת הכל יהיה סגור בכיפור, אז אולי לא כדאי...

DreamS_HunteR

New member
אני לא שמעתי על מסעדות פתוחות../images/Emo121.gif

באילת.. זה לא תל אביב פה
סתם אבל באמת לא שמעתי על מסעדות פתוחות מעולם. אם אתה בא למלון, אז תקנה אוכל לחדר.. עדיף

seafox

New member
מסעדה פתוחה

בלי שבתות בלי חגים 8-0-5 ? כל זה בלי פרופיל?

harhanegev

New member
אם אתה מחפש לא לחיות כמו יהודי,

אז עדיף שפשוט תחפש מקום לא יהודי. למשל: ניו יורק פריז רמאללה שכם ג'נין טירה טייבה נצרת שפרעם מאהל בדואי (יש הרבה כאלה בצפון הנגב) מג'דל שאמס מַסעדה עזה רפיח חאן יונס בית לחם ויש עוד הרבה מקומות שוים בלי כל הבלגאן הזה של יהודים שסוגרים את העסקים שלהם ביום כיפור

סנטה

New member
איי איי ...

מה הקשר למה שהוא שאל ? זה שהוא לא צם ביום כיפור לא אומר שהוא לא יהודי ולא אומר שהוא צריך לגור בכל המקומות הערביים שכתבת. איש איש באמונתו יחיה ? מוכר לך . בתור מורה כדאי שפנים כי ההודעה שלך הייתה ממש לא במקום.

harhanegev

New member
אני אמרתי שהוא לא יהודי??????

לא. תסתכל בדיוק במילים שכתבתי. לא פקפקתי ביהדותו, אם הוא יהודי אז הוא יהודי בדיוק כמוני ובדיוק כמו כל יהודי אחר. אני רק ציינתי את כך שהוא מעוניין להעביר את יום כיפור לא כמו יהודי, וזו עובדה ברורה לפי מה שהוא כתב. שלחתי אותו לגור בכל המקומות הערביים???? לא ולא. הצעתי לו הצעה ידידותית, אם הוא אינו חפץ בהפרעות שמקורן באורח חיים יהודי, להיות ביום כיפור (ולא לגור) במקום שרוב תושביו אינם יהודים. ודווקא המקומות הראשונים שציינתי אינם ערביים בכלל, יש בהם רוב מוחלט של נוצרים.

סנטה

New member
הצעה ידידותית?

כן הוא הולך לפתוח שולחן בג'נין או בשכם עם לבנה וחומוס אחלה הצעה ידידותית...

DreamS_HunteR

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo121.gif

וליאיר - מותר לחיות לא כמו יהודי גם במקומות לא יהודיים. חבל רק שהיהודים, שכן צמים, לא יודעים לקבל יפה את האנשים האחרים שלא צמים ורוצים לאכול. לא צריך להבריח אותו ביום כיפור למקומות שלא צמים בהם כדי שהוא יחיה איך שבא לו..

harhanegev

New member
תשובה פשוטה:

[1] לא ניסיתי לשכנע אותו איך לחיות ואיך לא. ידוע לי וידוע לכל בר דעת שלכל מצווה יש השומרים אותה ויש שאינם, ובכלל זה גם הצום ביום כיפור. אינני מטיף לחזרה בתשובה, וגם כאן לא הטפתי לחזרה בתשובה בשום דרך. [2] בדרך כלל, אלו האוכלים ביום כיפור פשוט קונים לעצמם אוכל מראש, ולא מחפשים מסעדות. היות וידידנו השואל דווקא כן חיפש מסעדות הפתוחות ביום כיפור, הצעתי לו פתרונות הגיוניים במקומות בהם נהוג לפתוח בתי עסק כרגיל ביום כיפור. [3] מעניין מאוד שהמגיבים הנכבדים מתעלמים מישובים ידידותיים שהצעתי (למשל: ניו יורק, פריז, וגם 2 ישובים ערביים לא מסוכנים בכלל הנמצאים במרחק הליכה ברגל מכפר סבא ואינם בשליטת רשות הטרור הפלשתינית), ובוחרים דווקא להתייחס לישובים ערביים ברשות הטרור הפלשתינית. לסיכום, לפני שתוקפים אותי על סמך פרשנויות למה שאמרתי, עדיף להתייחס לדברים המקוריים שאמרתי, כפי שהם כתובים. כל פרשנות היא על אחריות הפרשנים, ולא על אחריותי.

ברור,

כי לטוס לפריז או לניו יורק כדי לאכול במסעדה ביום כיפור זה ברגיל.... זו הצעה מאוד ריאליסטית..כן,טוס לך לחו"ל ביום כיפור כדי שתוכל לאכול.

harhanegev

New member
הצעתי גם הצעות

שלא דורשות טיסה, ואינן מסוכנות מבחינה בטחונית. ואפילו קרובות יותר מאילת לתושבי מרכז הארץ וצפון הארץ. תעיין בהודעה שלי ותראה בעצמך.

harhanegev

New member
"כדי שתוכל לאכול"

איזו היתממות. כדי לאכול כל מה שצריך זה ללכת לסופר יום קודם, ולקנות אוכל. אפילו בבני ברק לא ישאלו אף אחד מתי הוא מתכוון לאכון את האוכל שהוא קונה. העניין כאן זה לא לאכול, אלא לאכול במסעדה בחוץ. זה מה שהאדון ביקש, ולכן הסברתי לו מה כדאי לעשות כדי למצוא מסעדה פתוחה ביום כיפור.

DreamS_HunteR

New member
אז רגע../images/Emo121.gif

זה אומר שרק צדיקים יכולים לחיות באמונתם? לא כל האנשים?

למעלה