אילתור על סולם....

יפתח14

New member
אילתור על סולם....

הייתי רוצה לקבל טיפים על אילתורים בסולם מסויים. אני מאלתר כשמנגן ביחד איתי פסנתר. במידה והוא מנגן את האקורד E אז אני יכול לאלתר על כל התוים שבסולם המקביל אצלי? האם פעם אחת ולתמיד מישהו יכול להסביר איך לאלתר נכון... (שאלה קצת אבסורדית, כי אילתור צריך להמציא באותו רגע, אבל אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון). תודה מראש יפתח

StagaDish

New member
אומנות האילתור היא דבר שאין לו סוף

אין כזה משפט שיוכל לתאר לך איך מאלתרים מהתחלה עד הסוף... אבל אני אנסה להסביר בכל זאת.. בצורה פשוטה למדי.. כיצד אפשר להתחיל לעבוד על אילתורים. ראשית.. תמיד עוזר לדעת את הסולם בו אתה נמצאים\מנגנים באותו זמן נתון
. כאשר הסולם ידוע.. ללא ספק ניתן לאלתר על צלילו. בכדי לשפר את תחושת הסולו, התייחסות אישית לאקורדים והמעבר ביניהם יעשה את המלאכה.. כלומר, אתה בסולם E מינור, והאקורד המנוגן הוא רה מג'ור, תנתן תחושה של התאמה מושלמת אם תנגן על צלילי האקורד, הסולם המג'ורי החופף.. או שילוב של השניים.. וכך אלאה עם האקורדים האחרים. השלב האחרון והמסובך בדר"כ, הוא היכולת לזרום בין השניים, כלומר.. סולם X, אקורד Y.. וצלילים שכנים של כל העניין.. כלומר, להשתמש בכל אותם צלילים שאינם בהכרח בסולם, כצלילי מעבר לצלילים החשובים בצורה זורמת שאינה גורמת לסולו לצרום - למרות שאינך מנגן תמיד על צלילי הסולם\אקורד. זה דורש אימונים רבים, והתייחסות לכל אקורד בקטע, כל סולם, כל טרנספוזיציה מסויימת.. - אילתור מוצלח ידרוש ממך לעלות רמה כמוזיקאי - ולהיות מודע בכל זמן נתון איפה אתה מבחינת מנגינה ואקורדים ולדעת אף כיצד לפרק אותם. אני בעצמי נאבק בזה, ואני דיי בהתחלה. בהצלחה!

niminet

New member
עצה שלי

בתור התחלה, נסה לנגן מנגינות שאתה יודע לנגן טוב, רק תתחיל מצליל שונה כל פעם. עם הזמן אתה כבר תחשוב פחות על הסולמות ויותר על האילתור.

יפתח14

New member
תודה רבה...

בעיקרון יש ללהקה שלנו שני קטעים שאני מאלתר בהם....אני במקרה ע"י שמיעה נכונה מצאתי את התוים הנכונים ועליהם אני מאלתר... טוב לדעת מה התיאוריה של זה... תודה רבה!

רק דור

New member
עוד משהו קטן וטוב...

דבר שהולך לאיבוד לפעמים אצל נגנים רבים הוא ההתיחסות לריתמיקה,הכוונה היא שאילתור אינו כולל בתוכו רק מעבר בין צלילים אלא גם דורש התיחסות לקצב ככה שבתור התחלה אתה אפילו לא חייב "להסתבך" עם מגוון רחב של צלילים אתה יכול לאלתר על מספר מצומצם של צלילים ולנסות לשחק עם הקצב שלהם ביחס לליווי לאחר מיכן שאתה כבר בטוח במה שיש לך תנסה להרחיב את מגוון הצלילים שלך והכי חשוב לא לפחד לזייף! בהצלחה

DrunkGoat

New member
|נכון|

תעשה סולו מגניב מבחינה ריתמית על צליל אחד ותראה איך כולם צועקים yeah...

DrunkGoat

New member
אוי שכחתי שאין אמוטיקון כזה...

כבר יש אמוטיקון לכל דבר! לא נותנים לנו לדבר.

למעלה